Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odběr krve na lačno a bez léků?

Od: balatka® odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,chodím na quicka a ráno mám přijít na lačno.Znamená to ,že nemohu brát ani léky? Ráno jich beru 5.Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Beru si sebou vodu a léky beru až po odběru

iz*
hodnocení

3x

Léky samozřejmě užívejte tak, jak Vám řekl lékař.

hodnocení

3x

Qick náběr neboli INR se vůbec nemusí dělat na lačno, nemá to pro výsledek řádný význam. Asi jen léky na srážlivost krve vzít před odběrem tak, jak vám určil lékař/ třeba den nebrat nebo naopak brát bez vynechání/ je třeba se zeptat. Pokud vám výslovně řekli, abyste přišel na lačno, pak asi budou nabírat i jiné testy. na lačno znamená léky zapít douškem vody, jinak nejíst ani nepít slazené či kávu atd.

hodnocení

2x

Česky by to nešlo? Co to je na kvika? Prášky které bereš, přiznáš v dotazníku, který vyplňuješ před odběrem a posuzující doktor se tě bude ptát kdy je bereš a jestli sis je už vzal. Od toho tam je.

majsterjoe*

quick - protrombiový test - odběr plazmy pro vyšetření krevního srážení. Léky užít po odběru.

Nějak se mi to pomotalo. Myslel jsem že jde o dárcovství krve nebo plasmy. Proto ta odpověď " mimo mísu ".

hodnocení

2x

Léky na lačný žaludek, to bych nedělala. Vzala bych si sebou lahvičku s vodou a kousek rohlíku. Nejdřív darujte krev, pak kousnete do rohlíku a pak polkněte své prášky, je to můj laický názor. Protože chudák žaludek, když na lačno šrotuje přášky.*ee*

csiu

nu, některé léky se bohužel musí brát nalačno, tedy minimálně půl hodiny před jídlem - železo, léky na štítnou žlázu, některá antibiotika

krev se bere brzy ráno, tedy většina lidí zvládne odběr bez snídaně a bez léků, si tedy myslím, podle sebe, ráno se stačí napít čisté, méně teplé, převařené vody

pokud by bylo špatně, vzít sebou ten rohlík, nebo chleba, čaj sladký v lahvičce, nebo něco koupit v automatu

aha, tak to mne nenapadlo *zmateny*

hodnocení

2x

Léky, které pravidelně máte brát, tak vemte. Pro měření naředěnosti krve doušek vody nebo neslazeného černého čaje nemá vliv. Taky jsem to prodělal.

ma11
hodnocení

2x

Byla jsem na odběru krve u diabetologa a sestra se mě ptala zda jsem pila, já jsem řekla, že jsem akorát zapila léky. To prý je málo. Poučila mě, že když jdu na krev mám se napít hodně vody, tím se zředí krev a jde lépe nabrat. To co si někdo myslí, že se nesmí pít je mylné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]