Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,dřív jsem skoro vůbec nejedla a teď toho lituju,protože poslední dobou málo jim.. Docela dost se to na mě projevilo a stačí že sed málo najim a je mi blbě.. Dneska jsem vypila latte machiato a snědla jsem asi 5 takových polomáčených sušenek a bolelo mě břicho.. Kamarádka říkala že to mám z toho že málo jim a doporučila mi jíst málo a po 3 hodinách..
Rozumíte tzv. "krabičkové dietě"? Napište mi prosim příklad jídelníčku na týden.. Podmínkou je,že to musí být po 3 hodinách,menší množství (nemusí to být v krabičkách :D )..
Cílem je ať si navyknu jíst,postupně bych zvyšovala množství a časové rozmezí abych se naučila jíst pravidelně,abych nehladověla a abych se nepřejídala..
Předem děkuji za odpovědi
Dobrý den.
Latte machiato a polomáčené sušenky - cukr, tuk - žádná výživová hodnota. Jogurt se Vám moc nezdá. Kamarádka má pravdu jíte málo. Musíte si ujasnit proč. Pokud máte problém s jídlem, musíte si ho nejdříve vyřešit v hlavě. Jezde 5krát denně v menších dávkách. Jezde klidně na co máte chuť, nebudou-li to sušenky a jiné nesmysly. Jídelníček na celý týden Vám může sestavit nějaký odborník. A stejně je složité a časově náročné se takovým jídelníčkem řídit.
Napíšu Vám můj dnešní a včerejší jídelníček (jím všechno,malé porce, mám sedavé zaměatnání, sle snažím se pravidelně pohybovat a už roky si držím stejnou váhu). Nepiji žádné sladké nápoje, jen neslazený čaj a hlavně vodu
Včera:
Snídaně: chléb s máslem a vařeným vejcem
Svačina: Jablko, jogurt
Oběd: hovězí na tymiánu, dešená cuketa s lilkem, brambory (závodní jídelna)
Svačina: ochucený tvaroh, jablko
Večeře: zeleninové rizoto
Dnes:
Snídaně: chléb s máslem a marmeládou
Svačina: banán
Oběd: bramborová polévka, kaše s ovesných vloček
Svačina: chléb s tvarohovou pomazánkou, paprika
Večeře: drůbeží játra, rýže, míchaný zeleninový salát
doplněno 28.11.12 19:57:oprava překlepu: jezte
Dobrý den, já se obávám, že svůj problém nevyřešíte přes tuto poradnu, že Váš problém je vážnější, a proto bych Vám doporučovala návštěvu lékaře - dietologa. Ten by Vám přesně sestavil jídelníček - ale hlavně až po krevních rozborech a celkovém vyšetření. Ať už jste nejedle či jedla málo z jakéhokoli důvodu, nyní už máte velký problém, a ten musíte řešit. A nejlepší a nejjednoduší mi připadá ho řešit s odborníky. Kamarádka má pravdu - nicméně si opravdu myslím, že to nezvládnete sama. Nestyďte se požádat o pomoc odborníky, není to žádná ostuda. Mnoho štěstí.
A proč jste jako nejedla? Anorexie? Jestli ano, tak máte problém v hlavě a ten byste měla nejdříve léčit. Protože potřeba jídla je základní potřebou na přežití každého živočišného druhu. A co to jako je - to kafe a k tomu sušenky? Nedivte se, že vám bolí břicho, když se stravujete tak příšerně. A nevyhazujte peníze za nějakou příšernou krabičkovou dietu. A pochybuji, že vám tady někdo napíše jídelníček na celý týden, to by tu musel být nějaký nutriční odborník. Jíst byste měla všechno - maso, luštěniny, zeleninu, ovoce, mléčné výroby, prostě na co máte chuť. A můj příklad jídelníčku? Tady je:
snídaně: třebas musli s mlékem nebo jogurtem, čaj.
svačinka: ovoce, jogurt,
oběd: nějaká ta polévka, kuřecí maso, brambor nebo rýže k tomu, zelenina a třeba i dezertíček
svačinka: ovoce, jogurt, kousek chleba se sýrem, hrneček mléka nebo kakaa...
večeře: chléb se sýrem, nebo nějakou pomazánkou tvarohovou, sýrovou, vajíčkovou atd..
Hlavně ale jíst vše a ničemu se nevyhýbat. Takové ty diety, pokud to člověk nemá naordinované lékařem, jsou na nic. A jestli nechcete přibrat, tak se hodně hýbejte. A to si pak můžete dovolit i kalorické jídlo, ale nepřiberete, protože máte pohyb.
snídaně: vejce se slaninou a chlebem
svačina: něco lehčího, třeba nějaké müsli oplatky
oběd: šnycl s bramborovym salátem
svačina: kafe a nějakej rohlík třeba s měkkým sýrem
večeře: klobásy s chlebem
:D
Obávám se, že budete mít větší problém, než si sama připouštíte. Kolik vážíte na jakou výšku? Jak jste na tom s vlasy, zuby, nehty, s menzes. Všecko je vpořádku? Buďte upřímná ne ke mně, ale k sobě! Protože je to vaše tělo a vám musí vydržet mnoho let. Ať se vám nestane to, že nebudete jíst, protože po zaplacení doktorů už vám na žádné jídlo nezůstane. Také buďte upřímná k sobě v tom, že si uvědomte, co od života chcete a jestli si myslíte, že jako kráčející kostlivec, obrážející lékaře, toho dosáhnete. Sedíte u počítače, tak si pohledejte nějakou zdravou dietu a tu si připravujte sama. Vykašlete se na nějaké krabičky, o kterých nevíte, kdo je dělal a z čeho je dělal, za šílené peníze.
Pohledejte si i to, co tělo musí dostat, aby mohlo dobře fungovat. Věřte, sušenky a kafe s mlíkem to rozhodně nejsou. Záleží jen na vás, jestli budete celý život bojovat jen se svým trávením a se svou váhou nebo si budete užívat s fajn chlapem a dětmi v hezké rodině.
Hodně štěstí a zdravý selský rozum!
Zdravím, no nevím co ale do těch krabičkoových diet dají když dluží...takže asi málo, tak pak se zhubne))
zdroj olomouc.cz/...
co rikate na toto?
Snídaně: | špaldová palačinka s tvarohem a ovocem | 1280kJ |
Svačina: | sýrovo-šunkové rolky s kyselou okurkou, knuspi | 770kJ |
Oběd: | hovězí nudličky na červené řepě, cereální žitné těstoviny | 1720kJ |
Svačina: | rajčatová šťáva,sýrové raciolky | 590kJ |
Večeře: | wrap se zeleninovým salátem a kuřecími tyčinkam | 1320kJ |
Dietní jídelníček na ÚTERÝ | ||
Snídaně: | pomazánka z dýně Hokaido, zelenina, cereální chléb | 1150kJ |
Svačina: | bílý jogurt , meruňky | 570kJ |
Oběd: | grilovaný steak z tuňáka na ratatouilli, brambor | 1620kJ |
Svačina: | vitamínový salátek, Aktiv chlebíček | 630kJ |
Večeře: | sépiové špagety se sušenými rajčaty a parmezánem | 1480kJ |
Dietní jídelníček na STŘEDU | ||
Snídaně: | gervais se zeleninou,chléb z psyllia, zelenina | 1150kJ |
Svačina: | ovocný salát | 650kJ |
Oběd: | grilovaný krůtí plátek s bylinkovým máslem, kuskus | 1550kJ |
Svačina: | lososová terina, chléb multigram | 850kJ |
Večeře: | tvarohové noky s jahodovým pyré | 1400kJ |
moje zkusenost s www.dieta-krabick/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.