Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

AliExpress - Ukončeni objednávky

Od: kubiik odpovědí: 5 změna:

Zdravím, už nějaký ten pátek nakupuji hlouposti na AliExpressu. Se zbožím jsem byl v drtivé většině spokojen, vždy mi přišlo v termínu (cca 3-4 týdny), až do teď. Už je to 10 týdnů, od 30. záři a zásilka nikde. S tímto ještě nemám zkušenost. Awaiting delivery - Your order will be closed in: 2 days 15 hours 25 minutes. Co se stane, když se objednávka ukončí? Mám zažádat o vrácení peněz teď nebo to jde i po uplynutí doručovací doby? Předem díky za objasnění situace.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Od 30. září, 10 týdnů?

Píší tam: ČEKEJTE na dodání - Vaše objednávka bude uzavřena: 2 dny 15 hodin 25 minut.

*tanec*

kubiik
hodnocení

no koukám, nějak jsem se přepočítal, tak tedy 6 týdnů.. to jsou ty kalendáře ve Windowsu.. ale když to nepřišlo za 40 dní, tak pochybuji, že to dorazí za ty zbývající 2 dny

hodnocení

0x

Pokud zásilka nepřijde do stanovené doby, tak na objednávce otevřete spor (Open dispute), vyberete důvod že zboží nepřišlo a odešlete. Číňan se pravděpodobně bude chtít nějak domluvit, prodloužit lhůtu atd. Vy odmítnete nebo nebudete nijak reagovat a počkáte týden, než rozhodne Ali. A ten s největší pravděpodobností rozhodne o vrácení peněz. Vratka přijde za pár dní (do týdne?) od rozhodnutí.

Občas se stává, že lidi tu vratku na výpise z banky nemůžou najít - bývá totiž s datem původní platby.

Každopádně bys měl před uzavřením požádat o prodloužení purchase protection - ochrany spotřebitele. Protože pokud bude uzavřeno bez toho, že bys v ochranné lhůtě protestoval že zboží nedošlo, budou zboží považovat za doručené s tím, žes jen nepotvrdil doručenku. A to bys se pak těžko něčeho domáhal .
kubiik
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]