Nejste přihlášen/a.
V eurech si můžete dnes založit účet snad v každé bance, záleží na podmínkách. Mně třeba chodí důchod z Francie na takzvaný terminovaný účet, který mám založený u České spořitelny. Je vedený zdarma. Jediná podmínka k založení účtu, je počáteční vklad 300 Euro. Pak Vám určí jeden den v týdnu, kdy si budete moci bezplatně vybírat přímo Eura, nebo si je můžete převést z účtu na účet jako devizy. Teda prodáte bance devizy ve zvýhodněném kurzu pro Vás a oni Vám je převedou v korunách na Váš běžný účet. Je to celkem jednoduché a můžete si to dělat úplně sám přes interbanking. Ale i tuto transakci můžete dělat zase jenom v ten určitý den v týdnu, kdy to máte zdarma. Já mám středu. Sice si mohu vybrat, nebo převést peníze na svůj účet i v jiný den, ale to už je zpoplatněné a je zbytečné jim platit co nemusíte. Takže bych radila poptat se napřed ve Vaší bance na terminovaný účet v eurech a na podmínky za vedení toho účtu. Podle mne v tom nebude velký rozdíl.
Dobrý den, jenom dotazy - víte, že Island není v eurozóně a má stále vlastní měnu? Proč si nezaložíte účet u banky na Islandu v jejich měně? A také si můžete libovolnou měnu zasílat na účet vedený v Kč přímo (bude převedeno aktuálním kurzem na Kč a jen s jedním poplatkem za převod). Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.