Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Postup pri vypovedi

Od: bbbbbb odpovědí: 9 změna:
dobry den dnes jsem dostal vypoved dohodou k 31.10 .firma konci a jako duvod vypovedi bylo napsano dohoda.novou smlouvu mam slibenou od firmy ktera provoz prevezme a bude pokracovat ve vyrobe.jeste mi smlouvu ale nedali precist a nedomluvili se podminky.vypoved jsem samozrejme nepodepsal ale chtel bych odejit po20ti letech s odstupnym kdyz je to ze dne na den.s novou firmou se vzhledem k vysi nabizeneho platu asi nedomluvim . na co si dat pozor a co vse musi byt ve vypovedi abych nesel s holou pr...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

@bbbbbb - Přečtěte si tohle aktualne.cz/... - myslím, že tam najdete co hledáte.

iz*
hodnocení

1x

"Výpověď dohodou" jste nedostal, protože neexistuje.

To, co Vám zaměstnavatel předložil, je návrh rozvázání pracovního poměru dohodou. Jestli s návrhem nesouhlasíte, nemusíte jej podepsat. Potom Vám zaměstnavatel bude muset dát výpověď > pravděpodobně s odstupným.

Další možnost je zaměstnavateli navrhnout, že s dohodou budete souhlasit v případě, že v ní uvede důvod. Bude-li v písemné dohodě uveden důvod, který zakládá nárok na odstupné, budete mít na odstupné nárok i v případě dohody.

krtek66
hodnocení

0x

No první krok byl správný. Nepodepisovat dohodu. Už vůbec ne dnešní (6.11.) s datem 31.10. Zde je nějaké aktuální info

aktualne.cz/...

hodnocení

0x
@bbbbbb - Nemohl jste dostat "vypoved dohodou" - co přesně máte v tom "papíru" napsáno? Nemohl byste sem dát foto se zakrytými osobními údaji?
bbbbbb
hodnocení

nebyla to vypoved ale dohoda o rozvazani pracovniho pomeru a duvod uveden dohoda uz to nemam u sebe vedouci si to odnesl kdyz jsem rekl ze tam chci uvedst radny duvod ukonceni smlouvy
krtek66

ale mohl dostat;) ...nebudeme tu zas rozebírat slovíčkaření, že ne?...je to stejné klišeé tady toho fora jako řešit jestli dostal plat nebo mzdu...všichni víme co tím tazatel myslí :)

@krtek66 - Co tím tazatel myslí můžeme jen usuzovat - a co zaměstnavatel napsal do dokumentu už vůbec, dokud nebylo upřesněno. Ono to "slovíčkaření" může být někdy zatraceně drahé.

bbbbbb
hodnocení

nadpis byl DOHODA O ROZVAZANI PRACOVNIHO POMERU nasleduje mezi zamestnavatelem a zamestancem a na dalsim radku duvod a vytisteno DOHODA jak vam to nam lepe popsat kdyz mi to donese nekdo jeste s tyden starym datem

hodnocení

0x
Pokud firma končí, tak měli všem dát výpověď s dvouměsíčním předstihem. To, že tak neučinili, musí vyplatit 3 měsíce odstupné a 2 měsíce výpovědní dobu. Bez ohledu na to, jestli tam bude jiná firma pokračovat. Rada lidí podepíše dohodu a pak nemají nic.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]