Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zahájeno správní řízení od pracáku

Od: rohacova odpovědí: 4 změna:

Chtěla bych se zeptat, jestli zahájení správního řízení od ÚP. už nese nějaké důsledky nebo až to konečné vyjádření o sankčím vyřazení? Od kdy platit VZP.již teď? Dostala jsem doporučenku na pozici, kterou ze zdravotních důvodů dle vyjádření lékaře nemohu vykonávat a tak jsem nabídku odmítla. Chtěla jsem adekvátní pracovní nabídku k mému vzdělání, zdravotnímu stavu a to mojí zprostředkovatelku nezajímalo. Jak to chodí u komise ÚP., je tam přítomna moje zprostředkovatelka, ředitel, posudkový lékař a právník? Je ještě nějaká šance, aby správní řízení mohlo dopadnout v můj prospěch a nebyla bych vyřazená z úřadu práce?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

potvrzeni
hodnocení

0x

Pokud máte zrdravotní potíže, nižší pracovní schopnost anebo dokonce změněnou pracovní schopnost, je potřeba na toto upozornit a doložit písemně od lékaře již při nástupu a registraci na ÚP. Případně doložit dodatečně.

Nepíšete, jestli jste tak učinila, tak na to upozorňuji. A doklad přineste k jednání, nebo při nejbližší návštěvě ÚP.

Čím podrobněji lékař vypíše, jakou práci nemůžete vykonávat, tím lépe. Čerpám z vlastní zkušenosti. Nebyla jsem přidělena k běžné přepážce, ale k pracovníkovi, který měl na starosti žadatele právě se zdravotními problémy. A samozřejmě měl jiné nabídky práce.

amo
hodnocení

0x

Dokud nedostanete písemnou zprávu o vyřazení z evidence, jste stále v registraci ÚP, takže máte pojištní hrazeno až do konečného rozhodnutí, i event. odvolání. Můžete si to zjistit i telefonicky na úřadu.

hodnocení

0x

@rohacova - Je ještě nějaká šance, aby správní řízení mohlo dopadnout v můj prospěch a nebyla bych vyřazená z úřadu práce?
Jedině v případě, že se prokáže souvislost vašeho zdravotního stavu s nemožností vykonávat doporučenou práci. Ohledně uplatnění vzdělání proti ÚP velkou šanci nemáte, protože v právech a povinnostech uchazeče je uvedeno:

Uchazeč o zaměstnání má právo... na zprostředkování zaměstnání, tj. na vyhledávání vhodného zaměstnání... Vhodným zaměstnáním je zaměstnání... které odpovídá zdravotní způsobilosti fyzické osoby a pokud možno jeho kvalifikaci,

portal.mpsv.cz/...

iz*
hodnocení

0x

Paní Roháčová,

zprostředkovatelka může doporučenky vystavovat pouze na ty nabídky, ktřeré má k dispozici. Pokud mezi nimi není něco, co by odpovídalo Vaší kvalifikaci, nemůže Vám to nabídnout.

Něco jiného je zdravotní způsobilost, u níž odhaduji, že jste své zdravotní problémy (či omezení) nedoložila při registraci ani dodatečně. Kdybyste je byla doložila, nenabídla by Vám zprostředkovatelka pozici, pro niž nejste zdravotně způsobilá.

Šance je. Doložte ÚP, proč pro Vás nabízená pozice nebyla vhodná.

K zdravotnímu pojištění: Dojde-li k sankčnímu vyřazení, bude to ke dni, kdy jste odmítla vhodné zaměstnání. Pojistné byste musela začít hradit od následujícího měsíce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]