Nejste přihlášen/a.
1. Co se stane, když žalobu podám dříve než předžalobní upomínku a nedodržím 7 dnů jak ukládá § 142 a? Bude soud žalobu projednávat, nebo ji z tohoto důvodu zamítne?
2. Když právník pochybí a předá vše k vyřízení pojišťovně, co obvykle pojišťovná hradí? Jsou to náklady právního zastoupení protistrany včetně té částky, která se soudila nebo jen ty náklady protistrany?
1x
1. Soud žalobu projedná, potíž může nastat s přiznáním nákladů řízení.
2. Myslíte profesní pojištění advokáta? Pak záleží na pojistné smlouvě - jsou uvedeny zde cak.cz/... ale projděte si je sám.
0x
Já nejsem právník, jedubabička určitě odpoví lépe, ale takto tomu rozumím já:
1. Určitě to zamítne, lhůty a postupy jsou důležité.
2. Podle mě by pojišťovna měla hradit všechno. Ale díky chybám právníků se dá soudit dál, takže je možné, že by pojišťovna placení rozporovala.
@myska - To víte "selský rozum" neznormujete - právě proto máme zákony, s kterými, až na výjimky, nelze kreativně nakládat ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.