Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,ráda bych se zeptala...dostala jsem dohodu o provedení práce do konce roku 2018. Mzdu 80kč hrubého, s tím, že mi z této částky bude vypočítaní daň a jiné srážky. Zdravotní pojištění 1647 kč, si musím platit sama. Kolik tedy budu pobírat čistého a co mi zaměstnavatel bude srážet? Mám 5 hodinovou pracovní dobu a rozsah práce nejvýše 300hodin. Děkuji za Vaše vysvětlení.
Dohodu o provedení práce (DPP) jste "nedostala", ale dobrovolně jste ji se zaměstnavatelem uzavřela. V případě DPP nebudete odměňována mzdou, půjde o odměnu.
Z DPP s odměnou do 10.000 Kč měsíčně se neodvádí sociální ani zdravotní pojištění.
Podepíšete-li u zaměstnavatele prohlášení k dani z příjmu, uplatní Vám zaměstnavatel základní daňovou úlevu a z odměny do 10.000 Kč měsíčně Vám nebude strhávat nic.
Zmíněných 300 hodin se vztahuje na kalendářní rok a jednoho zaměstnavatele. Budete-li pro zaměstnavatele pracovat příští rok, můžete pro něj odpracovat dalších 300 hodin. Jen pozor na zvýšení zdravotního pojištění > od ledna by mělo (jestli správně počítám) činit 1.803 Kč měsíčně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.