Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Česká pošta - zapomenutá dobírka

Od: vojta37 odpovědí: 14 změna:
Dobrý den, minulý týden jsem přes Českou poštu odesílal balík na dobírku v hodnotě pár tisíc korun. Paní na poště ale zapomněla zadat částku do počítače a částka, kterou měl dotyčný zaplatit, zůstala 0 Kč. Po týdnu mi na účet ještě nepřišli žádné peníze, tak jsem volal na poštu a paní stále opakovala ať přijdu v pondělí, protože to teď řešit nebude a zavěsila telefon, protože věděla, že udělala chybu. Neví někdo jak se to bude řešit dále? Na podacím lístku mám zadanou tu danou částku, takže by mi to měla pošta proplatit? Děkuji za odpovědi.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Co je psané to je dané. Pokud paní zapomněla, ale máte jasný důkaz, že chyba není na vaší straně pak neprodleně reklamujte u vedoucího pošty. Nikoliv u paní za přepážkou!

Doporučuji vše kontrolovat ihned po podání a dostání potvrzení. Zapomínají často všechno možné.

andelckk
hodnocení

1x

Pošta ti nic nedá, protože jsi jí zaplatil za dodání balíku bez dobírky a také pošta žádné peníze nepřevzala.

Škoda ,která ti vznikla, je rozdíl ceny služby dobírka a pouze zasláním peněz. Tedy korunová záležitost.

nevit
hodnocení

1x

Co máte špatně, to se reklamuje přes vedoucí pošty, oprávněného pracovníka nebo reklamační oddělení.

Teď záleží, co máte v ruce.

Pokud pošta udělala chybu můžete podání reklamovat a po vypršení reklamační doby se záležitost dojedná.

Pochybuji, že máte na svém dokladu uvedenou částku dobírky a v Apostu není. To by tiskárna nevytiskla. A rozlišujete ,,dobírka, a ,,uvedená cena,,? Není to totiž totožné.

doplněno 04.11.18 13:23:

Zadavatel otázky se ještě k problému nevyjádřil, chtěla bych ale upozornit, že pokud se někde stala chyba, tak by zásilka neměla být doručena. Je dobré požádat dodávací poštu, aby zásilku nedoručovala a informovat adresáta, aby zásilku od doručovatele nepřebíral, že je nutné balík zaslat zpět.

Vojta37 - o dobírkové poukázce zde již bylo psáno- vypisoval jste ji, nebo ne?

A za další, uvedl jste na balík výslovně slovoDOBÍRKA s uvedením částky vypsané slovy? Návod, jak poslat dobírku je zde - skudlime.cz/... - Opravdu jste vše správně uvedl?

Pokud pochybila přepážková pracovnice, tak se dá všechno vyšetřit a není pravda, že když pracovník pošty pochybí, že pošta nepřizná odškodnění.

hodnocení

1x

S poštou nic nevyřešíte, od příjemce balíku nic nevybrala pokud tam bylo uvedeno 0 Kč. Jedině nyní nahánět příjemce a doufat, že bude slušný a peníze za dodanou věc Vám pošle na účet.

hodnocení

1x

Pokud posíláte na balík dobírku, musíte vyplnit složenku-poštovní dobírkovou poukázku s přesnou částkou, ta je součástí balíku.

Ale Vy píšete o částce na podacím lístku?

Hlásil jste u přepážky, že chcete poslat balík na dobírku a dával jste k němu vyplněnou dobírkovou složenku?

Před nedávnem jsem mluvila s paní, která něco posílala na dobírku a říkala, že je to hodně papírování...Takže podací lístek určitě nestačí.

nevit
hodnocení

1x

jedubabicka - možná lepší vzor - poštovní dobírková poukázka.

PK, kterou máte vloženou, se posílají peníze druhé osobě. Vklad hotovost ►výplata hotovost.

ceskaposta.cz/...

Máte recht - já hledala jen to "C" a nějak mi nedošlo, že není jen jedna :(

jurajjuraj*
hodnocení

1x
Jako co jste to posilal? Balik do ruky, obycejny balik, balik komplet nebo jak, ono totiz balik na dobirku s dobirkou 0kc pujde tezko podat, navic u dobirky nebude stacit jen podaci listek ale je treba vypisovat slozenku, jsou dva druhy podle toho jestli chcete penize na ucet nebo slozenkou, takze bych se v prvni rade podival na potvrzeni z posty co tam je psane, protoze pokud nebudete mit papir s potvrzenim posty ze to melo jit na dobirku tak nevyreklamujete nic

hodnocení

1x
Obávám se, že chyba není na straně pošty. Bude třeba vymáhat peníze po příjemci, což bude v případě jeho nepoctivosti celkem zajímavé. TAzatel se ani neobtěžuje doplnit, jestli vypisoval složenku, tak těžko radit...

hodnocení

0x

přesně tak jak píší nade mnou----co jste zadal na lístku který dala pracovnice na poště před Vámi do stroje který udělal otisk -a podle těch ůdajů z otisku pak pošta se zásilkou dále pracuje/adresa,cena/.navíc jste si to měl zkontrolovat...celé to je nějaké divné...

hodnocení

0x

S poštou nemáte žádnou šanci, záleží jen na poctivosti příjemce, ale se s ním dohodnete.

Ale nechápu zásadní věc, v životě jsem posílala hodně dobírek a průvodní listiny - nikoliv podací lístek - jsem si vždy vypisovala sama nikoliv paní u přepážky. Takže mám pocit, že jste to vůbec neposlal jako dobírku, ale pouze jako balík a tím pádem nemáte šanci něco získat.

hodnocení

0x

@vojta37 - Na podacím lístku mám zadanou tu danou částku
A tohle jste vyplňoval taky? To je dost podstatná náležitost zásilky, aby mohly být peníze odeslány vám.

Česká pošta - zapomenutá dobírka
jurajjuraj*

myslim ze pokud posilal na dobirku tak to vypisovat musel jinak by mu to u prepazky nevzala, kde by meli jeho adresu nebo ucet kam poslat penize, chyba bude spis na strane tazatele a rekl bych ze v tom pripade nema u posty zadnou sanci

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]