Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podpora v nezamestnanosti + vyrazeni z eviden

Od: oggy odpovědí: 2 změna:

Dobry den,
Mam celkem zapleklitou otazku a budu rad pokud se tu najde nekdo, kdo teto problematice rozumi a bude znat odpoved.
Na zacatku zari mi skoncil pracovni uvazek a ja nastoupil na UP, splnil jsem veskere pozadavky a byla mi schvalena podpora. V rijnu prisla kolem 16-teho. Klasickou schuzku jsem mel domluvenou na 5.11.2018 kam jsem se nedostavil, protoze jsem jiz byl prijat do prace (kde jsem nastoupil 11.11.2018). Tudiz je mi jasne, ze me z evidence vyhodi k datu 5.11.2018, protoze jsem se nedostavil.
Ted, ale otazka :: Dostanu podporu za mesic rijen? Pokud vim tak jsem byl prave do 5.11. veden v evidenci takze ikdyz budu vyrazen tak mam narok za mesic rijen dostat jeste podporu.
Jsem z toho docela v haji, je 20. listopadu a z uradu neprisla ani slozenka ani vyrozumeni..
Diky za odpovedi

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

amo
hodnocení

2x

Nástup do zamestnání musíte úřadu ohlásit i dodatečně a protože jste v říjnu ješte nepracoval tak pojišteni + podporu za říjen byste mel dostat. Dostavte se osobne s potvrzením o zamestnání a převezmete doklad o ukončeni registrace ke konci října. No a v listopadu už bude pojišteni hradit zamestnavatel.

iz*
hodnocení

0x

Podporu za říjen a těch pár dnů v listopadu byste ještě měl obdržet.

Zavolejte své zprostředkovatelce, vysvětlete, že jste byl přijat do nového zaměstnání a nevychází Vám čas zajít ukončit evidenci, a dohodněte se s ní na dalším postupu.

Evidenci na ÚP jste měl ukončit do 8 kalendářních dnů po nástupu do nového zaměstnání, ale je potřeba to udělat alespoň dodatečně.

Nástup do nového zaměstnání byste měl oznámit i své zdravotní pojišťovně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]