Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,jak je to s internetovým bankovnictvím?Na inetrnetbance když si otevřu můj ůčet tak jsem si kolikrát už všiml,že celková částka na účtě se někdy sníží o třeba pár stovek a přitom nebyla žádná odchozí tranasakce nebo odchozí transakce byla menší než kolik pak ukazoval konečný stav peněz na účtu.Je to normální?Nebo něco nechápu?Myslel jsem,že odchozí transakce mají přesně souhlasit po odečtení této odchozí transakce se zůstatkem na účtu
Myslím si, že buď na něco zapomínáte (např. na některé poplatky), nebo může jít o blokaci pro ještě nezaúčtovanou transakci. V průběhu měsíce se navíc zobrazuje jen disponibilní zůstatek, konečný zůstatek bude až k poslednímu dni v měsíci.
Podle mne není pravděpodobné, že by Vám z účtu strhávala peníze bez Vašeho příkazu, souhlasu či vědomí (= peníze Vám z účtu neodcházejí záhadně). > Kterou máte banku? Můžete sem dát nějaký screenshot se znečitelněnými osobními údaji?
skudlime.cz/... Chr - malá technická:
rozlišujete aktuální zůstatek a disponibilnízůstatek, který je v internetbankingu zcela běžný? Aktuální zůstatek není až tak důležitý, jako ten druhý.
Tak na nic nečekat a fofrem na pobočku. Také jsem za celý život tohle neviděla, aby se mi záhadně ztrácely peníze z účtu. Mně se to stát jenom jednou, tak tam okamžitě jdu a museli by mi to vysvětlit. A to by se klidně mohlo jednat i o desetikoruny. A Vy píšete o dokonce o několika stovkách. Tak pokud si nepletete stav disponibilní s tím skutečným, tak to v pořádku není. Ty dvě informace jsou vždy v interbnkovnictví pod sebou. Tak jestli si to v rozčilení nějak nepletete. A jestli ne, tak by mne docela zajímalo, co to je za banku.
no dobře ale to by se vše mělo ukázat na odchozích platbách,ne?Mě to neukázalo nic a přes to byl stav ůčtu o něco menší
Je potřeba rozlišit platební příkazy a bankovní transakce. Ne všechny transkace jsou příkazy. Třeba automatické odečty úroků a poplatků nejsou příkazy, ale jsou to jen transakce. Každopádně součet přes všechny transkace by měl být roven rozdílu stavu účtu. Ještě taky pozor na nezaúčtované transakce a blokace.
Při jakémkoliv podezření volejte na linku banky uvedenou někde v záhlaví výpisu.
Kontaktní centrum, zákaznické centrum, spojte se s námi, asistent na telefonu nebo jak si to každá banka sama nazve.
Povětšinou jsou tyto linky zdarma.
Samozřejmě příjem a výdej musí v konečném zůstatku souhlasit. Pokud nepřijdete sám, o co se jedná, nemeškejte a ihned volejte asistentní službu.
Nechápu Vás.
Ve svém dotazu píšete ..kolikrát..to znamená několikrát? Tyto věci se řeší okamžitě, ihned, jakmile zjistíte něco, co si neumíte vysvětlit.
Není chybou se zeptat a poučit se, ale jenom koukat, jak Vám mizí prostředky na účtě. Od toho jsou kontakty, abyste si asistenci zavolal a informoval se.
Chyba je na vaší straně, ale kde? V praxi to možné není. Jen dotaz , platíte kartou?
------------------------------
Váš dotaz je tak nekonkrétní, že je to jak pohádka. Píšete, stalo se to několikrát = kolikrát? Mizí vám několik stovek, ale zůstatek je o málo menší? Můžete být konkrétní? Vložte sem sken výpisu účtu (bez iniciálů) a hned budeme moudří.
MUSI byt na vypisu jakykoliv pohyb, ja mam na vypisu uplne vsecko, i to kdyz si banka stahne na konci mesice poplatek za pojistku, na vypisech ze sporicich uctu, kolik mi pripsali uroku a hned i kolik odecetli dane, dohromady mam ucty u ctyrech bank a ve vsech je to stejne
pokud to neni na vypisu tak ti nic neodchazi, pak jeste jedine ze kdyz platis kartou tak trva par dnu nez to banka odecte ale do te doby jsou penize ( castka ktera odesla kartou ) zablokovane
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.