Nejste přihlášen/a.
Hezký podvečer,
obracím se na Vás s prosbou o radou, jsem v I. Stupni invalidity, pracuji, jako obchodní zástupce, měsíčně najedu cca 4.000 – 4.500Km, tato práce mě dost fyzicky vyčerpává, navíc jsem diabetik, a jsem po operaci páteře. Mé vzdělání je bakalářské sice obor ekonomie a management, ale od roku 2007 pracuji převážně jako obchodní zástupce, protože pracuji pořád s lidmi, jsem již na určité praktiky zaměstnavatel averzní.
Zkouším najít práci již skoro dva roky, když do svého CV napíši, že jsem invalidní I. stupně už se nikdo neozve. Na portále Úřadu práce, jsou sice nabídky pro OZP, ale vesměs se jedná o uklízečku, či vrátného.
Prosím, nevíte někdo, kde hledat práci pro OZP, v Hradci Králové, nebo nevíte někdo, zda není nějaká neziskovka?
Nikdo neodpovídá, tak zkusím popsat jak bych se zachovala já.
Invalidita 1. stupně není nic hrozného, u těchto osob se předpokládá, že musí pracovat, aby dosáhly na starobní důchod. Vyhlédněte si práci, kterou byste zvládl a do živitopisu neuvádějte invaliditu. Až byste se dostal do užšího výběru, na pohovor a vypadalo by to slibně, tak až nakonec bych ústně uvedla mou invalitidu s tím, že na vykonávání volného pracovního místa to nemá žádný vliv. Třeba se zadaří.
Nemusíte nutně koukat na portále ÚP. Zaměřte se spíše na státní sektor, mají volná místa na úřadech.
Firmy a státní úřady mají ze zákona povinnost zaměstnávat občany s takovým statusem.
Namátkou OZP:
https://generali.jobs.cz/detail/?id=G2-1304226205-aden_brand0&rps=77
Zde od města: http://www.kr-kralovehradecky.cz/scripts/detail.php?pgid=107
A též Pardubice: prace.cz/... - pokud máte přepoklady /NJ atd./
Jinak pro OZP je v kraji Pardubickém 203 nabídek a v kraji HK 246. I když se odfiltrují uklízeči, ostraha, manuelní práce, nízký plat, tak tam odhadem okolo 10 pozic pro Vás OZP zbyde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.