Nejste přihlášen/a.
Co máte špatně, to se reklamuje přes vedoucí pošty, oprávněného pracovníka nebo reklamační oddělení.
Teď záleží, co máte v ruce.
Pokud pošta udělala chybu můžete podání reklamovat a po vypršení reklamační doby se záležitost dojedná.
Pochybuji, že máte na svém dokladu uvedenou částku dobírky a v Apostu není. To by tiskárna nevytiskla. A rozlišujete ,,dobírka, a ,,uvedená cena,,? Není to totiž totožné.
Zadavatel otázky se ještě k problému nevyjádřil, chtěla bych ale upozornit, že pokud se někde stala chyba, tak by zásilka neměla být doručena. Je dobré požádat dodávací poštu, aby zásilku nedoručovala a informovat adresáta, aby zásilku od doručovatele nepřebíral, že je nutné balík zaslat zpět.
Vojta37 - o dobírkové poukázce zde již bylo psáno- vypisoval jste ji, nebo ne?
A za další, uvedl jste na balík výslovně slovoDOBÍRKA s uvedením částky vypsané slovy? Návod, jak poslat dobírku je zde - skudlime.cz/... - Opravdu jste vše správně uvedl?
Pokud pochybila přepážková pracovnice, tak se dá všechno vyšetřit a není pravda, že když pracovník pošty pochybí, že pošta nepřizná odškodnění.
Pokud posíláte na balík dobírku, musíte vyplnit složenku-poštovní dobírkovou poukázku s přesnou částkou, ta je součástí balíku.
Ale Vy píšete o částce na podacím lístku?
Hlásil jste u přepážky, že chcete poslat balík na dobírku a dával jste k němu vyplněnou dobírkovou složenku?
S poštou nemáte žádnou šanci, záleží jen na poctivosti příjemce, ale se s ním dohodnete.
Ale nechápu zásadní věc, v životě jsem posílala hodně dobírek a průvodní listiny - nikoliv podací lístek - jsem si vždy vypisovala sama nikoliv paní u přepážky. Takže mám pocit, že jste to vůbec neposlal jako dobírku, ale pouze jako balík a tím pádem nemáte šanci něco získat.
@vojta37 - Na podacím lístku mám zadanou tu danou částku
A tohle jste vyplňoval taky? To je dost podstatná náležitost zásilky, aby mohly být peníze odeslány vám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.