Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr z bankomatu prošlou platební kartou

Od: rakave* odpovědí: 7 změna:

Jak jsem stará tak jsem blbá :) . Vždy vybírám peníze z bankomatu České spořitelny.Dnes byl ale mimo provoz,musela jsem vybrat z jiného.Vsunula jsem kartu,zadala pin a nic. Po chvíli karta vyjela zpět,znejistěla jsem,že z cizího bankomatu to neumím a zasunula znovu kartu,zadala pin a zase nic.Ještě jsem to zopakovala jednou a bankomat se naštval kartu vcucnul a už nevydal.Teprve nyní mi vyjel lísteček, že platnost karty skončila 31.10.No já si až tehdy uvědomila,že nová karta mi už přišla poštou. To mi ten lístek nemohl vylézt dřív :)? Co teď? Mám urgovat vcuclou prošlou kartu nebo to nechat být? Na prošlou stejně nikdo nic nevybere,navíc je v bankomatu (asi ji banka skartuje) a novou mám doma. Co radíte?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

matesj
hodnocení

6x
Akvivujte si novou kartu výběrem z bankomatu a starou neřešte...
To jste měla udělat,už když vám přišla karta nová.Starou stačí přestřihnout nůžkami.
Nemusíte čekat,až vám vyprší expirace...stejně na to zapomenete!
rakave*
hodnocení

Před chvíli jsem si novou výběrem už zaktivovala.Díky.

hodnocení

2x

Pro jistotu bych zavolal na infolinku banky, která provozuje bankomat, seznámil je se situací a nechal si poradit, jestli je to potřeba nějak řešit, nebo ne.

rakave*
hodnocení

To jsem udělala.Jenže když paní na telefonu zjistila,že ta karta nebyla jejich,odmítla se se mnou úplně bavit.Prý to není jejich věc.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, jak jste zjistila, tak karta je již nepoužitelná - bankomat udělal stejnou službu jako Váš koš doma. Nechte to být a používejte novou kartu. Zdravím!

rv*
hodnocení

1x

Neplatnou kartu bankomat sebere a následně ji prý pošlou do vaší banky k likvidaci. Nemusíte dělat nic.

cicky
hodnocení

0x

Rada je následující, ale pravděpodobně zbytečná.

Ke každé službě nebo zboží, které si zákazník pořizuje, bývá připojen návod k použití nebo uživatelský manuál. Pokud si jej řádně prostudujeme, těžko nás zaskočí podobné problémy. Ale kdo by se takovými zbytečnostmi zabýval? To by pak rádci na poradnách neměli do čeho píchnout. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]