Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč mám platit za něco,co jsem nevypil?

Od: patrikdomez odpovědí: 7 změna:

chci se zeptat někoho,kdo s tím má zkušenost.Seděl jsem v restauraci a najednou jsem se dozvěděl,že servírce dlužím nejprve 4000 kč a po nějaké době to bylo 4500,co s tím mám dělat?. něco jsem samozřejmě propil,ale určitě né tolik.Děkuji za odpovědi.Všem přeji,aby se vám to nestalo.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jjirka
hodnocení

6x

Se mi to zdá jako nějaká zkrácená verze většího příběhu.Chtělo by to podrobnosti.

myska*
hodnocení

3x

Nechat si přesně vypsat, za co platím - účtenku. A pak se hádat o to, co člověk opravdu vypil.

dluh
hodnocení

2x

Patriku, že jste v oné hospodě chlastával na dluh? To si za delší období a v opilosti nejste schopen zapamatovat. Má rada zní - zaplaťte a pak chlastejte pouze do výše hotovosti vaší peněženky.

hodnocení

1x
Řekněte: Nezaplatim! A počkate do příjezdu policie. Ti to vyřeší.

hodnocení

1x

Přijde pán do cukrárny a objedná si dort. Potom ho vrátí a vyžádá si místo něho fernet. Vypije ho, chce odejít, ale šéf ho zastaví: "Pane, nezaplatil jste ten fernet."

"Ten jsem vyměnil za dort!"

"Ale ani ten jste nezaplatil!"

"Vždyť jsem ho také nesnědl!"

obihob
hodnocení

0x

Zaplať, co jsi vypil a účtenku uschovej. Sděl jim svou totožnost a odkaž je na občanskoprávní spor.

Pak odejdi.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, neměl jste říkat tu větu: "Dneska platím za celou hospodu." . Jinak, pokud člověk není zcela "na šrot", tak je snad schopen z účtenky EET poznat vlastní konzumaci a případně vyloučit cizí (tedy omyl). Zdravím!

doplněno 18.11.18 14:15:

patrikdomez - upřesněte, zda jde o nějaký starší dluh servírce nebo o konzumaci z jednoho večera. Také napište, co jste konzumoval (opište to z účtenky EET, kterou máte nebo z účtenek EET pokud jich je více). A napište i počet osob, za které jste možná platil. Když to neupřesníte, tak je zřejmě Váš dotaz jen legrace.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]