Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problémy se stykem se synem

Od: michal565 odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, mám pár otázek ohledně problému s předáváním mého syna s bývalou přítelkyní, máme spolu dvouletého syna, bohužel zhruba před půlrokem přítelkyně začla bláznit, důvod jejího bláznení jsem doposud nepochopil.

Býval jsem hodně v práci o přítelkyni se staral, když byl volný čas jezdil sem s přítelkyní a synem po výletech, snažil se o ně postarat, bohužel zhruba od května nastal zlom kdy přítelkyně začla střídat chlapy,uhýbat mi a před třemi měsíci se odstěhovala.Nyní mi dělá problémy se synem, byl soud kde se řešilo komu půjde syn do péče, já jsem vždycky synu chtěl dát maximum tak jsem chtěl syna do péče já, matka chtěla opak, proto soud stanovil jako opatrovníka zatím město a nám nařídil docházet na rodinné terapie po dobu tří měsíců.

Přítelkyně nyní střídá chlapy dále, měsíc bydlí u jednoho pak u jiného ale problém který řeším je následujicí:

Přítelkyně ač když syna nemá v péči a nemám ho ani já tak mi zabraňuje v kontaktu se synem, ze začátku sem si syna bral na celé víkendy od pátku třeba do neděle a i chvíly v týdnu, nyní mě nechce ani sdělit kde syn bydlí, občas přespává u své tety a tam tvrdí že syn bydlí ale vím že to tak není.Když ji volám buď nezvedá telefony nebo tvrdí že ji pouze prozváním, když zazvoním u její tety kde třeba syn zrovna je tak neotvírají,jako rodina jsou spolu sehraný a jdou proti mě, chtějí mě vyřadit z role otce.Dále bývalá přítelkyně každy víkend odjede třeba pryč, syna dá ke své matce a mě nezvedá telefony,nesdělí kde syn je, nekomunikuje ohledně mého syna a já prakticky ani kolikrát nevím kde je můj syn, čas ketrý bych mohl trávit se svým synem tak trávit nemohu.O syna bojuji ale zabraňuje mi v mém právu na syna,vše je na společné dohodě dokud nebude vyřešený soud ale nepochopím, jak může dělat takovéto problémy, jen se mstí.

Před měsícem přišla s brekem že nemá kde bydlet že jí její bývalý vyhodil a já jsem ji nechal u sebe dva dny přespat ale zase letěla k jinému a k ničemu to nevedlo akorát se mstí.

Chci se Vás tedy zeptat na následujicí, co by jste podnikly Vy? Co se týče soudu tak máme nyní terapie pak se bude řešit co dále, co se týče zabranování tak to jsem vše na soudě řekl a měsíc před tím podal i trestní oznámení s tím že zabranuje styk s mým synem a policie tohle neřeší, je to prý pouze jako přestupek.

Chci se tedy zeptat, třeba dnes je tomu 15.dní co jsem syna neviděl, podali by jste znovu trestní oznámení ať mám nějaké podklady k tomu a pak at se to může řešit u soudu?Soud bude znovu po terapiích.je to hrůza.

Nemluvím o tom co se dále děje syna když mi občas nabídne a je to jednou za čas tak mi ho předavají cizí lidé.

Dále ještě jeden dotaz když odjede na víkend pryč a syna nechá u své matky a já syna budu chtít a zavolám na policii s tím že mi mamka od bývalé nechce dát syna, myslíte si že přijede hlídka a syna mi předají? když bude přítelkyně pryč a já budu vědet kde je.

Nejhorší je na tom to že za syna máme nyní odpovednost oba, přítelkyně bere rodičák,peníze ji dávám,alimenty určené zatím nemám a ten pocit když nevíte kde syn je,s kým syn je a nemůžete se mu věnovat je nejhorší, děkuji za rady, musím to ustát a bojovat.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. A řešil jste toto s OSPOD? Je to opatrovník dítěte, tudíž pokud není s matkou domluva, měl by zasáhnout úřad. Další možnost je, obrátit se na soud a požádat o vydání předběžného opatření, než soud rozhodne komu svěří dítě do péče ( po nařízených rodinných terapiích ). Soud může styk s druhým rodičem upravit a nařídit do té doby. Dokud není pravomocný rozsudek, že máte mít dítě u sebe tehdy a tehdy dle rozhodnutí soudu, tak policie toto řešit asi nebude.

hodnocení

1x

Podejte k soudu návrh na předběžné opatření týkající se styku se synem. Soud by měl obratem rozhodnout. Všechny dosavadní zkušenosti zadokumentujte a poté použijte ve svůj prospěch při žádosti o svěření syna do péče.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]