Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se skamarádit se stydlivým klukem?

Od: paja* odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,
Ve třídě máme jednoho kluka, který se moc s nikým nebaví. Je vidět, že mu moc nejde dělat si nové kamarády. Chtěla bych se s ním spřátelit. Jediný problém je, že nevím o čem se s ním mám bavit.
Prosím o radu ohledně toho o čem se s ním mám bavit.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

myska*
hodnocení

6x

Co začít na téma škola? Ta písemka byla hrozná, co. Taková přepadovka, hrůůůůza. Nebo zkusit pochválit, to se líbí všem: Při tom zkoušení jsi zaválel.

No a pak nenásilně přejít: Co jsi dělal včera večer, o víkendu... Pokud se zmíní o koníčku, tak: Jé, to je zajímavý a jak děláš... Nebo třeba: Včera jsem se koukala na ten a ten seriál, mám ho ráda. A na co koukáš ty?

Takhle postupně se člověk dozví spoustu informací a možná budete mít nějaký zájem společný, na kterém se pak dá stavět další konverzace.

zajem
hodnocení

3x

Tohle je velmi citlivé téma.

To ,,chtít,, se seznámit, musí být i na druhé straně.

A Vy nikdy nevíte, jestli je kluk takhle uzavřený od přírody /povaha melancholik/, anebo vlivem nějakých událostí /rodinných, negativních zkušeností/ nebo vlivem /přísné/výchovy. Možná je i nějak nemocný a nechce, aby to vyšlo najevo.

A pokud uvidíte nějaký náznak, nějaký ústup, raději přestat tlačit na pilu.

Ze začátku opravdu velmi lehce a citlivě. Hlavně to nereprezentovat mezi kamarádkami, chtít se pochlubit, být něčím zajímavá, a předvádět se.

To musí vyvěrat opravdu z vnitřka sebe, tak si udělejte inventuru sama v sobě, jestli je Váš zájem opravdu čistý.

hodnocení

2x

Tak třeba začni tím, proč se s nikým nebaví. Jestli je samotář a líbí se mu to, nebo jestli ho to mrzí. Nebo se ho zeptej na jeho koníčky, jakou poslouchá muziku, kam pojede o prázdninách...

No, ta první věta to rovnou zabije. Místo, aby začala ze široka, tak ho hned knokautuje. Tohle vymyslet, to muselo dát práci...

A cos vymyslel ty? Filištínku? Zase guano?

hodnocení

2x

Zkuste vyzvědět, co ho baví a právě o tom s ním zavedte řeč, o jeho zájmech. Jednou byl v práci mladý brigádník, s nikým se nebavil, stále naštvaný. Tak jsem se ho jen tak mimochodem zeptala, co dělal dřív a od nadšene vyprávěl, že je vyučený tesař, mne to hodně zajímalo a on se rozpovídal a vše mi vysvětloval. Takže zkus najít k nemu cestičku přes jeho záliby.

hodnocení

0x

Zdravím. Obvykle spolu komunikují lidé kteří si mají co říci. Což Vy evidentně nemáte. Ale můžete se ho zeptat jestli si chce popovídat. Komunikovat se dá o všem možném. Pokud se chcete něco dozvědět o dotyčném, zeptejte se ho. Ale dejte pozor, abyste nebyla dotěrná. Ona stydlivost a nezájem se mohou lehce zaměnit. Zkuste se zaměřit na koníčky a řeč začít na toto téma. Jak tráví volný čas, co ho baví..Třeba budete mít něco společného a to se potom komunikovat bude lépe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]