Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krabičková dieta?

Od: sarahsmith* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,dřív jsem skoro vůbec nejedla a teď toho lituju,protože poslední dobou málo jim.. Docela dost se to na mě projevilo a stačí že sed málo najim a je mi blbě.. Dneska jsem vypila latte machiato a snědla jsem asi 5 takových polomáčených sušenek a bolelo mě břicho.. Kamarádka říkala že to mám z toho že málo jim a doporučila mi jíst málo a po 3 hodinách..

Rozumíte tzv. "krabičkové dietě"? Napište mi prosim příklad jídelníčku na týden.. Podmínkou je,že to musí být po 3 hodinách,menší množství (nemusí to být v krabičkách :D )..

Cílem je ať si navyknu jíst,postupně bych zvyšovala množství a časové rozmezí abych se naučila jíst pravidelně,abych nehladověla a abych se nepřejídala..

Předem děkuji za odpovědi ;)

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

1x

Dobrý den.

Latte machiato a polomáčené sušenky - cukr, tuk - žádná výživová hodnota. Jogurt se Vám moc nezdá. Kamarádka má pravdu jíte málo. Musíte si ujasnit proč. Pokud máte problém s jídlem, musíte si ho nejdříve vyřešit v hlavě. Jezde 5krát denně v menších dávkách. Jezde klidně na co máte chuť, nebudou-li to sušenky a jiné nesmysly. Jídelníček na celý týden Vám může sestavit nějaký odborník. A stejně je složité a časově náročné se takovým jídelníčkem řídit.

Napíšu Vám můj dnešní a včerejší jídelníček (jím všechno,malé porce, mám sedavé zaměatnání, sle snažím se pravidelně pohybovat a už roky si držím stejnou váhu). Nepiji žádné sladké nápoje, jen neslazený čaj a hlavně vodu

Včera:

Snídaně: chléb s máslem a vařeným vejcem

Svačina: Jablko, jogurt

Oběd: hovězí na tymiánu, dešená cuketa s lilkem, brambory (závodní jídelna)

Svačina: ochucený tvaroh, jablko

Večeře: zeleninové rizoto

Dnes:

Snídaně: chléb s máslem a marmeládou

Svačina: banán

Oběd: bramborová polévka, kaše s ovesných vloček

Svačina: chléb s tvarohovou pomazánkou, paprika

Večeře: drůbeží játra, rýže, míchaný zeleninový salát

doplněno 28.11.12 19:57:

oprava překlepu: jezte

hodnocení

1x

Dobrý den, já se obávám, že svůj problém nevyřešíte přes tuto poradnu, že Váš problém je vážnější, a proto bych Vám doporučovala návštěvu lékaře - dietologa. Ten by Vám přesně sestavil jídelníček - ale hlavně až po krevních rozborech a celkovém vyšetření. Ať už jste nejedle či jedla málo z jakéhokoli důvodu, nyní už máte velký problém, a ten musíte řešit. A nejlepší a nejjednoduší mi připadá ho řešit s odborníky. Kamarádka má pravdu - nicméně si opravdu myslím, že to nezvládnete sama. Nestyďte se požádat o pomoc odborníky, není to žádná ostuda. Mnoho štěstí.

eulalie*
hodnocení

0x

A proč jste jako nejedla? Anorexie? Jestli ano, tak máte problém v hlavě a ten byste měla nejdříve léčit. Protože potřeba jídla je základní potřebou na přežití každého živočišného druhu. A co to jako je - to kafe a k tomu sušenky? Nedivte se, že vám bolí břicho, když se stravujete tak příšerně. A nevyhazujte peníze za nějakou příšernou krabičkovou dietu. A pochybuji, že vám tady někdo napíše jídelníček na celý týden, to by tu musel být nějaký nutriční odborník. Jíst byste měla všechno - maso, luštěniny, zeleninu, ovoce, mléčné výroby, prostě na co máte chuť. A můj příklad jídelníčku? Tady je:

snídaně: třebas musli s mlékem nebo jogurtem, čaj.

svačinka: ovoce, jogurt,

oběd: nějaká ta polévka, kuřecí maso, brambor nebo rýže k tomu, zelenina a třeba i dezertíček

svačinka: ovoce, jogurt, kousek chleba se sýrem, hrneček mléka nebo kakaa...

večeře: chléb se sýrem, nebo nějakou pomazánkou tvarohovou, sýrovou, vajíčkovou atd..

Hlavně ale jíst vše a ničemu se nevyhýbat. Takové ty diety, pokud to člověk nemá naordinované lékařem, jsou na nic. A jestli nechcete přibrat, tak se hodně hýbejte. A to si pak můžete dovolit i kalorické jídlo, ale nepřiberete, protože máte pohyb.

sarahsmith*
hodnocení

No už se vidim jak se cpu jogurtama :DD

eulalie*

Tak se cpěte klidně těmi sušenkami, ty jsou fakt zdravější...

sarahsmith*
hodnocení

To ne,ale jako když píšete 3x denně jogurt :D

snídaně: vejce se slaninou a chlebem

svačina: něco lehčího, třeba nějaké müsli oplatky

oběd: šnycl s bramborovym salátem

svačina: kafe a nějakej rohlík třeba s měkkým sýrem

večeře: klobásy s chlebem

:D

sarahsmith*
hodnocení

No úúúúúžasně zdravé :DD

eulalie*

Tak to bych si taky dala, ten váš jídelníček. Už se mi sbíhají sliny. Napsal jste samé dobroty, které můžu :)

geryw
hodnocení

0x

Nechci ti brát iluze, ale tuhle jsem někde viděl test krabičkových diet. Výsledek? V 80% případů miniporce nepříliš zdravých jídel, po kterých hubneš díky hladu a ne díky složení...

hodnocení

0x

Obávám se, že budete mít větší problém, než si sama připouštíte. Kolik vážíte na jakou výšku? Jak jste na tom s vlasy, zuby, nehty, s menzes. Všecko je vpořádku? Buďte upřímná ne ke mně, ale k sobě! Protože je to vaše tělo a vám musí vydržet mnoho let. Ať se vám nestane to, že nebudete jíst, protože po zaplacení doktorů už vám na žádné jídlo nezůstane. Také buďte upřímná k sobě v tom, že si uvědomte, co od života chcete a jestli si myslíte, že jako kráčející kostlivec, obrážející lékaře, toho dosáhnete. *hej*Sedíte u počítače, tak si pohledejte nějakou zdravou dietu a tu si připravujte sama. Vykašlete se na nějaké krabičky, o kterých nevíte, kdo je dělal a z čeho je dělal, za šílené peníze.;) Pohledejte si i to, co tělo musí dostat, aby mohlo dobře fungovat. Věřte, sušenky a kafe s mlíkem to rozhodně nejsou. Záleží jen na vás, jestli budete celý život bojovat jen se svým trávením a se svou váhou nebo si budete užívat s fajn chlapem a dětmi v hezké rodině.*slunce*Hodně štěstí a zdravý selský rozum!

krabickova
hodnocení

0x

Zdravím, no nevím co ale do těch krabičkoových diet dají když dluží...takže asi málo, tak pak se zhubne))

zdroj olomouc.cz/...

magdalena11
hodnocení

0x

co rikate na toto?

Snídaně:

špaldová palačinka s tvarohem a ovocem

1280kJ

Svačina:

sýrovo-šunkové rolky s kyselou okurkou, knuspi

770kJ

Oběd:

hovězí nudličky na červené řepě, cereální žitné těstoviny

1720kJ

Svačina:

rajčatová šťáva,sýrové raciolky

590kJ

Večeře:

wrap se zeleninovým salátem a kuřecími tyčinkam

1320kJ

Dietní jídelníček na ÚTERÝ

Snídaně:

pomazánka z dýně Hokaido, zelenina, cereální chléb

1150kJ

Svačina:

bílý jogurt , meruňky

570kJ

Oběd:

grilovaný steak z tuňáka na ratatouilli, brambor

1620kJ

Svačina:

vitamínový salátek, Aktiv chlebíček

630kJ

Večeře:

sépiové špagety se sušenými rajčaty a parmezánem

1480kJ

Dietní jídelníček na STŘEDU

Snídaně:

gervais se zeleninou,chléb z psyllia, zelenina

1150kJ

Svačina:

ovocný salát

650kJ

Oběd:

grilovaný krůtí plátek s bylinkovým máslem, kuskus

1550kJ

Svačina:

lososová terina, chléb multigram

850kJ

Večeře:

tvarohové noky s jahodovým pyré

1400kJ

moje zkusenost s www.dieta-krabick/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]