Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nehorázně bolí zub

Od: bolizub odpovědí: 11 změna:

Zdravím, večer před 3mi dny jsem byl na pohotovosti kvůli velké bolesti zubu, která už nešla vydržet. Zub mi tam otevřeli, tak se mi na chvíli ulevilo, ale v noci jsem měl zas ukrutné bolesti. Ráno jsem byl u zubaře, ten mi dělal nějaké kanálky a dal provizorní blombu či co. Jenže už to je 2dny a zub pořád strašně bolí. Během 2 dnů jsem spolykal celé balení Valetolu, aby ta bolest vůbec šla vydržet. Budím se i 10x za noc kvůli bolesti, protože se s tím fakt nedá ani spát. Myslíte, že je to normální, že to bolí i po operaci? Nebo to doktor odflákl? Popř. víte o něčem, co by rychle ulevilo od bolesti zubů? Už mě z těch prášků bolí žaludek. Zkoušel jsem alpu, hřebíček.. Nic nezabírá.. Díky.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Co pomůže?
Okamžitá návštěva zubaře !
Nechápu,proč zbytečně trpíte bolestmi a za další,opět jste to nechal na večer a ještě k tomu sobotu *zed*
berger*

Po zkušenosti v rodině souhlas s wamp. K zubaři a to tak,že fofrem.

Synovci zubařka otevřela zub,vyčistila a zavřela. Měl bolesti,šel zpátky ať to vytrhne,poslala ho pryč,že to je normální.Po dvou dnech šel na pohotovost,cestou zkolaboval.Skončil na JIPce. Nějaký zánět,otrava organismu,odcházely mu orgány.

Tím nechci strašit,já doktory nerad,ale po tom,co jsem viděl u synovce,bych nečekal...

hodnocení

1x

Upřímně vás lituju V.každém případě se pokuste provizorní plombu odstranit a určitě je nutná opětovná návštěva u zubaře.

cetka
hodnocení

1x

Rychle s tím na pohotovost, ať to otevřou, bude tam zřejmě zánět, a ten může rychle nadělat velkou paseku i jinde v těle. Čím déle to necháte, tím bude zákrok a léčba horší a delší. Přidá se horečka... S tímhle si tělo už samo neporadí. Držím palce.

zoubek
hodnocení

1x

Zní to sice nelogicky, ale funguje to - sám to mám vyzkoušené:

Udělat pastu z tekutého medu a mleté skořice a naplpat na bolavý zub.

V téhle poradně se o tom již několikrát psalo. Vyhledejte si starší dotazy.

hodnocení

0x
Skus aulin nebo nimesil ale je to na předpis
Jinak bych šel znova k doktoru at stim něco dělá
Jinak lepší než valetol je brufen ten je bez předpisu
majsterjoe*

Od doby co jsem poprvé vyzkoušel Aulin, už jej mám vždy doma v lékarničce jako poslední pomoc.

Na zub jsem jednou vyzkoušel hromadu prášků, ibalginy, brufeny, nurofeny...až mi kolega dal jeden aulin rozpustný. Do deseti minut byla bolest pryč a už se nevrátila.

kepler*
hodnocení

0x

Takové ty valetoly, brofeny apod. jsou relativně slabá analgetika. Ta silnější jsou ale na předpis. Mám doma Tramal kapky, který mám kvůli bolestem páteře, ale zabral mi i na bolavý zub. Je to opioid a patří mezi středně silná analgetika. Ale bacha - chutná šavloidně *blee*a hrozí návyk. Jeden se potom cítí jako po pár panácích šnapsu a je nadprůměrně veselý...

hodnocení

0x

Kanálky nejsou dobře vyčištěné, je tam zánětlivá reakce. Třeba otevřít a nechat vyléčit čištěním a možná i antibiotiky,Bolest zubu dělá to, že výplodky zánětu nemohou ven a tlačí na nerv. Ale kanáky se vyčistí, umrtvují se arsénem a to taky pár dní bolí, než nerv odumře, a až cca za 14 dní se zub uzavírá definitivně.nevím, co vám přesně dělali., ale asi tohle. V každém případě rychle k zubaři.

olinl
hodnocení

0x
Osobně používám toto carun.cz/... ( koupeno ze zvědavosti a nejen na mě funguje)-všeobecně na jakékoli záněty i očí. Jen ta cena podle mě neodpovídá množství, ale nabídka v obchodech se už také změnila. Je to jen na zklidnění, na "vyléčení"si nedovolím napsat, takovou zkušenost nemám. Stomatolog /zubař by měl vše uvést na pravou míru.

kimbert*
hodnocení

0x

Taky jsem to zažil ,tabletky proti bolesti,že jsem byl jak sfetovaný,pohotovost na chvilku pomohla a pak zubař po rengenu mi řekl ,že tak velký zánět ještě neviděl,okamžitě rozřízl skalpelem dásen u zubu ,vložil tam dren něčím napuštěný a každý den jsem musel dojíždět na jeho výměnu,k tomu antibiotika a nemocenská 14 dní.Rozhodně to musí zubař vyřešit ,bez něho se neobejdeš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma dren v zubu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]