Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, mám dotaz ohledně podávání DP.
01- 08/2009 zaměstnán u zaměstnavatele A + odstupné 3 platy (vše zdaněněné)
1.9. - 6.12. evidence na úřadu práce (přiznána PvN)
1.10. - 30. 11. DPP (2 měsíce po 4000 Kč na DPP u zaměstnavatele B)
7.12. - doposud práce na HPP u zaměstnavatele B (zdaněno).
Táži se, zda jsem povinen podávat DP za ony dva měsíce, kdy jsem byl evidován na ÚP a zároveň jsem pracoval na DPP u svého pozdějšího zaměstnavatele. Z odměny mi strhával akorát za stravenky.
Musím podat DP kvůli oněm dvěma "přivýdělkům" - tyto byly samozřejmě řádně nahlášeny na úřadě práce.
Díky moc.
Podle mého názoru postačí, když požádáte svého nynějšího zam-tele (B) o provedení ročního zúčtování (je to poslední zaměstnavatel v roce 2009, o který ve zúčtování jde). Žádá se tak, že vyplníte a podepíšete daňové prohlášení (růžový dvojlist a vyjádříte se v něm (kolonky Vás navedou), že žádáte o provedení ročního zúčtování za rok 2009. Doložíte potvrzení o zdanitelných příjmech a sražených zálohách od zam-tele A (zavolejte mzdovce, je to standardní potvrzení) a z ÚP potvrzení o evidenci. Mzdová účetní zam-tele B by si s tím měla hladce poradit. Neváhejte, čas máte pouze do 15.2., do tohoto data musí mít mzdovky každoročně všechny podklady pro roční zúčtování.
Dobrý den,
zákon o daních z příjmů, říká toto:
§ 38g Daňové přiz/...Daňové přiznání je povinen podat každý, jehož roční příjmy, které jsou předmětem daně z příjmů fyzických osob, přesáhly
Na chodníku to nenajdete
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.