Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Z účtu mi záhadně odchází peníze

Od: chr odpovědí: 21 změna:

Dobrý den,jak je to s internetovým bankovnictvím?Na inetrnetbance když si otevřu můj ůčet tak jsem si kolikrát už všiml,že celková částka na účtě se někdy sníží o třeba pár stovek a přitom nebyla žádná odchozí tranasakce nebo odchozí transakce byla menší než kolik pak ukazoval konečný stav peněz na účtu.Je to normální?Nebo něco nechápu?Myslel jsem,že odchozí transakce mají přesně souhlasit po odečtení této odchozí transakce se zůstatkem na účtu

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

6x

Myslím si, že buď na něco zapomínáte (např. na některé poplatky), nebo může jít o blokaci pro ještě nezaúčtovanou transakci. V průběhu měsíce se navíc zobrazuje jen disponibilní zůstatek, konečný zůstatek bude až k poslednímu dni v měsíci.

Podle mne není pravděpodobné, že by Vám z účtu strhávala peníze bez Vašeho příkazu, souhlasu či vědomí (= peníze Vám z účtu neodcházejí záhadně). > Kterou máte banku? Můžete sem dát nějaký screenshot se znečitelněnými osobními údaji?

zavolejte
hodnocení

5x

skudlime.cz/... Chr - malá technická:

rozlišujete aktuální zůstatek a disponibilnízůstatek, který je v internetbankingu zcela běžný? Aktuální zůstatek není až tak důležitý, jako ten druhý.

hodnocení

3x
Je třeba zjistit z učtu za co ty peníze odchazí
Múzou to bejt náký poplatky- vedení účtu,výběr z bankomatu atd
Ja mám udělaný třeba to že se mi jakýkoliv pohyb na účtu hlásí sms zprávou na muj telefon a i ty sms něco stojí
Nebo rovnou skočte na pobočku banky kde máte účet a zeptejte se
barbakan*

To, co píšeš je vše uvedeno ve výpisu za minulý měsíc.

hodnocení

3x

Tak na nic nečekat a fofrem na pobočku. Také jsem za celý život tohle neviděla, aby se mi záhadně ztrácely peníze z účtu. Mně se to stát jenom jednou, tak tam okamžitě jdu a museli by mi to vysvětlit. A to by se klidně mohlo jednat i o desetikoruny. A Vy píšete o dokonce o několika stovkách. Tak pokud si nepletete stav disponibilní s tím skutečným, tak to v pořádku není. Ty dvě informace jsou vždy v interbnkovnictví pod sebou. Tak jestli si to v rozčilení nějak nepletete. A jestli ne, tak by mne docela zajímalo, co to je za banku.

jurajjuraj*
hodnocení

1x

pokud vim tak banka si blokuje nejaky zustatek, u fio to je treba 100,-, u jinych bank to muze byt vic, neco se mi plete ze jednou mi nekdo neco rikal o bance ktera blokovala 500,-

mnd®

jurajjuraj® - tohle dělávala Moneta s blokací 500,-Kč.

chr
hodnocení

no dobře ale to by se vše mělo ukázat na odchozích platbách,ne?Mě to neukázalo nic a přes to byl stav ůčtu o něco menší

To by se ukázat ve výpisu mělo asi bude třeba zajít do banky a zjistit co se děje

Je potřeba rozlišit platební příkazy a bankovní transakce. Ne všechny transkace jsou příkazy. Třeba automatické odečty úroků a poplatků nejsou příkazy, ale jsou to jen transakce. Každopádně součet přes všechny transkace by měl být roven rozdílu stavu účtu. Ještě taky pozor na nezaúčtované transakce a blokace.

rv*
hodnocení

0x

To je tak nepravděpodobné, že bych si to spočítal ještě jednou a pak i s kalkulačkou.

zavolejte
hodnocení

0x

Při jakémkoliv podezření volejte na linku banky uvedenou někde v záhlaví výpisu.

Kontaktní centrum, zákaznické centrum, spojte se s námi, asistent na telefonu nebo jak si to každá banka sama nazve.

Povětšinou jsou tyto linky zdarma.

Samozřejmě příjem a výdej musí v konečném zůstatku souhlasit. Pokud nepřijdete sám, o co se jedná, nemeškejte a ihned volejte asistentní službu.

doplněno 04.11.18 12:48:

Nechápu Vás.

Ve svém dotazu píšete ..kolikrát..to znamená několikrát? Tyto věci se řeší okamžitě, ihned, jakmile zjistíte něco, co si neumíte vysvětlit.

Není chybou se zeptat a poučit se, ale jenom koukat, jak Vám mizí prostředky na účtě. Od toho jsou kontakty, abyste si asistenci zavolal a informoval se.

cicky
hodnocení

0x

Pokud na váš dotaz neumí odpovědět vaše banka, pak jen těžko najdete konkrétní odpověď zde.

hodnocení

0x

To jsem ještě neslyšela. Ve výpisu je vždy uvedeno kam jsou peníze převáděny. I trvalé příkazy vidíte na výpisu z účtu.

chr
hodnocení

ano,rozlišuju.

karta
hodnocení

0x

Chyba je na vaší straně, ale kde? V praxi to možné není. Jen dotaz , platíte kartou?

------------------------------

Váš dotaz je tak nekonkrétní, že je to jak pohádka. Píšete, stalo se to několikrát = kolikrát? Mizí vám několik stovek, ale zůstatek je o málo menší? Můžete být konkrétní? Vložte sem sken výpisu účtu (bez iniciálů) a hned budeme moudří.

hodnocení

0x

Nevím, co nazýváte internetovým bankovnictvím. Ale pokud máte na mysli účet, ze kterého platíte webshopům nejisté pověsti a transakcí nazýváte jen své platby a ne platby z výpisu ..

liska5
hodnocení

0x

Je to asi 4 roky. Syn si v Izraeli půjčil v půjčovně auto. Zaplatil kartou. Dal ji na chvíli z ruky. Po čase, když už byl doma, najednou mu odešlo několik tisíc. Ihned účet zablokoval. V bance zjistil, že mu to stáhli ti z té půjčovny. Neplatil jste někde takto?

jurajjuraj*
hodnocení

0x

MUSI byt na vypisu jakykoliv pohyb, ja mam na vypisu uplne vsecko, i to kdyz si banka stahne na konci mesice poplatek za pojistku, na vypisech ze sporicich uctu, kolik mi pripsali uroku a hned i kolik odecetli dane, dohromady mam ucty u ctyrech bank a ve vsech je to stejne

pokud to neni na vypisu tak ti nic neodchazi, pak jeste jedine ze kdyz platis kartou tak trva par dnu nez to banka odecte ale do te doby jsou penize ( castka ktera odesla kartou ) zablokovane

amfr

Výpis - copak není? Tam je vždy častka a také kam odchází peníz dohledatelné. V den kdy se strhla z účtu a na konci měsíce jsou poplatky. *jasne* Souhlasí to na halíř, od toho účet je! Záhadnou částku objevíte do minuty, ne?

hodnocení

0x

Tazatel "chr", už se neozval. Podle mne si uvědomil, že si pletl disponibilní zůstatek, s reálným. A teď raději už mlčí, protože si asi myslí, že bychom se mu smáli. Což by se tady sice nestalo, ale on to neví, není to stálý uživatel. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]