Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dárek nebo ne?

Od: striker123 odpovědí: 14 změna:

Mám dotaz, mám kamarádku co znám od září a jsem do ní zamilován, o ní nemohu říct z mého pohledu to samé, napíšeme si ale každý den a když spolu mluvíme, tak vše funguje, dokážeme se bavit o čemkoli. Nevím jestli jsem ve "friend-zóně" zatím to tak vypadá. To na co se chci zeptat, je jestli není hloupé, když pro ní mám vánoční dárek, po tak krátké době to není zrovna obvyklé, že si někdo dá dárek, věřím že by ji udělal velkou radost, ale zase ji nechci uvést do rozpaků, že nebude mít ona nic pro mě ač jediným dárkem je ona pro mě. Jaký máte názor? Dát nebo ne?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cvbn
hodnocení

6x

Z jejího pohledu jste jenom kamarádi.

Zvolila bych jenom přiměřenou drobnost, aby ji náročnější dárek nepřivedl do rozpaků, že ona pro Vás třeba nic nemá.

Ale to jste vlastně napsal i Vy sám.

Můžeme se naučit, že někomu dáme dárek jen tak, abychom mu udělali radost, ale zároveň nemusíme nutně čekat na oplátku?

V naší společnosti se to moc nenosí, většina se cítí být zavázána a chce dárek vyrovnat.

Měli bychom se naučit dárky přijímat bez pocitu revanšovat se.

Dáte dárek pro Váš dobrý pocit. Slečna je Vám blízká, já bych to tak chápala, že ji chcete potěšit. A jestli z toho zaprší, uvidíte sám, slečna se třeba nechce ještě na někoho vázat. Pozor na to, dnešní doba nastavuje jiné standarty. Holky se nemusí chovat jako my před 30 lety. Jsou sebevědomé, nechtějí být závislé na někom. Nečekají, až k nim někdo přijde, nastaví ruku a požádá o schůzku. Experimentují, přebírají, vyhodnocují. Nemusí být ve svazku již v 16-17 letech. Tak nebuďte zklamaný, pokud z její strany půjde jenom o kamarádský vztah.

hodnocení

5x

O Vánocích už to bude kolem čtvrt roku - to zas není "tak krátká doba". Milá drobnost, pozornost, z které je poznat, že si třeba pamatujete, co ji baví, zajímá, líbí se jí - nic, o čem by se mohla domnívat, že ji k něčemu zavazuje.

A když řekne: "já pro tebe nic nemám", ujistit ji, že dárky se nedávají proto, aby se oplácely, ale pro radost dárce i obdarovaného.

hodnocení

3x

Dát. Proč ne? Ovšem je otázkou, co to je za dárek. Pro přátelský vztah nemusí být některé dárky vhodné.

doplněno 19.11.18 09:50:

@striker123: To je dobrý výběr. Neutrální dárek, který nemusí způsobit nic, ale také může otevřít cestu dál. OK.

striker123
Byla by to kniha, samozřejmě ne tak obyčejná, má velmi ráda jednu konkrétní pohádku, tak jsem sehnal přesnou kopii prvního vydání, kdy samotny original byl vydan v roce 1865. Knihy má moc ráda, tak jsem to chtěl skloubit i s tou pohádkou (jméno pohádky neříkám záměrně, jen projistotu abych se "neprozradil"). U nás se ta kniha sehnat nedá, takže jen v USA, tím jsem si jist že by to byl originální dar.

hodnocení

2x

Pokud chcete kamarádce udělat radost, tak ji dárek bez obav dejte. Myslím si, že jste dárek v podobě knihy zvolil velmi vhodně. Určitě ji potěšíte a o to přece jde! *palec*

hodnocení

0x

Ujasněte si vzájemně jak to s vámi je a podle toho se rozhodni.

jezevec*
hodnocení

0x

Nějakou drobnost bych jí dal. Třeba právě tu knížku...

hoststary*
hodnocení

0x

Plyšáček udělá radost vždy...

liska5
hodnocení

0x

Dárky si dávaj i kamarádi. Knížku nebo nějakou drobnost, to ano, ale třeba takový župánek, to néééé!

liska5

Teď čtu, o jakou knížku jde. Tak to zaboduješ! Ale taky buď připraven na to, že ona takhle neuvažuje a s dárkem pro Tebe nejspíš nepočítá. Pak bude v rozpacích a ty se k tomu budeš muset nějak postavit, nějak to okomentovat. To si promysli, abys to nepohnojil a neudělal ze sebe machra nebo si, chudinka, nepostěžoval na osud..

striker123
hodnocení

A napadá tě něco, jak by to šlo obhájit, kdybych ji případně do těch rozpaků dostal?

Už jsem to psala, ale klidně zopakuju - "A když řekne: "já pro tebe nic nemám", ujistit ji, že dárky se nedávají proto, aby se oplácely, ale pro radost dárce i obdarovaného." - a vy ji do případných rozpaků skutečně nehodláte přivést záměrně či zlomyslně, tak se tím tak netrapte.

striker123
hodnocení

Omlouvám se, asi jsem to přehlédl, ale děkuji mockrát, pomohlo mi to :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]