Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám exekuci vůči ČSSZ z předchozího podnikání. Dohodli jsme se na splátkách. Letos jsem ale začal podnikat jako OSVČ a s hrůzou jsem zjistil, že zálohy, které budu posílat na sociální pojištění, půjdou na splácení exekuce a já tedy nebudu pojištěn. Jde z toho nějak ven, kromě toho, že uhradím celý dluh najednou? Pokud ne, je to začarovaný kruh a já se z dluhů nikdy nedostanu?
Předem moc děkuji za rady
Přijdou sem fundovanější než já, ale myslím si, že pokud jste se na SSZ zaregistroval jako OSVČ tak pojištěný (na důchod, nezaměstnanost, ...) budete. Jen Váš dluh bude postupně narůstat o předepsané částky. Čili abyste z dluhu vybředl budete muset posílat víc než Vám bude předepsáno ze současné činnosti. Jen trochu nechápu z čeho máte předchozí dluh. Když jste podnikal tak jste nebyl OSVČ? Nebo jste nepodnikal a měl jiné příjmy a měl platit jen minimální částky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.