Nejste přihlášen/a.
Co si myslíte o tom že ve městě kde je striktní zakáz podomního prodej energií nermálně mohou šmejdi provozovat svoje rejdy a policii se vysmívají. (Bohemia energy). Místní policie mi zdělila že jim může jenom domluvit, ale nic nejde dělat protože šmejdi prý mají povolení z Prahy které umožnuje podomní prodej a že prý podomní prodej se nevztahuje na prodej energií. Myslíte že policie s nimi nějak spolupracuje nebo opravdu jsou tak zákona neznalý že jim stačí cokoliv namluvit a oni tomu věří?! Že by si i policie nechala vymýt mozek od šmejdů?...
PS:Byli u mě bez předchozí tel. domluvy.
pokud mate v obci/meste zakaz podomniho prodeje tak to resil vas mestsky urad, nenarizuje to ani Praha ani Brusel ani nikdo jiny nez vas mestky urad, takze bych to resil tam a ne s policajtama, o tom ze maji vyjimku z Prahy dost pochybuju protoze Praze do zakonu vaseho uradu nic neni, krome tech ktere plati pro celou CR
a jinak , se smejdama jednoduse, nemam zajem, nic jim neukazovat, ani smlouvy ani obcanku ani nic nesdelovat a pokud nechapou poslat je do prdele
u nás je zákaz a na místě za 500,- ...a je jedno co nabízíš...na kámoša byli taky tak drzí...jako předseda SVJ na ně zavolal policajty a ti už si to s nima vyřidili...prskali jak prskavky a pak se smál jen kámoš...
jak to tak vemes tak smesna pokuta, navic zakaz , kdyz ho porusi tak co? dalsich 500,-? nachyta par duchodcu a pokutu neresi, u vas mozna policajti umi jednat, u tazatele jsou policajti nejspis na baterky anebo dostali do kapsy
Vlastní zkušenost se šmejdy prodávajícími energie nemám, žádné bezvadné nabídky nepodepisuji, zásadně je odmítám, jsem léta u stejných dodavatelů. Těch pár korun (možná) ušetřených mi nestojí za ty problémy okolo převodů na údajně "levnější"dodavatele.
Náhodou jsem ale narazila na tento článek. Snad to není proti pravidlům, když pošlu odkaz:
Když ne Vy, třeba se poučí někdo jiný.
Podle mých informací je možné v případě porušení zákazu podomního prodeje tyto prodejce pokutovat. To je vše. Nemá to vliv na platnost smlouvy.
Proto se vysmívají - prostě si udělají pár smlouv, jedna až dvě denně jim vyjdou díky nedokonalým výpovědím či rušení "obětí". Dostanou provizi pár tisícovek, zaplatí 500,- pokutu, pokud je někdo chytne.
Je to jako se zákazem prodeje u větších obchodů... obrat a zisk za určitý čas jim násobně převyšuje pokuty. Proto je ze zákona kus papíru použitelného na WC.
ty pokuty jsou smesne vsude, telefonujes za jizdy? tak dame 500,-, je to spis vysmech nez pokuta, nejlepsi jsou vzdycky clanky typu , bylo zkontrolovano 100 aut, u 90 byl zjisten prestupek ktery byl pokutovan a na pokutach bylo vybrano 22500,-, coz je 250,- na jednoho ( jasne ze jeden dostane min , druhy vic ) , pak se divime ze nikdo nedodrzuje zakony
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.