Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem diabetik a astmatik

Od: zdenekpaces odpovědí: 4 změna:
Dobry den. Jsem diabetik a astmatik. Mam uzivat na astma takove to dychatko s kortikoidama. Pry ale kortikoidy zvysuji hodnoty cukru v krvi. Nevite nekdo jak to je?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

4x

Paranoia ohledně kortikoidů panuje z doby, kdy se do lidí cpali prášky, třeba takový Prednison. Inhalačně podávané kortikoidy působí jen v místě podání a mají minimum vedlejších účinků, stejně jako masti na ekzém. Tedy obojího se není třeba bát a léčbu zanedbávat, protože ó hrůzo, ony jsou v tom kortikoidy a doktoři se mě snaží zabít. Jsem přesvědčena o tom, že inhalátor na astma neudělá s cukrem naprosto nic a ani po něm nepřiberete, jak tu píše nějaký vtipálek. Dokonce znám jednu astmatičku, která i s inhalátorem zhubla desítky kg. Přestala se totiž válet a začala těžce fyzicky pracovat (péče o 20 koní) a kila šla dolů kortikoidy nekortikoidy.

hodnocení

0x

Vaši lékaři, předpokládám, znají každý i tu druhou diagnózu - lze tedy předpokládat, že medikaci přizpůsobí. Pokud se čehokoli obáváte, konzultujte s nimi.

Obecně kortikoidy hladinu cukru nezvyšují, ale může po jejich užití kolísat, proto je třeba glykémii kontrolovat.

babu
hodnocení

0x

Vadit by to snad nemelo, ale počítejte s tím, že po kortikoidech se přibírá na váze, takže asi ztloustnete :)

Přibírá se, když jsou dávky kortikoidů vysoké. Ale v dýchátku to nestojí ani za řeč!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]