Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Redres ramene?

Od: libor007® odpovědí: 5 změna:

Přátelé,

podstoupil někdo redres ramene? Zajímají mne zkušenosti s výkonem, rehabilitací a výsledným efektem. Marodím s ramenem po tříštivé zlomenině hlavy kloubu již od prázdnin. Je mi samozřejmě jasné, že je to na delší dobu, ale... Dr na chirurgii, kam chodím na kontroly mi doporučil již dřív zvážit redres, rehabilitační i jejich dr nadšení do zákroku nesdílí. Mám stále ztuhlé některé svaly, rehabilitační mi připadá v posledních návštěvách taky celkem bezradný ohledně dalšího postupu. Prý by pomohla magnetická rezonance pro zjištění stavu svalstva, ale čekačka čtvrt roku i více je poněkud mimo. Byl bych rád za další názory, na netu se toho kupodivu moc nenajde...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

1x

To je tak specifická záležitost, že budete asi dlouho čekat, než se ozve někdo s podobným problémem.

Není lepší číst si otázky a odpovědi na nějaké zdravotnické poradně?

Např.: ortopedie-traumatologie.cz. Odpovídá MUDr Jaroslav Pilný

janakholova
hodnocení

0x
Dobry den.Reaguji na vas dotaz co je redres.Jsem od 19.9 po operaci praveho ramene,kde me v narkoze byl proveden i redres.Znamena to,ze krome meho problemu ktery jsem mela a odbrousili a odstranili,pak rameno rozhybavali do plneho rozsahu.Nahoru,dolu do stran.To je redres.Ja vsak po operaci a po redresu,kdy me rekli ze byl proveden do plna do vsech rozsahu,ruku vic jak do 110 stupnu rozsah nezvednu.Do stran nedam ruce vubec.Chodim uz mesic na RH,ale stojime na mrtvem bode.Proste to dal nejde.Ted me ceka pry redres za ziva.Tak tomu rikaji.Napichnou me nejaky blok,injekce od bolesti.Utlumi a budou rameno opet na tvrdo rozhybavat.Takze to je redres.Pokud chcete vydet jak probiha,na yutube je video,kde redres provadeji a je komentovane.Jedine co vam mohu rici,neni to nic prijemneho a je to dost bolestive.

hodnocení

Díky za odpověď. Vím, teoreticky - co je redres a jak se provádí. Jde mi o osobní zkušenosti a jestli to má cenu podstoupit a jaká jsou rizika.

luciek*
hodnocení

0x
Dobry den,
Chci se zeptat, zda jste již po redresu a jak jste dopadl a jestli Vam pomohl. Jak moc velke bolesti jste po tom mel? Jak Vam šlo rehabilitovat? Za 3 tydny mne taky ceka redres po operaci rotátorové manžety a nevím co mám čekat. Z komentovaného videa na youtube se mi dela špatne při představe, že mne tohle čeká. Díky za jakékoliv zkušenosti.

lucie6960
hodnocení

0x
Dobry den, jsem 3 den po redresu ramene v celkove anestezii. Rehabilituju druhy den. Bolesti jsou pri rehabilitaci nesmirne, prvni den jsem brecela bolesti. Pak cvicila doma, druhy den rehabilitace byl opet nesmirne bolestivy, ale jsou uz videt vysledky. Jiz predpazim, upazim, dam ruce nad hlavu. Pred tim jsem se dostala ve vsech smerech tak na 70 st. Ted jsem vvpodstatw ba 180 stupnich. Bohuzel zustava omezena vnitrni a zevni rotace, ale to snad taky jeste pujde. Vsem, ktery se pro redres odhodlaji preju hodne sily a trpelivosti. Jedna se o opravdu velice bolestivou zalezitost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]