Nejste přihlášen/a.
Jinak dotázáno: Lze po padesátce kvalitně pracovat bez podpory léčiv?... Ráno vstanu po dostatečném spánku. Vezmu své běžné léky. Jako správný závislák si dám kávu. Po zapůsobení kávy mám ranní "špičku " energie. Abych ji srovnal na celé dopoledne, musím si vzít přípravek na bázi kozlíku a meduňky. Pak jsem do 12 h relativně v pohodě. Poté energie klesá a momentálně hledám přípravek pro odpolední (pracovní) zenergetizování. Tady už káva nefunguje a odpoledne mi už ani nechutná. (doporučují mi Tebokan) Máte to někdo podobně? Nebo jinak? Pozn: Můj názor na kávu je ten, že umí zaktivizovat energii, kterou momentálně máte. Nikoliv posílit vyčerpaného.
Ad káva - kdysi jsem po pár dnů zažila mámu, která pije (nebo pila) kafe každé ráno, bez tohoto kafe. Ten pohled nikomu nepřeju. Od té doby je mi ranní pití kafe protivné, nechci dopadnout, jako ona. A tak nějak se mi příčí používat další věci jako nějaké povzbuzováky. Je pravdou, že párkrát do roka beru Persen na podporu spánku, takže Vy asi potřebujete během dne nabudit, já zase - ačkoliv se bůhvíjak nabuzená necítím, jsem takový pomalý, věčně unavený spáč - potřebuju uklidnit na noc, abych se pak bějem dne cítila lépe a v dlouhodobém horizontu tomu spánku pomohla.
Ale docela mě udivuje, že jste schopen si dát ranní kafe na povzbuzení a do pár hodin kozlík a meduňku. Jedete brzda-plyn. Možná Vám tělo nadává tak jako pasažéři v autobuse s podobným řidičem
Jojo, tak to obě máte fajn. Mě to tehdy tak odrovnalo, že jsem si řekla, že to nedopustím. Ne nijak vědomě, spíš se moje tělo samo chce chovat tak, aby tohle nezažilo. Kafe si dám ráda na chuť, chutná mi po obědě s cukrem nebo si ho dám k zákusku na zjemnění sladké chuti
Po padesátce, stejně po šedesátce. Kromě léku na tlak, neberu žádné prášky. Občas se svezu na kole, 15-20km. Snažím se zacvičit pro rozhýbání těla. Večer si pustím cvičení, které jsem stáhnul do PC a mám na flešce, tak pouštím v televizi. Je to perfektní, trvá 7minut a předcvičuje Marie Zíková. Bylo to natočeno někde na chodbě v rozhlasu.
Já jsem si to v PC spojil, aby to bylo jako celek pro plynulé přehrání a cvičení.
@nick: Paní je možná srandovní, dokud si o ní něco nepřečtete. Např. tophle: ..."Zájem o celostní přístup ke zdraví u mě nastal po dvanáctiletém hledání východiska z trvale se zhoršujícího zdravotního stavu, s přibýváním sledování na mnoha klinikách – částečný invalidní důchod po dobu 12 let. Pochopením omylů a novým přístupem k rozvoji osobnosti při využití postupů celostní medicíny došlo k návratu k ideálnímu zdraví – již 14 rok bez chemických léků i bez onemocnění působím při plném nasazení."
Paní je prý ročník 1943, takže jestli dobře počítám, je jí takových nějakých... no, hodně. Chtěla bych v jejím věku vypadat takhle "srandovně".
Paní nejen že vypadá na svůj věk skvěle, ale má skvěle srovnáno i v hlavě, feraxi díky za vložené video.
Do 70 nebyla moje maminka u lékaře snad ani s chřipkou, pak karcinom žaludku a její první starost byla kdy s jizvou může na bazén a do Sokola. Sama mám RS a lélky beru víc jak 30 let. Jsem kafař, klidně 5 denně a v pohodě o půl noci. Doplňky stravy jsou podle mě vyhozené peníze, ovoce co zrovna je dodá dost vitamínů, zacvičit si každý den a psychická pohoda.
Za dva rokym i bude sedmdesát a doposud jsem žádné léky neužívala. Práci odvádím, na zahradě, v domácnosti, v keramické dílně. Mívám spíše nílzký tlak, takže káva je pro mne výhodná a také mi chutná, pro jistotu ji piji jen dopoledne.
56, žádná káva, žádné prášky.
Je pravda, že můj ranní start bývá mírnější, než zamlada, ale jinak si nemám až tak na co stěžovat.
měje 75 a ráno tak akorát kafe, patáky žádný...pak třeba zahrada a likvidace buxusů na celý den a pohoda..
Ano jde .Záleží však na zdravotním stavu a tělesné zdatnosti.jsem sice nemocen,ale zatím,když náhodou zapomenu ráno vzít léky=nic se neděje( zatím jsem jen ne perorálním užití léků ne na inzulínovém peru),a to nedělám lehkou práci někde v kanclu, ale kolikráte v práci za směnu přeházíme každý lopatou tatru písku,když je rozlet není problém na osobu zdělat (vyzdít) třeba 8 palet cihel (ne CP ale větší třeba poro 40cm...)
pro zajímavost (asi jsem to tu jíž psal) před lety jako mladý 20letý jsem velel skupině vojáků-z cca 30 vojáků jsme si stačili (běh pěší přesuny s polní...) tak 28 osob. když jsem v armádě jako skoro 40 letý (přesně mi bylo 38 a něco) končil takl z cca30 nováčků (kluků 10-20 roků) mi v běhu na přesun tak 500m stačilo asi tak polovina jednotky ,na delší to již bylo horší,tak 5-8 kluků se mno drželo dech.A to jsem v té době byl navic ještě těžký kuřák -4o denně!
Takže odpo na vaší otázku-bez léků se asi neobejdu ale bez nějakého "placeba" v podobě doplňkůstravy ,energetických nápojů,kávy...se obejdu. Ovšem když si tak 3 dny nedám kávau , tak se bez mučení přiznám že mám asi absťák-hlavně m,ne šíleně než se loknu kafe bolí hlava. ale to je fakt asi zavislost -denně si dám tak 5-6 hrnků-překapávaná 3 či 2in1 , lógr...jediné co ale ráno musí-minimálně obličej opláchnout studenou vodou (když jsem u rodičů-a je sníh,na Hané vzácnost-tak ráno na dvorek a do půl těla sněhem!)
závislost na kafi způsobuje rakovinu plic.Vím to i z vlastní rodiny.nehledě na to,že kafe je zdraví škodlivé připálené zrno do hněda a to chlastáte pořád do kola.Připálenina plná jedů.Píše se to všude.To samé,jako když budete neustále jíst maso připálené do černa.Zajímavé,že to lidi nenapadne
Aha-existuje dnes nějaká zdravá potravina,která se může konzumovat v neomezeném množství? NEEXISTUJE-tak nepište nesmysly-pokud někdo pije kávu na litry tak škodí stejně tak jako vše ostatní,pokud jednu dvě denně je neškodná!
ono asi taky záleží na IQ osoby.Normální IQ pochopí,že přiškvařenina do černa,hněda pitá každý den několikrát nikdy zdraví nepřidá.Ale to je problém jen těch osob,co to nedokáží pochopit
Aha sorry ale -píšu jasně -pokud někdo pije kávu na litry tak škodí stejně tak jako vše ostatní,
Totéž platí třeba na ohýnku připálený (poctivý) černý špekáček-taky neuškodí pže to není každý den ale jednou za uherský rok!
Přidám i svou trošku do mlýna. Káva denně se jistě nepije na litry, to je přehnané.
Pokud zde někdo vzpomene špekáček, tak já přidám bohužel potravinu, kterou jíme denně a to je chléb.
Zřejmě opět američtí vědci zjistili, jak je chlebová kůrka život ohrožující a tmavě vypečená je rakovinotvorná.
Co člověku zbyde, čím se nasytí, když chléb je základ?
A stomatolog Vám řekne, že žvýkat kůrku od chleba je zdravé, protože posiluje dásně a žvýkací svaly. Tak si vyberte.
chlebíku: 1) Ono nejde o ten chleba, ale o jeho připálenou kurku. Normální kůrka zdravým lidem (snad) nevadí, ale nemocní (onkoligičtí pacienti) by jí jíst prý neměli. Neměli by jíst cokoli praženého či připáleného. 2) Nevím, kdy na to ti američtí vědci přišlii, ale co já vím, tohle hlásali někteří léčitelé u nás hodně dávno. Napadá mě např. páter František Ferda nebo Josef Zezulka. Nevím, jestli je to pravda, ale kdybych byla nemocná, určitě bych se tím řídila.
Nepíšete, jakou běžnou dávku léků si ráno berete a na co?
Třeba již tady je ten zádrhel.
Opravdu je musíte brát?
Co náhled jiného lékaře?
A kombinace po ránu nutná káva a aby nebyla špička, tak meduňku a kozlík. Zde nechápu a Vaše vysvětlení je pouze pro Vás, pro Vaši hlavu, osobně s takovým přístupem nesouhlasím.
Pokud jste závislý na kávě, zkontrolovala bych běžné léky, jak působí s dávkou kofeinu. Pozor na léky na epilepsii, léky na ledviny. Možná jste na kofein přecitlivělý a proto potřebujete potom zase zklidnit?
Zkusil jste změnit značku kávy, nebo nahradit kávu čajem? Odpoledne můžete zkusit kakao, čaj s mlékem. Káva s mlékem by nechutnala? Nebo malou skleničku červeného vína, energetického nápoje, coca-coly atd.
Podle mne byste si po padesátce měl dopřát hlavně více čerstvého ovoce a zeleniny, méně masa. Vše souvisí se vším, neznáme vaše stravovací návyky, ale zmíňka o spánku svědčí, že to s vámi není až tak špatné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.