Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rumunský Banát máte zkušenosti?

Od: jeriko* odpovědí: 5 změna:

Ahojky,

nemáte náhodou nějaké osobní zkušenosti s výletem do rumunského banátu? Nechtěli bychom nic s cestovkou, spíše výlet na pár dní s vlastním programem. Nemáte náhodou někdo kontakt přímo na někoho s ubytováním odtud?

Díky za jakékoliv info.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Na rumunské hranici jsem neměl nikdy poslední dobou problém. Může se stát, že je tam ffronta - přece jen se opouští Shengen.

Ten Banát myslíš Svatou Helenu a další české vesnice? On totiž Banát je území daleko větší než těch pár našich vesniček.

V Rumunsku normálně Booking.com, ubytko bývá výborné.

V českém Banátu prostě zajdeš do hospody (je česká) a poptáš se po ubytování. Někde jsem na nějakých stránkách viděl nějakej telefon, ale už nevím kde to bylo. Bude tě to stát cca 350-400 korun (v libovolné měně) a v tom bude perfektní strava kterou budeš mít problém sníst. Samozřejmě ubutování je v domácnosti, žádný penzion nebo hotel.

jeriko*
hodnocení

Velice děujeme za super info.

bz*
hodnocení

0x

kontakt nemám, ale my tam jeli na pas blind a jen jsme se zeptali a oni nás nasměřovali. Platili jsme asi 400 stovky na noc se snídaní.

Bacha na Rumunsko Maďarskou hranici, je to faaaakt opruz, horší jak u Mikulova v 1955.

Lepší je jet do Vinogradovo, tam je úžasné víno a krásné holky. Železnička ...

ramf
hodnocení

0x

PŘÍHODA

Známým tam o dovolené nastoupil do auta pes, přivezli ho domů a je to obrovský kámošivec. Pes imigrant Banátský google.com/...

Jinak tam je chudo a překrásná krajina. Myslím, že bydleli "u někoho". Ale jak k němu přišli netuším, Banátský internet tady: banat.cz/... Tak co tam dát dotaz?

peda
hodnocení

0x
Mám tam babi a je to tam v pohodě, mluví se tam staročeštinou, drží se tam svátky atd... Jezdíme tam každý rok v létě. Cena ubytování tam je 300-500kč. Jinak babi mám na gerníku. Mají tam velice výborný balkánský sýr domácí. Jinak známí dávají na sbazaru pobyt v rovensku kdyby někdo chtěl...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]