Nejste přihlášen/a.
Kubo,
podle mne to bude podvod. > Podvodů s "koupěmi ze zahraničí" je spousta, můžete přijít o notebook, peníze za něj a navíc i o to poštovné.
> mně to připomíná ty podvody, kdy zájemci z Anglie, afrických zemí a KdoVíOdkud měli zájem o zboží z našich bazarů, peníze "poslali předem" (tuším přes Western Union), zaslali screenshot platby a podvedení na základě toho zboží odeslali. Zájemci pak platbu zrušili a podvedení neměli nic.
Tazatel ale píše, že peníze dostane předem. Pouze asi potřebuje vědět dopravné, kvůli celkové částce. Pravda ale je, že pokud by peníze předem nebyly, nic bych neposílal.
Tak s tím nemám žádnou zkušenost, ale screenshot by neměl stačit. Prostě peníze na účtu a teprve pak odeslat. Ale z Vaší strany správná připomínka.
Syn také prodával na jaře notebook a ozval se pán z Holandska a scénář byl stejný, jako ten Váš. Poslal ho do háje a prodal ho bez problémů tady v ČR. Odeslat jedině, až budou peníze připsány na účtě! Že jsou blokované do doby, až odešlete balík, tak nebudete mít ani peníze a ani notebook!
Nebojte se, že by nějaká banka něco po Vás chtěla, to jsou jen jeho pohádky, aby jste to odeslal.
tak ještě že jste tady já bych to už skoro poslal jedinné co mě zastavilo byla drahá přeprava 5000kč,tak to jsem teda neposlal,a chci se zeptat kdyby náhodou fakt čekala nějáká banka na nějáké potvrzení o odeslání a já to neposlal tak nic po mě vymáhat nemůžou ne?jinak byla to nějáká scotiabank
tak to jsem rád že jsem to neposlal,a že jsem tomu teda ze začátku věřil no,to bych přišel o notebook za 14000kč a ještě o to poštovné ještě že za něj chtěl daný přepravce tolik že jsem to neposlal
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.