Nejste přihlášen/a.
zdravím všechny .) na hodní jedničce se mi udělal váček už jsem jednou s tímto zubem prošla resekcí a zub je mrtvý.Takže co obnáší resekce vím
ale dočetla jsem se o ošetření,kterému se říká Endodoncie - našla jsem si na netu,co to tedy je .) ale nikde jsem se nedočetla,jak přesně takovýto zákrok probíhá?Píšou o lokální anestézii,ale co potom?rozříznou dáseň?Nebo se to dělá přes vnitřek zubu?Mám na zubu metalkeramickou korunku - sundají ji,nebo teda jak?.)A může tento zákrok dělat i praktický zubní lékař v ordinaci?děkuji všem za odpověď .) sépi
Toto nevím, jen vás chci hooodně politovat. Přeji vyřešení bez bolesti a trápení. A pak, ať se to hojí co nejrychleji a bez problémů.
tak jen pro info))Endodoncie je léčení zubu přes zub samotný .) tzn. bez resekce a v zubu nesmí být čep .) byla jsem u zubaře a nechala si to vysvětlit .))ale mám ještě jeden dotaz))může mi váček u zubu způsobit nějaké zdravotní problémy?na resekci jdu až za měsíc( zatím to jen tupě bolí a zubař říkal,že pokud by to bylo nesnesitelné,tak to rozřízne ((no ulevilo by se mi,to ju,ale ten hnis by mi vytékal do pusy a to se mi ekluje ((může váček u zubu zkreslit krevní obraz?díky za info sépi .))
Pobolívá mne zub, byl jsem u lékaře a je tam kaz. Kaz by nebyl možná tak velký, kdybych přes rok nesháněl zubaře který mne vezme, když ten můj bývalý skončil. Nastoupila nová mladá čerstvá zubařka. Řekla mi, že ho spravovat nebude, zda ho chci vytrhnout.
Podotýkám, že ač paradentóza postupuje, tak zrovna v tomto kvadrantu se nic nekýve ani trochu.
I tak se nechá léčit. Že ano pane Jůlinek.
A tak občas propláchnu rumem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.