Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpis že zdravotní dokumentace

Od: nutnepotrebujir odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,
Potřebuji výpis ze zdravotní dokumentace kvůli práci. Nemám praktického lékaře pro dospělé avšak brzy se budu jednoho registrovat. Sestřička mi řekla, že výpis vyplnit po registraci a vstupní prohlídce nemohou, protože prozatím nebudou mít moji kartu. Mým posledním doktorem byl můj pediatr (kartu by ještě mít měl) a sestřička mi řekla, že by mi to u něj měli vyplnit. Ale nevím jestli mi to vyplní. Co myslíte?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Sestřička neměla pravdu. Váš budoucí ošetřující lékař může zaslat pediatrovi požadavek na výpis - formulář je běžně dostupný na webu ZP ("Žádost o předání zdravotních informací"). V tom případě nebudete nic neplatit, vše proběhne "úřední cestou". Je ale možné, že v nové ordinaci vyžadují od pacientů výpis předem. Domluvte se telefonicky s pediatrem na výpisu z dokumentace (většinou se neprovádí na počkání). Za takový výpis zaplatíte poplatek, který si lékař naúčtuje.

elane
hodnocení

1x

Když syn končil u pediatra a přecházel k obvodnímu doktorovi, ptal se pediatr, kam (jakému obvodnímu) má dokumentaci zaslat. Možná by vám pediatr dal dokumentaci i do ruky, abyste jí předal obvodnímu sám. Rozhodně bych se obrátila na toho pediatra a dohodla s ním předání dokumentace. Proč platit za výpis?

*jasne*

Určitě je to nejsprávnější postup.

protože dokumentace je majetkem lékaře (zdravotnického zařízení) a musí ji dle zákona archivovat. pokud ji dá z ruky, tak si těžko splní svoji zákonnou povinnost a může z toho mít problémy, kdyby náhodou došlo k situaci, že by se kolem zdravotního stavu pacienta něco řešilo, třeba nějaké zanedbání péče *nevi* proto lékař nedává z ruky celou dokumentaci, ale jenom výpis z ní.

matesj
hodnocení

0x
U pediatra si necháte udělat výpis(150,- a více),ten si okopírujete a jeden odevzdáte v práci a druhý dáte novému praktickému lékaři...

Tak nanejvýš u závodního lékaře - zaměstnavateli ne.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

vypis ti musi udelat ten u koho si registrovany ted, tzn. ze pokud budes od zitrka u nove doktorky a vypis chces dneska tak musis jit k te u ktere mas kartu dneska, navic stara doktorka musi te nove ty zaznamy taky poslat, aspon tak to bylo u nas

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]