Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Význam předžalobní upomínky

Od: repe odpovědí: 5 změna:

1. Co se stane, když žalobu podám dříve než předžalobní upomínku a nedodržím 7 dnů jak ukládá § 142 a? Bude soud žalobu projednávat, nebo ji z tohoto důvodu zamítne?

2. Když právník pochybí a předá vše k vyřízení pojišťovně, co obvykle pojišťovná hradí? Jsou to náklady právního zastoupení protistrany včetně té částky, která se soudila nebo jen ty náklady protistrany?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

1. Soud žalobu projedná, potíž může nastat s přiznáním nákladů řízení.

2. Myslíte profesní pojištění advokáta? Pak záleží na pojistné smlouvě - jsou uvedeny zde cak.cz/... ale projděte si je sám.

myska*
hodnocení

0x

Já nejsem právník, jedubabička určitě odpoví lépe, ale takto tomu rozumím já:

1. Určitě to zamítne, lhůty a postupy jsou důležité.

2. Podle mě by pojišťovna měla hradit všechno. Ale díky chybám právníků se dá soudit dál, takže je možné, že by pojišťovna placení rozporovala.

iz*

@Myska > obě odpovědi chybně.

myska*

Jojo, Ivzez, koukám, že selský rozum v právních úkonech doopravdy nemá co dělat ;)

@myska - To víte "selský rozum" neznormujete - právě proto máme zákony, s kterými, až na výjimky, nelze kreativně nakládat ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]