Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odpovědnost ekologa

Od: martinnovak odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

začal jsem pracovat pro firmu v soukromém vlastnictví, které hrozí pokuta řádově v mil. Kč. za vypouštění odpadních vod. To jsem se samozřejmě dozveděl 14 dnů po podpisu smlouvy.

Zajímá mě jak cizp definuje odpovědnost majitele a firemního ekologa. Respektive jestli majitel může část své pokuty vymáhat na mě.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Po Vás.. vymáhat..Vy jste o tom věděl a pracoval ve firmě delší dobu a upozorňoval jste na to?
Asi ne..do firmy jste nastoupil předpokládám nedávno. Jinak tomu nerozumím.

hodnocení

0x

Veškerou odpovědnost nese majitel firmy. Vy jste majitel, nebo nájemce firmy? Vy jste způsobil ekologickou závadu? Nebo jste o závadě dlouhodobě věděl a majitele jste na ní neupozornil? Asi ne, že? Tak proč byste měl něco platit? Pokud to po Vás bude vyžadovat, tak "bič a pryč". Od takového zaměstnavatele nemůžete ani v budoucnu očekávat nic dobrého.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]