Nejste přihlášen/a.
Ahoj, tak zkusím po nějaké době malou otázečku
Měl jsem zhruba 5 let založenou pojistku dynamic od české pojišťovky, celou tu dobu jsem dával potvrzení o pojistce na mzdovku a nechával si ji odepisovat z daní. Ke konci roku jsem pojistku zrušil a založil jinou u české sporitelny- flexi. Z principu je to taky životka a taky se dá odepisovat. Nicméně jak podle toho co jsem četl tak podle dopisu od České pojišťovky mam teď to co jsem si léty odečítal dodatečně dodanit.
Má otázka je zda neni v zákoně něco o tom když mam založenou jinou pojistku zda se skutečně tohle taky dodaňuje (co jsem pochopil tak dát celou odepsanou částku do příjmu za poslední rok?).
Předem dík za info
Ahoj, zákon o daníéch z příjmů, §15:
(6) Od základu daně za zdaňovací období lze odečíst poplatníkem zaplacené pojistné ve zdaňovacím období na jeho soukromé životní pojištění podle pojistné smlouvy uzavřené mezi poplatníkem jako pojistníkem a pojištěným v jedné osobě a pojišťovnou, která je oprávněna k provozování pojišťovací činnosti na území České republiky podle zvláštního právního předpisu, 89), nebo jinou pojišťovnou usazenou na území členského státu Evropské unie nebo Evropského hospodářského prostoru za předpokladu, že výplata pojistného plnění (důchodu nebo jednorázového plnění) je ve smlouvě sjednána až po 60 měsících od uzavření smlouvy a současně nejdříve v kalendářním roce, v jehož průběhu dosáhne poplatník věku 60 let, a u pojistné smlouvy s pevně sjednanou pojistnou částkou pro případ dožití navíc za předpokladu, že pojistná smlouva s pevně sjednanou pojistnou částkou pro případ dožití s pojistnou dobou od 5 do 15 let včetně má sjednanou pojistnou částku alespoň na
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.