Nejste přihlášen/a.
Ráda bych byla v pondělí fit, v krku mě pálí až někam dolů a je zarudlý, bez teploty, ale jsem unavená i když to je asi i z častého buzení. Čaj s citronem, medem a zázvorem, kloktání šlavějí, slanou vodou, jablečným octem. cucání hřebíčku. Na slepičí polévku nemám možnost, měla jsem akorát silný hovězí vývar.
Prisnitz jsem si dávala cv noci i ráno už 3x noc a ještě se zeptám,c o takhle zmrzlina, protože to pálení je fakt nepříjemné.
Te perxod se ještě zředí enbo ne
Mám doma opsaný jeden recept, ale ještě jsem ho nezkoušela, tak nevím, jak je účinný:
Do 200 ml vody dáme 5 dkg kmínu a vaříme na mírném ohni 15 minut pod poličkou, občas směs promícháváme, aby nepěnila.
Po této době přecedíme a přidáme dalšch 50 ml vody a opět dáme svařit jen do bodu varu. Necháme vychladnout a do vývaru přidáme 1 lžíci alkoholu nad 40%./vodka, atd/.
Užívá se každou půlhodinu 1 lžíce a už po 4 hodinách by měla mít úleva...je psáno .
Nasadila bych česnečku.
Pěkně silnou, hodně česneku, pepře, kmínu, majoránky.
Uvařila bych určitě ale z brambor, ta mi chutná nejvíce, a bez chleba.
Hodně ovoce, zeleniny, polehávat, pospávat.
Kdyby byl křen po ruce.
Škoda, že neúčinkuje ta slaná voda, s ní mám velmi dobrou zkušenost.
-----------------
Tvarohový zábal na krk?
Mohla by to být laryngitida anebo faryngitida.
Udělat si čaj z mateřídoušky nebo majoránky, tymiánu, osladit medem.Také je dobré nechat látky déle působit a nesnažit se každou chvíli něco polykat.
Kromě toho tvarohu jsem slyšela o teplých bramborách, ale to opravdu nevím, v odkazu se brambory zmiňují.
Zrovna nyní jsem si rozehnala bolest v krku. Mám koupenou bylinkovou směs Zdislava Bolest v krku. Musí se to podchytit hned zpočátku a popíjet podle návodu. Behem dvou dnů byla bolest pryč. Tato směs pomáhá celé naší rodině včetně vnoučat. U nás bývá stánek s těmito bylinami vždy na farmářských trzích, mohou se objedvat i na internetu.
Matesj - Nic horkého, natož vařícího. Tekutiny pít v teplé tak, aby se nemusely foukáním chladit.
Mně pomáhaly šalvějové pastilky, kloktání slivovice, hodně teplého zázvorového čaje. M.
Umístit se do ticha, šera a postele a vyslat někoho do lékárny pro čajovou směs, třeba tuhle: lekarna.cz/... nebo benu.cz/... nebo drmax.cz/... (momentálně není) A popíjet několikrát denně. (Kromě těch polévek) Minimálně zachráníte průdušky. Dezinfekce = kloktadlo. Sirup: jitrocelový sirup nebo cibulový sirup. Oba si můžete vyrobit sami, ten cibulový klidně i teď, na podzim - do zavařovací skleničky nakrájejte na plátky cibuli, zasypejte hojně třtinovým cukrem a nechte odležet. Cibule pustí šťávu, která se smísí s cukrem a vytvoří se lahodný hustý sirup.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.