Nejste přihlášen/a.
Před 2 týdny mě hodně rozbolel zub (mám v něm vyčištěné kanálky a polokorunku cca 2 roky zpět, takže by bolet neměl) Odhodlala jsme se a šla s tím k zubaři, protože bolest byla vážně silná. Řekli mi že zub vypadá v pořádku, zubařka zkoušela zubní nití jeslti nemám kaz někde v mezizubním prostoru, ale prý v pořádkua že je to zánět dásně. Mám nakázáno si zuby i dáseň hodně čistit, vyplachovat listerinem a používat zubní nit i přes bolest. Teď je to týden co jsem tam byla, bolest se zdá o dost ustopupila, ale na studené a teplé zub pořád hodně reaguje, jen už tolik nepíchá a netlačí a bolest není tak intenzivní a dlouhodobá, když nejím a nepiju ani o něm nevím... Máte s tím někdo zkušenost? Jak dlouho takový zánět může trvat? Nerada bych něco zanedbala... Děkuji předem za odpovědi. S.
doplněno 15.02.10 15:44:Tak zkouším všechno včetně kloktadel, speciálních pas a ústních vod a zatím je to jenom mírnější,a le jinak pořád bída. Asi večer vyzkouším taky ten hřebíček. někdo mi doporučoval taky nakapat do vody teatree oil a vykloktat, tak uvidím. na rentgenu jsem byla a zánět nemám, rentgenovali mi celou pravou stranu pusy a nikde nic, zub vypadá taky naprosto v pořádku a tak si pořád zoufám, protože už je to měsíc a já myslela že to tak dlouho trvat nebude. teplé a studené a sladké je můj nepřítel Pořád s ebojím abych něco nezanebala, ale když už i rentgen je čistý, tak vážně nevím co si myslet...
Ale všem vám moc díky za rady!
Myslím si, že by si i se zánětem dásní měla paní doktorka poradit. Já nedám dopustit na jeden přírodní přípravek, který mně nikdy nezklamal, pokud jsem měla problém s dásněmi. Kupte si v lékárně HERBADENT - stojí pár kaček
herbadent.cz/... Jeden jsem měla preventivně doma a jeden v práci, k tomu párátko s vatičkou - prostě skvělá "první pomoc". A hlavně také jsem hnedka nemusela letět k zubaři, protože se děsně bojím, i když mám hodného a sympatického zubaře. Jak jsem zjistila, tak se stále vyrábí. Tak to určitě vyzkoušejte. Je to sice hořká vodička, ale podle mne k nezaplacení.
Souhlasím s Lidkou, opravdu je to velmi dobrý přípravek. Ještě si zkuste čistit zuby pastou Lacalut aktiv. Měla jsem problém s dásněmi, často mi krvácely, což je takový předstupeň k zánětu a zubař mi doporučil právě tuto pastu. Používám jí už mnoho let a dásně se mi hodně zlepšily, potvrdil mi to i zubař.
Tentokrát dávám bodík Madle. Lacalut je skvělá zubní pasta na krvácející dásně. A stejně jak píše Radek, měla by zánět paní doktorka řešit - trvejte na tom, pokud nepomůže Herbadent. Potírala jsem dáseň těsně okolo zubu několikrát denně. Vždycky bolest brzy přešla. Prakticky ještě ten den, nebo maximálně druhý den. Vyzkoušejte Herbadent a když to nepomůže, tak jděte opět k paní doktorce.
Děkuji za doporučení, určitě vyzkouším. Zajímalo by mě jak dlouho takový zánět může trvat než odezní..? Jak dlouho jste ho měli vy?
2 týdny s Wobenzymem. Pud je to opakující se stále dokola tak asi delší kúru. Ale to se pak zeptej lékaře.
P.
Wobenzym je na to opravdu vyborny. Mam i hodne znamych, kteří ho uzivali pred a po trhani zubu a urychlilo se jim hojeni. A krom toho, jak uz tady bylo receno, Wobenzym je protizanetlivy preparat a posiluje imunitní system. Zkuste se zeptat sveho zubare ci lekarnice a uvidite sama, co vam poradi urcite jsou dalsi preparaty, ale ty ja nezkousela a pouze o nich slysela, tak se je nedovoluji zde nadhazovat.
Také jsem hodně používala Herbadent, ale pak jsem objevila šalvěj. Uvařím čajík a držím ho chvíli v puse. Někdy vyplivnu, někdy spolknu. Já bylinky moc nemusím, ale tato mi úžasně pomohla. Nejen že vydezinfikovala pusu, ale i zatáhla dásně. Takové kouzlo v pytlíčku. A cena lidská.
Zapomněla jsem dodat, že někdy zánět už odezněl, ale je odhalený krček zubu. Velmi citlivý krček!
raadek,
vyzkoušel jsem Vaši radu - hřebíček ... a moc se mi líbí.
( ... výrobce Colgate Max Fresh with Co/... Crystals, kterou pravidelně kupuji, by ale z Vaší rady neměl moc velkou radost. )
... díky
Právě také "cumlám hřebíček a občas do něj kousnu" neboť dásně i mne zlobí .Za tuhle radu bych vám dala klidně velikáááánskou pusu.Nádherně to funguje a nic nestojí,super!
... ta rada je od "raadek", ... ale já chci pusu také ... a také velikááááááááááááááánskou!
lm,
ten hřebíček je vynikající, ... ale já mám rád všechno i v tekutém stavu ,
tak jsem si z toho udělal ... ... ale co to je? ... asi čaj? ... ááááááááááááááááááááááá je to ...!
...
Hřebíček naložím do slivovice nebo do vodky tak na 1 měsíc .) nasypu jej tam dostatečně .))a pak z něj mám bezva tinkturu na potírání dásní ))přeji brzké zlepšení .) sépi .)
Také jsem měla problémy se zuby. Pomohla mi skvělá Aloe vera. Senzační rostlinka, pomohla mi nejen se zuby. Jestli chcete vědět víc stačí napsat: yvetakocicova@email.cz
Ale no jistě. Jistá dealerka tohoto skvělého a zaručeně účinného zázraku mi zase tvrdila, že mě určitě zbaví migrény, mému známému ho zase doporučovala na hemoroidy, jiný to měl užívat na detoxikaci organismu. Milá paní, zde na poradně se vyskytují povětšinou inteligentní lidé, kteří mají vlastní názor a dokážou rozpoznat, že zde lovíte jen další potenciální zákazníky, abyste jim mohla prodat ten úžasný všelék na všechno.
Jinak proti aleoe vera nic nemám, je to skvělá léčivka, ale opravdu neléčí všechno, od angíny až po žaludek.
doplněno 07.06.10 13:13:opravuji překlep: aloe vera
madla,
zda jde u Aloe vera o všelék, to nevím, ale moje zkušenost s Aloe je taková, že když jsem si "skopl" palec na noze ... a odnesl to docela "nešikovně" "odchlípnutý" nehet, tak infekce se mi postarala o dost bolestivý zánět přímo pod nehtem.
Za několik týdnů léčení jsem vyzkoušel snad kde-co, ale i po těch několika týdnech se stav zánětu vůbec nezlepšil, ... ba spíš opak byl pravdou. A tak jsem ( velmi bolestivě ) stále více poznával, jak důležitý ... ten palec na té noze ... vůbec je.
To, co mi pomohlo ... bylo právě Aloe vera.
Pouze pro úplnost uvádím, že jsem tu ... využití Aloe na vyléčení zánětu ( i když ne dásně ) ... již někdy dříve jednou popisoval.
Ale pro tu jednoduchou pomoc a téměř okamžité účinky to určitě stojí za zopakovaní.
Moje další léčení za pomoci aloe bylo takové, že jsem uřízl asi 3 cm dužinatého listu z aloe ... a tento "řízek" jsem ( z jedné strany listu ) prořízl tak, abych získal větší souvislou dužinatou plochu ... a takto upraveným listem jsem "zabandážoval" celý palec ... a "rozvinutý" list jsem na palci pevně oblepil obyčejným rychloobvazem ( náplastí s peřinkou ).
Během asi dvou následujících dnů ( za stálého intenzivního svědění celého palce ) jsem mohl pozorovat, že již mohu chodit bez toho, že bych jakkoliv uhýbal bolesti od záníceného nehtu ... a po dalších - asi dvou - dnech ( protože bolest byla již úplně pryč ) jsem "bandáž" rozbalil.
Známky pokroku ve vyléčení byly jednoznačné. Pro jistotu jsem bandáž palce ještě jednou ( či snad i 2x?... už si přesně nepamatuji ) zopakoval a bylo úplně po bolestivém zánětu ... a klid mám dodnes, což je ... odhadem ... asi 3 roky.
Je mi jasné, že v tomto dotazu se nejedná o palec na noze, ... ale jde tu také o zánět, ... na který by to Aloe mohlo třeba také pomoci, ... takže bych nabízenou radu předcházejícího rádce ( ... využít účinku aloe vera ... v jakékoliv vhodné podobě ) vůbec nezatracoval.
A že by snad mělo jít o nabídku prodejce výrobků z Aloe vera? ... no a co! ... pokud by to pomohlo, tak proč ne?
... přeji příjemný den
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.