Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trvalé vs přechodné bydliště ve smlouvě

Od: missshulka odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,
mám dotaz. Bydlím s přítelem (Slovákem, tudíž občanem EU) ve svém domku. Na cizinecké policii jsem potvrdila jeho přechodné bydliště. Díky tomu si mohl zařídit leasing na auto. Ale mám takový dojem, že smlouva byla špatně sepsána, jelikož je tam uvedeno trvalé bydliště (ne přechodné). Má to nějaký vliv na platnost smlouvy, když si banka neověřila, že je cizinec a pokládala ho za občana ČR? Chci podotknout, že se tak stalo bez jeho viny, jelikož předkládal potřebné platné doklady a myslím si, že to spletl ten, co tu smlouvu uzavíral. Navíc jsme se momentálně dostali do finanční krize, auto nesplácí a už mu volá exekutor. Chtěla bych se zeptat, jestli ten exekutor může vykonat exekuci v mém domečku?
Děkuji za radu.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den,

přechodné bydliště již neexistuje, je jen trvalé. Velmi pravděpodobně bude mít Váš přítel při nahlédnutí do Centrálního registru obyvatel uvedenou Vaši adresu s poznámkou "trvalý pobyt občana EU".

V takovém případě hrozí exekuce ve Vašem domečku a Vy poté budete muset dokazovat, že se jedná o majetek Váš a ne přítele. Zákon o exekucích možná hovoří jinak (přesně jej neznám), ale přehmaty exekutorů jsou na dením pořádku.

arecibo*
hodnocení

0x

Ano, je možné, že vykonavatelé budou pátrat i v místě Vašeho bydliště - jelikož budou předpokládat, že tam jsou jeho věci, když má hlášen na CP pobyt u Vás.

Jinak přechodné bydliště už pár let neexistuje, je již jen trvalé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]