Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověd daná zaměstnavatelem a odstupné

Od: wittmann19* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den
Chtěl bych poprosit o odpověd na muj problém.
V měsíci červenci jsem dostal výpověd od zaměstnavatele dle paragrafu 52 kvuli nadbytečnosti, kde stojí, že muj pracovní poměr skončí ke dni 30.9.2018 a že mám nárok na 3 měsíční odstupné. Pro ty kteří skončí ihned,to znamenalo od 1.8.2018 a zaměstnavatel nabízel odstupné 2+3 měsíce. Mne přemluvil jelikož moji práci ještě potřeboval ,at dva měsíce vydržím, s tím že pak uvidím. Pracoval jsem tedy do 30.9 kdy mi končila výpovědní lhůta ale jelikož mi paní účetní oznámila že mám přebranou dovolenou a musela by mi ji ztrhnout z platu pracoval jsem ještě týden na víc, to je do 5.10.2018
Nyní mi zaměstavatel nechce vyplatit odstupné a tvrdí že vypověd je neplatná,(nic jiné něž výpověd jsem nepodepisoval) zápočtový list jsem dostal kde je napsáno že pracovní poměr ukončen okamžitě dle paragrafu 55
Děkuji za odpověd

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

1x

Dobrý den, tohle bude na delší diskuze. Nicméně vám situaci nezávidím, váš zaměstnavatel se zachoval jako typický z.m.r.d.

Jaký důvod je ve výpovědi uveden? Podle toho je třeba postupovat dále. A to nejdříve bych doporučil návštěvu úřadu práce, kde mají právní pomoc a připravil se i na možný soud. Pokud jste nic závažného neporušil a zaměstnavatel si s vámi chce jen hrát, prosím, nevzdávejte to a bojujte.

Máte nějakou jinou pracovní smlouvu na ten týden? Nebo jste pracoval na černo?

hodnocení

1x

Vezměte si podklady a obraťte se ihned na Státní úřad inspekce práce

- kontakty suip.cz/...

- další informace včetně způsobu podání suip.cz/...

wittmann19*
hodnocení

děkuji za odpoved, ne nemám smlouvu na ten týden, jen zaměstnavatel si myslel že pokračuji v práci ikdyž mi výpověd nezrušil

bbbb
vypoved muze byt odvolana se souhlasem druhe strany a odvolani i souhlas musi byt pisemne jinak plati puvodni vypoved.

prodobrotu
hodnocení

0x

Vzorový případ dle starého pořekadla - ,,pro dobrotu na žebrotu,, a ,,každý dobrý skutek má být po zásluze potrestán,,.

Pokud tam máte odbory, obrátila bych se na ně, nebo podle první rady poradit se s Úřadem práce a za další existují poradny on-line, hledejte tzv. ,,pracovní právo,,. například zde: das.cz/...

Některé jsou i zdarma.

doplněno 06.11.18 22:11:

bezplatnapravniporadna.cz/... - i zde můžete vložit dotaz.

iz*

Ta druhá podle mne není "košer".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]