Nejste přihlášen/a.
1. Co se stane, když žalobu podám dříve než předžalobní upomínku a nedodržím 7 dnů jak ukládá § 142 a? Bude soud žalobu projednávat, nebo ji z tohoto důvodu zamítne?
2. Když právník pochybí a předá vše k vyřízení pojišťovně, co obvykle pojišťovná hradí? Jsou to náklady právního zastoupení protistrany včetně té částky, která se soudila nebo jen ty náklady protistrany?
1. Soud žalobu projedná, potíž může nastat s přiznáním nákladů řízení.
2. Myslíte profesní pojištění advokáta? Pak záleží na pojistné smlouvě - jsou uvedeny zde cak.cz/... ale projděte si je sám.
Já nejsem právník, jedubabička určitě odpoví lépe, ale takto tomu rozumím já:
1. Určitě to zamítne, lhůty a postupy jsou důležité.
2. Podle mě by pojišťovna měla hradit všechno. Ale díky chybám právníků se dá soudit dál, takže je možné, že by pojišťovna placení rozporovala.
@myska - To víte "selský rozum" neznormujete - právě proto máme zákony, s kterými, až na výjimky, nelze kreativně nakládat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.