Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přítelkyně a její kamarád

Od: inkognito* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,
píšu sem, protože potřebuji druhý pohled na věc. S přítelkyni jsme byly rok, rozešly jsme se kvůli jejímu Ex, který byl její první a největší láska v životě, no po 2 měsících od sebe zjistila, že je to pěkný debil a jen nechtěl, aby byla semnou. Pak si našla kamaráda, se kterým měla sex a přemýšlely, že by spolu mohly být, ale ten jí odmítl, protože miluje svojí ex. Začíná to být trošku komplikované, ale snad mě chápete.

Teď jsme se daly zpět dohromady a je nám spolu hezky, ale včera večer mi napsala naše společná známá. Zpráva obsahovala ve zkratce, že si mám dávat pozor na jejího kamaráda, aby to nedopadlo znovu stejně jako předtím s jejím bývalým, proto jsem trochu znejistil. Vím, že si spolu furt píšou a těžko ji dokáži věřit, jako na začátku vztahu, než se semnou rozešla, hlavně po tom, co mi napsala známá. Když mi ukazovala včera nějakou zábávnou fotku na mobilu, tak právě vyskočila zpráva od jejího "kamaráda" která obsahovala - " Neriskoval bych být tebou, že by si zamnou došla sama :P " . Ráno když si spolu psali, tak najednou byla naštvaná a smutná a když jsem se ji zeptal, co se děje, tak řekla nic. Bohužel, nejsem hloupý a umím si dát 1+1 dohromady a nevěřím, že si píšou jen formality, ale mám stejný pocit, jako předtím s její Ex.

Proč teda vlastně píšu?
Chtěl bych váš názor na věc a jak by jste podobnou věc řešily na mojím místě. Moc děkuji každému, kdo odpoví a poradí. Děkuji

doplněno 20.11.18 17:45: Dodávám ještě naši konverzaci na tohle témaJá:Fakt se ti snažím věřit a je mi s Tebou hezky a nemusím myslet na to, co mi je ohledně zdraví, ale potom co mi napsala Iveta je to teď těžké.Když si s ním včera ráno psala, tak jsem na tobě viděl, že si smutná, ale nechal jsem to být, když si řekla, že se nic neděje, ale teď vím, že jste si něco napsaly. K tomu když si mi ukazovala zprávu od mamky, jak ti poslala to zajímavé číslo, tak vyskočila zpráva od něho - "Neriskoval bych, aby si sem došla sama " . Vím, že to nenapsal jen tak. Nejsem tam hloupý a umím si dát 1 1 dohromady, vím, že jste spolu něco měly. Nebudu ti TEĎ věřit, že když si budete psát, že to budou jen formality, natož, když se s ním budeš vídat, ikdyž nebudete sami, stát se může cokoli. Mám úplně Deja vu, tak stejně jsem se cítil, když sis psala s Honzou. Jestli to tak půjde dál a ve vztahu bude tenhle stejný problém, tak nevím jak to skončíOdpoveď od Ní:Nebyla sem smutna byla sem. Nastvana, mela sem 2.listky.do aqualendu a na jeden sem ho vzala, mel koupit dalsi dva aby mi to jakoby vratil a nedaval mi penize a, ale vymluvil se z toho a ja ty listky malem propasla a pak si jeste rek ze ty taky nevis jestli pojedes tak z toho sem pak smutna byla... A jo to on jen tak vali stejne by nic neudelal kdybych tam byla.. A nemuze se nic stat vazne ne nestalo se ani s EX a to sem k němu měla vetsi citovy vztah. A nejsem si jista jestli se uvidime a kdy... Neplanujem to. A nebudu si snim psat tak jak s bývalím. Bylo to jen výjmecne kvuli tem listkum.. Obcas se me zepta na tebe ... Chce at nam to vyjde. Bude se mi vyhybat ted. Bývalého sem mela rada proto se to posralo.. Kamarád je jen Kamarád. Nebude to stejny ani trochu, nebudu vyhledavat kontakt s nim ale ignorovat ho nebudu.. Nemam tolik kamaradu abych srala i na ten zbytek co mi zbyl. Ale kdyz by ti to pak vadilo hodne, muzem skusit neco vymyslez

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den. S přítelkyní komunikujte a ujasněte si, zda chcete být spolu nebo ne. Vztah bez důvery nemůže fungovat a jak vidíte, ten váš slepovaný nikam nevede. Najděte si vhodnější partnerku, neztrácejte čas s někým, komu nevěříte.

inkognito*
hodnocení

Děkuji za názor, moc si toho vážím *modla*

jezevec*
hodnocení

3x

Chceš pravdu? Máš ji mít!
Tvoje přítelkyně je ludra, ty jí děláš hodnýho vola a sponzora v jednom. Utekla od tebe za svým ex, pak si našla nějakýho píchače, teď si domlouvá zjevně zásun přes SMS?
Kamaráde, zvedni hlavu a žeň jí svinským krokem, dokud je čas! Ta s tebou bude cvičit jak se švihadlem.

iz*
hodnocení

3x

Ocenila bych, kdybyste vzhledem k tomu, že se Vám v příběhu objevují jak ženy, tak muži, zaměřil na shodu přísudku s podmětem. Píšete-li, že "spolu něco měly", jde o dvě ženy. Místy není jednoznačné, jestli píšete o své partnerce a jejím bývalém partnerovi, o partnerce a jejím kamarádovi nebo o partnerce a společné známé.

Pozor také na časování slovesa být (2. os.: jsi) a zvratné zájmeno si: Věta "Neriskoval bych, aby si sem došla sama." totiž znamená (jde o jinou - "další" osobu) něco jiného než věta "Neriskoval bych, aby jsi (abys) sem došla sama".

K otázce:

Vaše partnerka není Váš majetek a má právo se stýkat s kým uzná za vhodné. Vy nemáte právo jí "zakazovat" kamarády apod. Jestli Vám vadí, že má Vaše partnerka kamarády, najděte si dívku, které "zakazování" nebude vadit.

Přestaňte se informovat u "společných známých", sledovat svou partnerku a pomlouvat ji v internetu, začněte s ní normálně rozumně komunikovat. Budete-li pokračovat v tom, co děláte, riskujete ukončení vztahu.

doplněno 20.11.18 18:42:

"Sama mne informovala" > chyba! Měl jste ji ihned zastavit. Neměl jste se s ní ani "bavit na téma náš vztah". Dovolíte-li "společným známým" svou partnerku pomlouvat a pomlouváte-li ji i Vy sám (Vaše otázka je totiž především pomluvou), každá rozumná dívka se s Vámi rozejde.

Na mne ten dotaz působí, že Vám partnerčin kamarád vadí a že byste chtěl, aby se s ním nescházela, aby si s ním ani nepsala.

Názory a zkušenosti jiných lidí Vám nemohou pomoci. Pokud Vám něco vadí, musíte to řešit s partnerkou, nikoliv s jinými lidmi.

Za mne: Já bych s člověkem, který by i jen zkusil to, co Vy, nebyla.

inkognito*
hodnocení

Děkuji za vaši krasnou odpoveď, jenom je tam pár nesmyslů.

1) Nechtěl jsem ji zakazovat se s někým kamarádit, jen jsem se ptal na názor lidí, jestli se s takovou situací už setkali

2) Neinformoval jsem se u známé, ale ona sama bez ohledu aby jsme se bavili na témá náš vztah napsala, že si mám dát pozor na jejího kamaráda

3) Pomlouvat na internetu? Možná se opakuji ale to stejné použiji jako v první odpovědi. Jen jsem chtěl slyšet názor lidí :)

hodnocení

0x

Návrat k ex, kamarád na sex, který miluje svojí ex... a slečna, která neví co chce. Vy to asi nebudete - leda byste se jí mohl případně k něčemu hodit.

hodnocení

0x

Ne nadarmo se rika, ze do stejne reky...o holkach to plati taky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]