dobry den dnes jsem dostal vypoved dohodou k 31.10 .firma konci a jako duvod vypovedi bylo napsano dohoda.novou smlouvu mam slibenou od firmy ktera provoz prevezme a bude pokracovat ve vyrobe.jeste mi smlouvu ale nedali precist a nedomluvili se podminky.vypoved jsem samozrejme nepodepsal ale chtel bych odejit po20ti letech s odstupnym kdyz je to ze dne na den.s novou firmou se vzhledem k vysi nabizeneho platu asi nedomluvim . na co si dat pozor a co vse musi byt ve vypovedi abych nesel s holou pr...
"Výpověď dohodou" jste nedostal, protože neexistuje.
To, co Vám zaměstnavatel předložil, je návrh rozvázání pracovního poměru dohodou. Jestli s návrhem nesouhlasíte, nemusíte jej podepsat. Potom Vám zaměstnavatel bude muset dát výpověď > pravděpodobně s odstupným.
Další možnost je zaměstnavateli navrhnout, že s dohodou budete souhlasit v případě, že v ní uvede důvod. Bude-li v písemné dohodě uveden důvod, který zakládá nárok na odstupné, budete mít na odstupné nárok i v případě dohody.
@bbbbbb - Nemohl jste dostat "vypoved dohodou" - co přesně máte v tom "papíru" napsáno? Nemohl byste sem dát foto se zakrytými osobními údaji?
bbbbbb
nebyla to vypoved ale dohoda o rozvazani pracovniho pomeru a duvod uveden dohoda uz to nemam u sebe vedouci si to odnesl kdyz jsem rekl ze tam chci uvedst radny duvod ukonceni smlouvy
krtek66
ale mohl dostat ...nebudeme tu zas rozebírat slovíčkaření, že ne?...je to stejné klišeé tady toho fora jako řešit jestli dostal plat nebo mzdu...všichni víme co tím tazatel myslí
@krtek66 - Co tím tazatel myslí můžeme jen usuzovat - a co zaměstnavatel napsal do dokumentu už vůbec, dokud nebylo upřesněno. Ono to "slovíčkaření" může být někdy zatraceně drahé.
bbbbbb
nadpis byl DOHODA O ROZVAZANI PRACOVNIHO POMERU nasleduje mezi zamestnavatelem a zamestancem a na dalsim radku duvod a vytisteno DOHODA jak vam to nam lepe popsat kdyz mi to donese nekdo jeste s tyden starym datem
Pokud firma končí, tak měli všem dát výpověď s dvouměsíčním předstihem. To, že tak neučinili, musí vyplatit 3 měsíce odstupné a 2 měsíce výpovědní dobu. Bez ohledu na to, jestli tam bude jiná firma pokračovat. Rada lidí podepíše dohodu a pak nemají nic.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.