Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aliexpress - DPH

Od: martin12* odpovědí: 3 změna:

Ahoj, našel jsem si na aliexpressu potahy na křesla. Cena jednoho je 33 $, tzn., že cena zboží je nad 25 $ a podléhá zdanění.

Potřebuju dva potahy a tak nevím, jestli je objednat najednou (66 $) nebo po jednom kuse a doufat, že bude vyšší pravděpodobnost, že nebudu platit dph.

Máte s tím nějaké zkušenosti? Nad 25 $ jsem ještě nic neobjednával.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud budete objednávat 2 kusy, ověřte si, jestli je i tak dopravné zdarma. Hodně prodejců počítá dopravu zdarma jen pro 1 kus a člověk to snadno přehlídne.

U "hader" a podobného zboží je velká pravděpodobnost, že projdou celnicí bez povšimnutí. Mně nedávno prošly samolepicí tapety za 75$.

joudic*
hodnocení

0x

zkusenosti mam takove ze ani pri 550$ telefonu jsem neplatil nic, samozrejme to neplati pro DHL a EMS

rv*
hodnocení

0x

Hoďte si korunou. Při smůle zaplatíte nejen 2x DPH, ale 2x výpalné české poště + vám k základu daně pošta přičte cenu obvyklého poštovného (pokud budete kupovat s "free shipping").

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]