Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Více životních pojistek? Je to výhodné?

Od: slavo* odpovědí: 13 změna:

Mám u jedné společnosti pojistku proti úrazu, pracovní neschopnosti, hospitalizaci a další - všechny nebudu vypisovat - pojistku měsíčně pravidelně platím, respektive je pravidelně strhávána.

A nyní mi volal "agent" ze stejné společnosti, že má pro mě připravenu pojistku a vyjmenoval mi co obnáší - nechal jsem ho domluvit do konce a poté jsem mu řekl, že přesně tuto pojistku již mám.

A on mi na to zdělil, že to nevadí, že takových pojistek můžu mít více a při plnění můžu čerpat z každé.

Ale mě se to nezdá.

Jak to tedy je?

Já si myslím, že plnění můžu čerpat pouze z jedné.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Životní pojištění je obnosové a nikoliv škodové. Takže je možné plnění z více smluv aniž by se nároky krátily.

Druhou stejnou bych asi nedělal, i když tomu nic nebrání. To spíše zjistit, zda některá připojištění nejsou u konkurence výhodnější a složit si tak pojištění u více pojišťoven. Pokud je stávající pojistka opravdu dobrá, tak by bylo výhodnější navýšit rizikové limity.

Pozor na životka s kapitálovou nebo investiční složkou ! Tam na nové pojistce znovu poběží náklady .

hodnocení

1x

No samozřejmě že je to výhodné..pro pojišťovnu.

jurajjuraj*

otazka je co mu pojistovna rekne kdyz bude chtit plnit

pojišťovna bude plnit podle pojistných podmínek. Životko není auto, kde by bylo plnění zastropováno hodnotou auta. Pokud si pojistíte život na milion, tak to při úmrtí bude milion. U úrazovky nebo vážných nemocí poměrné části sjednaného limitu.

A je úplně jedno, jestli to bude z jedné pojistky nebo z deseti.

hodnocení

0x

Plnění lze čerpat z každé, ale nejsem si jist jestli u jedné společnosti. Nicméně si myslím, že to byl podvodník, když nevěděl že pojistku už máte.

hodnocení

0x

@slavo - že takových pojistek můžu mít více a při plnění můžu čerpat z každé
Můžete - viz NOZ § 2816 - § 2818 - ale tam se všude píše o "více pojistitelích". Možnost dvou totožných pojistek u jednoho pojistitele bych si ověřila přímo u něho (smluvní podmínky, infolinka, osobně na pobočce) - nikoli u agenta.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

pokud by to bylo u vice pojistoven pak cerpat muzes, to mam odzkousene

to ze ti jedna pojistovna bude vyplacet ze dvou stejnych pojistek o tom pochybuju , navic ten "agent" bude bud jelito nebo podvodnik protoze pokud by u nich delal tak vidi co mas za pojistky

figurek*
hodnocení

0x

Je fakt, že pojistek můžete mít tolik, kolik si sjednáte. Já osobně mám v tuto chvíli tři. Kapitálovou životní pojistku, úrazovou pojistku a pojistku k hypotéce. Ve všech třech jde o pojistku přesně těch událostí, které vypisujete.

No a to že vám volal nějaký dohazovač taky není nic zvláštního. Našel si vás lovec benefitů.

jurajjuraj*

jemu jde nejspis o to ze by si treba sjednal u ceske pojistovny zivotko s urcityma podminkama a navic jeste jednou to stejne u stejne pojistovny

hodnocení

0x

Obávám se, že agent Vás chce jen podojit. Mimochodem po zranění jsem se rozkoukával, co dostanu z životka. Upřímně - asi ho zruším.

jurajjuraj*

jo to je dnesni problem, vcera hazel lopatou, pak udelal dvou tydenni kurz a je odbornik pres pojistky, pojistky vetsina uzavira tak aby meli cim jak nejvetsi provize, co bude az bude klient potrebovat vyuzit pojistku neresi, dalsi blbost je ta ze se pojistky uzaviraji treba az do duchodu ( jasne zrusit ji jde ) ale naprosto zbytecne uzavirat pojistku treba na 25 let, za 10 let od uzavreni je vsechno jinak, podminky jsou jine, sumy na ktere je to pojistene byvaji po deseti letech nizke atd

Jenže například úrazovka sjednaná ve dvaceti na 50 let jede stále podle původního nastavení pro mlaďocha. Když si ji sjednáte znovu třebas ve čtyřiceti, tak už to bude za jiných podmínek - jste starší.

Takže než rušit a sjednávat nové je spíše lepší modifikovat stávající smlouvu podle potřeb (když jsem starší tak už například nepotřebuju vysokou životní částku ke krytí rodiny). Ale vše záleží na konkrétních produktech. Pojišťovny přicházejí s novými produkty, kdy se může stát že nové pojištění daného rizika bude výhodnější než to co už běží - to se musí individuelně posoudit.

jurajjuraj*

to jo, jenze kdyz budete upravovat smlouvu tak ji pojistovna muze taky upravit a jedine co muzete je nesouhlasit a zrusit smlouvu, pojistovny maji velice dobre smlouvy spocitane, potrebuji vydelavat a ne doplacet na nekoho

navic to ze vam plati podminky ktere jste si nastavil ve dvaceti to sice jo, jenze kdyz ve dvaceti date odskodne na den treba 1000,- tak az budete mit 40 let tak tech 1000,- bude tak nejak par drobnych a jsme zas u upravy pojistky kterou hned vyuzije i pojistovna

kdyz par let zpet prisla ceska pojistovna se super produktem tak sem si ho nechal sjednat, mel sem v te dobe tri urazove pojisteni, podvrtnuty kotnik - dve pojistovny plnily bez jedineho odmlouvani, dohromady pres 20 tacu, ceska se zacla hned skubat ze musi byt to, tamto a tamhleto, kdyz sem si to vsecko sehnal a museli nakonec vyplatit vic nez ty dve pojistovny dohromady tak sem mel behem dvou tydnu dopis ze u me pojistky meni podminky, zmenili je tak ze to byla naprosto zbytecna pojistka a pokud nesouhlasim tak ji muzu zrusit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]