Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, je mi šestnáct a za pár týdnů mám jít na stomatologii kvůli jednomu zákroku a ráda bych věděla, jestli s tím máte někdo zkušenosti nebo o tom něco víte. Nosím už asi třetím rokem fixní rovnátka nahoře i dole a zuby už mám téměř rovné, až na trojku vlevo nahoře, která mi nevyrostla, protože je špatně postavená. Je založená přímo nad dvojkou, takže mi v dasni tvoří mírnou vybouleninu a nemůže vyrůst. Proto tam jdu, aby mi to opravili. Už jsem byla na konzultaci, takže bych asi zhruba měla vědět, o co jde, ale já jsem ohledně těchhle věci hrozná a vždy si k tomu musím najít co nejvíc informací, protože jsem vždy strašně nervózní, co mě čeká. Doktor říkal něco o okénku nebo tak něco, je to nějaký lékařský termín nejspíš a říkal, že mi tam musí přichytit drátek, co jsem dostala na ortodoncii, aby mi ten zub potom mohli posouvat na správné místo. Takže jsem pochopila, že mi asi jaksi "odřežou" kousek dásně, aby ten zub byl vidět a mohli na něj přichytit ten drátek. Omlouvám se, jestli jsem to vysvětlila moc neohrabaně, ale líp to asi nevysvětlím, protože sama nevím. Hlavně už jsem si toho na stomatologii zažila dost, před necelým rokem mi trhali kvůli rovnatkum všechny čtyřky (stálé) a dříve jeste spoustu mléčných (taky kvůli rovnatkum), tak se prosím nedivte, že se v tom tak šťourám, ale je to pro mě hrozný, protože jsem si myslela, že konečně budu mít od toho všeho pokoj, ale evidentně je to ještě běh na dlouhou trať. Každopádně už nic podobného zažít nechci, tak budu doufat, že tohle je poslední hrůzný zážitek z tohoto oboru. Dopředu děkuji za rady a odpovědi
Ty sama sebe strašíš. Nech to na nich, když to musí být. Oni to umrtvěj, tak to neucítíš, a v puse se vše rychleji hojí. Jestli máš za sebou trhání všech čtyřek, tak tohle je nic. Koukej být zdravá, odpočatá a v kondici, to se pak hojí líp.
stejne nejvic boli hlavne injekce takze to je upe jedno a riznuta nebo ubrousena dasen pak neprijemne boli jen malo par dni. Budte rada, na konci budete mit paradni zuby mam taky rovnatka a v dubnu mi je sundaji, mam upe jiny zuby, hollywood houby uteklo to neskutecne rychle ty 2 roky a asi mi budou chybet, nejak jsem si na ne zvykl a jsou mi prijemne, jak je to stazeny k sobe
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.