Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Makléř - prodej bytu

Od: pavel37 odpovědí: 4 změna:
Zdravím ,
Prodavam byt, bohužel se mi zkomplikovala situace s hypotékou avsak zájemce se našel a měl by vážný zájem. Ale dnes jsem se rozhodl prodej ukončit , protože situace je nejistá a nechtěl jsem nic slibovat . Podotýkám ze nic podepsaného není ani s realitkou ani zájemcům . Teď jsem obdržel telefonát od maklerky, ze nejedname fér a ze v tom je jiný důvod atd. a ze byt prodat nechceme. To není však pravda jenze jsem to netušil , ze by mohl byt problém s hypotékou - přišel jsem na to nahodou. A ona argumentovala co má pánovi říct...atd. To chápu ale je tohle jednání normální? Navíc mě tlačila před měsícem ať jdu s cenou dolu ikdyz jsem tvrdil , ze na to nespecham ale nechal jsem se do ty slevy navrtat. Je to 120 tisíc a ještě 100 tisíc ji provize.
Jsem z toho otravenej, protože jsem ji řekl ze smlouvy mají úplně špatně ( mne dvakrat větší pokuta a ještě tam zapomněla pozemek který k prodeji náleží) Má provizi 100 tisíc , ještě jsou ve smlouvě chyby a ještě mě tedko seřvala , co si dovoluji neprodat byt a ze ji ocerňuju.

Setkal se s tím někdo? Kdyby to klaplo s hypotékou nemám si to prodat sám?
Díky všem za rady .

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

nimruscw
hodnocení

2x

MÁTE PRÁVO ZMĚNIT NÁZOR.

Tlačí Vás ke zdi, samozřejmě, jedná se jí o provizi.

Rozhodl jste se z jakéhokoliv důvodu, nemusíte nic vysvětlovat, pokud na Vás bude řvát, ukončete po upozornění hovor. Pokud o to budete stát, ať Vám zavolá, až se uklidní.

Zákazníkovi ať řekne, že jste změnil názor. A zvláště, pokud jste nic nepodepsal. I Vy máte svoji představu a nemusíte jim ustupovat. Nejsou to dvě housky na krámě.

Máte smlouvu zřejmě v ruce k prostudování, to Vás ale k ničemu nezavazuje.

iz*
hodnocení

0x

Makléřce to nemusíte vůbec zdůvodňovat, klidně jste mohl změnit názor. Ale kdyby na mne takhle vystartoval makléř, řekla bych mu, že s ním ani jeho RK nemíním jednat kvůli jeho jednání a kvůli špatné/chybné smlouvě.

vilik*
Jen trochu doplním, špatná/chybná smlouva je důvod, proč bych realitní kanceláři rozhodně můj postoj sdělil.
Byla by jím jejich neprofesionalita, z které pramení moje nejistota ohledně dalších možných pochybení.
Pokud sám ve smlouvě musím hledat a hlídat chyby, mohu si prodej stejně tak zrealizovat sám.
Ovšem předpokládá se, že tazatel nemá s realitkou smlouvu, z které plynou sankce při odstoupení.

elane
hodnocení

0x

"Setkal se s tím někdo? Kdyby to klaplo s hypotékou nemám si to prodat sám?"

Ano, setkala jsem se s neprofesionalitou realitek. Ano, prodejte si nemovitost sám. Pokud se v tom moc neorientujete, kupní smlouvu si nechte napsat advokátem a peníze za nemovitost složit do advokátní úschovy. Bude Vás to stát tak dvacetinu ceny, kterou byste platil realitce.

*jasne*

A ještě dodám, pokud byste chtěl RK někdy použít, rozhodně s ní nepodepisujte exkluzivní smlouvu, abyste si mohl nemovitost prodávat zároveň sám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]