Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhlaseni z uradu práce

Od: jitkaaa odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, chci se zeptat jsem na uradu práce a chci se odhlasit, nasla jsem si práci v nemecku na dohodu? plati to?vezme to urad práce, stejne od nich nic neberu ani podporu ani socialni davky.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dobrý den. Být evidován na ÚP není povinné. Evidenci tudíž můžete ukončit kdy chcete.

jitkaaa
hodnocení

To ja vim, ze to není povinne tam byt.Ja tam byla z toho duvodu aby mi platili pojisteni nez jsi neco najdu.Oni mi hledali v cechach práci coz jsem nechtela.tak staci kdyz jim ukazu smlouvu z nemecka a odhlasi me ikdyz je to jen na castecny uvazek na dohodu

up

Nic jim neukazujte, nic jim po tom není kam půjdete. Pouze se jděte odhlásit z evidence. Nezapoměňte si vyřídit vše ohledně zdr. pojišťovny.

jitkaaa
hodnocení

No práve me rikal pritel, ze kdyz byl na pracaku chteli po nem videt smlouvu ze nastupuje, poslal to emailem a odhlasili ho.Uz tam vubec nesel nemel cas.

iz*
hodnocení

0x

Paní Jitko,

jde o to, z jakého důvodu evidenci na ÚP ukončíte. Pokud je kvůli nástupu do zaměstnání, musíte doložit pracovní smlouvu.

Vy ale máte možnost evidenci ukončit i "na vlastní žádost", tj. bez uvedení důvodu. V tomto případě nebudete nic dokládat.

A dejte si pozor na to zdravotní pojištění. > Jestli je za Vás nebude odvádět německý zaměstnavatel, budete je muset hradit sama. (V případě zaměstnání v Německu byste měla zdravotní pojištění hradit v Německu. Ale radši si to ještě ověřte.)

dopi
hodnocení

0x

Stačí napsat (ručně/na PC a vytisknout) dopis, kde žádáte o ukončení registrace. Nemusíte psát důvod.

Důležité pro pracovníky úřadu je Váš podpis. Ten připojujete i když vlastně přijdete na přepážku.

Pošlete doporučeně a snad víte, jak se tyto dopisi píší - uvádíte komu s adresou, v jaké věci, Vaši adresu a případně kontakt a to hlavní vlastnoruční PODPIS, pokud píšete na psacím stroji, nebo na PC.

E-mail nestačí, pokud nemáte zřízen elektronický podpis.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]