Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tip na knížku o technice/mechanice

Od: tlapka* odpovědí: 3 změna:

Zdravíčko, najde se nějaká dobrá duše, která mi poradí s dárkem pro přítele? Ráda bych mu koupila nějakou knížku o technice, zajímá se ani ne tak o pc technologie, jako spíš motory, soustruhy, praktické věci jako třeba jak funguje zámek... Žádnou konkrétní vyhlídnutou nemá, no a já se v tom moc nevyznám. Jistě, mohli bychom ji vybrat spolu, ale i tak by bylo lepší mít nějaký tip v záloze. Znáte tedy nějakou zajímavou? :)

Nebo máte dokonce nějaký tip na jiný dárek? Já mám s vymýšlením dárků docela velký problém, takže jsem ráda za každou dobrou radu. :-D

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Hm. Nevim, jestli je to presne to, co si predstavujete...

Ja doma mam uz strasne dlouho Encyklopedii Vedy a Techniky (tim nazvem si nejsem ted moc jistej, ale myslim, ze to tak je).

Nevim, zda se da jeste sehnat, ale nejaka obdoba urcite jo.

Je v ni toho spousta, pekne chronologicky, od pazourku az po kosmicke lode. Pekne vysvetleny zakladni principi cinosti, spousta ilustrativnich obrazku a dat a dalsich zajimavosti.

Samozrejme s ohledem na mnozstvi dat to neni nijak podrobne. Spise takovy prehled lidske techniky. Ale zakladnich informaci rozhodne dostatek.

Pokud by to melo byt vice do hloubky, pak samozrejme pujde uz spise o prirucku ci ucebnici a bude to zamerene pouze na urcitou konkretni techniku.

doplněno 30.01.10 00:56:

Tak sem si to nepamatoval dobre.

Jmenuje se to Kronika techniky.

juvla*
hodnocení

0x

Zkuste se podívat na nějaké nakladatelství např. grada.cz/...

tlapka*
hodnocení

Určitě se podívám, děkuji, ale najít si odkazy zvládnu i sama, už jsem projela asi tři... myslela jsem to spíš tak, jestli někdo nemá konkrétní tip, knížku, která je udělaná nějak zajímavě a přehledně... Zkrátka, jestli měl někdo příležitost si takovou knížku prolistovat a prozkoumat i blíže než jen pohledem na obálku. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]