Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem mladá a už mám špatny život (?)

Od: annaa* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, možná to bude znít úplně absurdně nebo si myslíte, že jsem úplně blbá. Bude mi teprv 14 let a už mám dojem, že jsem toho pokazila dost. Jsem v 8. třídě, takže se vysvědční (i pololetní) počítá na střední školu. A pomalu propadám. Mám mnohem horší známky a prostě jsem hrozně líná. Další věc je ta, že lžu. A hrozně mě to štve. Prostě lžu i o úplně banálních věcech. A možná je to už i na psychologa, protože lhát často a i své mámě je už hodně špatné. A taky...prostě vůbec nepomáhám doma...s ničím. A 4. věc...chodím na tancování a prostě už tam skoro vůbec nechodím a holky tam jsou na mě naštvané. Už mě to tam nebaví, takže se vždycky vymluvím. Mám dojem, že všechno okolo sebe jsem zničila.

Nejsem holka, která by měla potřebu se zabít. Jsem optimista, ale poslední dobou je to fakt hrozné. Doma se hádám s mamou snad každý den a jsou to fakt hysterické hádky. A teďka mi i sebrala mobil, což se jí ani nedivím.

Nevíte, co mám dělat? Chci se dát do pořádku. Ale je to těžké.

Děkuji, za jakkoukoliv odpověď.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Chceš se dát do pořádku? A kdo ti v tom brání.

Děvče, velmi hezky jsi popsala své problémy Takže určitě víš, co máš dělat.

Jsi líná. S tím ti nikdo nepomůže, je třeba mít silnou vůli a přemoci to.

Lžeš a štve tě to. No tak s tím zatraceně rychle přestaň! Uleví se ti a budeš mít míň problémů.

Nepomáháš doma. No, snad nechceš, abychom za tebe pomáhali my. Opět je to jen o tvé vůli a přinucení sebe sama.

Chodím na tancování a nechodím. Opět slabá vůle.

Prostě jsi děvče slaboška a namísto řešení problémů hledáš jen výmluvy., přitom řešení dobře znáš. Tak se konečně seber a začni se sebou něco dělat, ať si nebudeš muset přestat vážit sama sebe. A moc pomoci zvenčí nečekej!

hodnocení

5x

Aničko, musím ti říci, že je mi nesmírně líto tvé maminky. Vidí, jak se řítíš do pekel a ona musí bezmocně přihlížet, protože když se zasnaží dostat tě na správnou cestu, sklidí za to hysterickou držkovou. Musí to být šílené. *plac*Porodit, vychovávat jak nejlépe umí a pak se dívat na tuhle šílenost, jakou popisuješ. Máma má svá trápení v zaměstnání, s penězi určitě nevychází snadno, snaží se ti dopřát, musí poslouchat řeči těch, kteří tě znají. Bože, opravdu ji upřímně lituji, jak se musí dívat na tvůj sjezd do pekel. *alene* A proč? Jen proto, že se nedokážeš ukáznit! Týýýjooo, to je!

doplněno 09.11.18 18:26:

Aničko, to jsem ráda, že si to myslíš. Nikdy neubližuj tomu, kdo tě miluje! Budu ti držet palec a přeji ti i tvé mamince, moc krásný život. *slunce*

anaa
hodnocení

Já vím chápu jak Vás i moji mamku. Vím, že to semnou nemá lehké. Doufám, že to všechno zprvím a dám dohromady. Ale neberte mě prosím jako nějakou feťačku! Budu se to snažit spravit.

rym
hodnocení

3x

Znáš pohádku "Obušku z pytle ven". Možná by ti ten obušek také pomohl.

hodnocení

2x

Nikdy se nic nespraví samo, ano, někdy je to těžké. Vše, co stojí za to, vyžaduje nějaké úsilí, někdy dokonce zatnout zuby a najít v sobě sílu. Pořádně se na sebe naštvat a říci si, tak takhle by to dál nešlo. Takhle si zkazím postupně celý život. Ne, že jsi mladá a máš špatný život, ale jsi mladá a sama sobě si kazíš život, jak to jen jde. Takže co...udělá to nekdo za tebe? Ne, nikdo, je to jen na tobě, tak se snaž ...

hodnocení

2x

Ahoj. Je Ti 14 let, puberta také dělá své. Ale dětského psychologa navštívit můžeš. Pomůže Ti zapracovat na sobě. Požádej mamku, ať Ti s tím pomůže. Měla by být důslednější a vyžadovat po Tobě pomoc v domácnosti. Dohlédnout na Tebe, abys měla své povinnosti, plnila sis je a hlavně, abys přestala lhát. Pokud na Tebe není v ničem spolehnutí, chce to zvážit výchovu a přístup k Tobě i ze strany rodičů.

lidus*
hodnocení

2x

Své chyby znáš, tak začni konečně něco dělat, to není nemoc, jsi flink a stím se musíš poprat sama.

fialka2
hodnocení

2x

Tak jsi zde vysvětlila všechny negativa, prima. Ale začni především u sebe a ne o tom jen kecat. Měla by jsi se stydět. Mamka chodí do práce, aby zajistila Vaši rodinu a ty flákáš své základní povinnosti. Pamatuj si, že sebekritika je cesta k nápravě. Začni se učit, nelži ani sobě ani mamce, druhým. Pomáhej doma co je třeba. A každý den večer si řekni, co jsi udělala špatně, co dobře apod. Najdi si nějaký koníček, sport, zájem a hlavně začni přemýšlet. Okecáváním ještě nikdo nic nevyřešil. A dnes bohužel řada těch mladých má jen plnou pusu řečí, ale činy - akce nejsou. Píšeš, že jsi optimista. Na mně to dělá spíš dojem, že flegmatik, kterému je vše úplně jedno.

annaa*
hodnocení

Dobrý den, děkuji za odpověď. Jávím, že opravdu vypadám jako uplný flákač. Ale děkuji za rady.

hodnocení

2x

annaa - Chci se dát do pořádku. Ale je to těžké.
Vždycky je těžké dělat něco, co vlastně nechceme, protože by to narušilo "pohodlný život" - i když se aspoň vymlouváme, že nás "to štve".

Začla bych učením - denně se nechat od někoho z rodičů přezkoušet a za každou zlepšenou známku si klidně uděla nějakou malou radost.

Pomoc v domácnosti - denně bez říkání něco doma udělat, co je zrovna potřeba, nebo se zeptat mámy, co by jí pomohlo.

Kamarádkám na tancování se omluvit a zvážit, jestli pokračovat nebo ne - při vašem přístupu by snad bylo lepší skončit.

S lhaním ale musíte přestat sama - nicméně pomoc psychologa bych taky doporučila. Ten by vás taky mohl naučit nějaké fígle, jak se namísto vzteklé hádky zklidnit.

A pamatujte si - kdo chce, hledá způsoby, kdo ne, hledá důvody. Tak ať ty správné způsoby nehledáte dlouho :)

annaa*
hodnocení

Děkuji Vám moc za odpověď. Pomohla :)

asd1
hodnocení

2x

Co chceš slyšet? Nebuď líná, nelži a doma pomáhej. Doma i ve škole to prober a domluv se, že když bys selhávala tak ať tě nakopnou zpátky na koleje.

hilda*
hodnocení

2x
Někdy může být lhaní projevem nějaké duševní poruchy. Bájná lhavost nebo také syndrom barona Prášila. Doporučuji vám zajít si k psychologovi. Může vám pomoci najít to v čem je problém. Když budete vědět na čem jste, lépe se vám budou problémy řešit.

Syndrom barona Prášila je něco jiného a daleko dramatičtějšího. Vy máte na mysli mytomanii. Ta je dost běžná.

hodnocení

0x

Celkem je pro Vás při té "bídě", kterou popisujete dobré, že si všechno uvědomujete. Víte že lžete, víte že jste líná a tak dál. Tak máte vlastně všechno úplně ve vlastních rukách a víte, co je špatně. Nehledáte vinu v druhých, což v takových případech bývá naprosto běžné. Já si myslím, že to zase až tak špatné nebude a že to vidíte černěji, než jak to ve skutečnosti je. Není to jen nějaká blbá podzimní nálada? ;) A jestli ano, tak klídek, za chvíli budou Vánoce a bude veselo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]