Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zarostlý nehet na noze - kam s tím jít?

Od: zarostlynehet odpovědí: 16 změna:

Zdravím, už asi měsíc mám zarostlý nehet a pěkně to bolí, blbě se s tím chodí... jenže já nevím kam zajít, vím že můžu na chirurgii ale tam mi celý nehet vyndají i když si nemyslím že to tady je potřeba. Mám jít na kožní? či kam? Děkuji

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jozinn
hodnocení

4x
Dobrý den, dopuručuju zajít na chirurgii. Je to zákrok na 2 minuty max. Chirurg vám palec umrtví a vystřihne čtvrku nehtu z té strany kde zarůstá, namaže černou mastí a zaváže. Zní to sice děsivě, ale můžu říct že když se do toho palce omylem kopnete, bolí to víc než celý zákrok. A navic je to strašná úleva. Byl jsem na něm již třikrát.. V dnešní době už se nehty nestrhávají jak tomu bylo kdysi.
au1
mam naprosto stejnou zkusenost jako jozinn, roky jsem odkladal navstevu chirurgie ze strachu, uplne zbytecne. Do 5minut bylo po vsem, nejaky tyden leceni, a ta uleva, ta uuuuleva... :)

hodnocení

2x

Na chiru. Stejně by tě tam z kožního poslali. Celej nehet ti nevyndají, jenom to, co je nezbytně potřeba. Znám.

hodnocení

2x

Dobrý den. Já jsem s tím byl před lety na chirurgii. Celý nehet mi nesundali, jen to ostříhli (po znecitlivění injekcí). Ale neměl jsem tam žádný hnis, jen to bylo takové červené a bolestivé.

hodnocení

1x

Poptejte se nejdřív tam, kde provádějí pedikúru - šikovná pedikérka by to mohla zvládnout taky.

Jestli má palec jak růžovou bambuli a teče mu z toho hnis, tak bych pedikérce nechal raději šmidlání pilníčkem a lakování.

hodnocení

1x

Na podiatrii. Zkus nejdříve domácí "léčbu". Máme to v rodině vyzkoušené (zvedneš nehet, namažeš Framykoinem nebo Betadinem).

*palec*

rigel
hodnocení

0x

Mně na to kdysi doporučili v Praze podologii. tam nehet ošetřovali, dali různé podložtičky,aby dál nezarůstal. Několik návštěv - výsledek dobrý. Bylo to tedy hrazené.

hodnocení

0x

Manželovi pomohla se zarostlým bolavým nehtem pedikérka, musel tam jít vícekrát, ale podařilo se.

hodnocení

0x

Doporučuji přečíst celé, hlavně druhou půlku: sites.google.com/...

Jo, tohle mi pomáhá. Ta náplast a natažení. Radu jsem kdysi našel taky tady na poradně. A nikdy nemusel na chirurgii.

m123*
hodnocení

0x

Zkuste kouknout na youtube jak na to a zvládnete to sám. Taky jsem se "operovala" sama a bylo to šup šup.

nevim1
hodnocení

0x

Dobrý večer. Četla jsem, že se zarostlím nehtem zajít na chirurgii. Bojím se, ale že to bude bolet. Chtěla jsem se zeptat jestli při tom zákroku něco cítíte?

nevim1

*Zarostlým*

Já byl na začátku prosince na chirulgii, páč jsem nemohl nazout botu, došlápnout. Usmál se, píchl injekci, za tři minuty hotovo. Pak jen 10 minut papírování.

Mezi vánocemi opět bolesti, že snad budu muset opět. Ale synek poradil a ošetřl. Slabý, velmi slabý váleček vaty nacpat mezi nehet a kůži. Používám framykoin a vatu, zatím je to v klidu a bez bolesti. Do konce prosince každý den, teď již jen při bolesti.

zdegre*
hodnocení

0x
Mě pomohlo toto:udělal jsem do lavoru vývar z heřmánku a nechal jsem v té vřelé(co jsem vydržel)vodě nahřát hnát. Až byl hnát úplně rozmočený, nůžkama na nehty jsem nehet "vyloupl" z tý kůže a co jsem bolest snesl ho co nejvíc z lůžka odstřihl.Hnát jsem nechal vyschnout, namazal Černou mastí a hotovo. Chodit k lékaři s každou kravinou mě přijde zbytečný. Ale toto není návod. Tak jsem to vyřešil já.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zarostlý nehet

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]