Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neskutečné závratě a bolesti hlavy

Od: annette odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, hledám někoho, kdo by měl podobné zkušenosti, případně někoho, kdo bude mít doporučení, jak to řešit. Je mi 19 let a netrpěla jsem nikdy závažnými nemocemi.. Nepřekonatelné bolesti hlavy nebo spis čela, bolest oci, unava, nezkrotné motáni hlavy, při kterém se obcas neda ani chodit, pocit na zvracení, zavratě, oheň v obličeji.. a přitom tlak je vždy normální, doktoři nic nenachází a já si připadám jak blázen. Při malinko prudším pohybu mám závrať, lidi mi nevěří, jsem pro ně hypochondr a já už jsem zoufala. Každý tenhle stav, který je průměrně tak třikrát do týdne, z toho třikrát do měsíce je šíleně silný, mě omezuje v normálním fungování. Nemůžu se pořádně pohybovat, aniž by mi nebylo špatně, občas musím stát nebo se přidržet, nemůžu se soustředit na učení, protože se mi při koukani a soustředění na text udělá špatně, nemuzu se poradně najíst, nemám na nic pořádně chuť, protože mi je na zvracení.. krevní testy, magnetická rezonance, ekg, prášky na migrénu, NIC! Jediné, co mi na pár sekund uleví je silné ťukání pěstí do čela, nejvíc v oblasti těsně nad nosem mezi obočím a nebo zmrzlé věci na oči a mezi obočí... jediný stav, ve kterém jsem poměrně v klidu, je ležení, ale není to stoprocentní, furt to cítím, jen slaběji. Čím jsem starší, tím je to častější a hlavně silnější. Už nevím, co s tím.
Budu vděčná za jakoukoli radu, děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

1x

Nebo kapky Secatoxin, co se berou, jakmile se projeví první příznaky / poruchy vidění, necitlivost ap./ Ten je ale na předpis. Jinak jsem měla napsat spíš akupunkturu nez akupresuru, to je překlep..Migrény se v těch alternativních knihách dávají nejčastěji do souvislosti se žlučníkem, čelo s ledvinami, oči s játry. Potraviny, které provokují k migrénám: plísńové a jiné zrající sýry, nakládaná zelenina, sojová a worchestrová omáčka, uzeniny, červené víno, pivo, cibule, ořechy, čerstvé pečivo, citrusy, rajčata,vše s barvivy a konzervanty a sáčkové, zejm. čínské polévky, někde píšou i čokoládu. Doporučuje se omezit živočišné tuky, jíst méně masa a vajec. Brát Mg / hořčík/ a B2, pít odvar z hřebíčku a skořice s citron. šťávou, používat olivový olej a jíst klíčky. Z hlediska psychosomatiky je migréna spjata s problémy v rodině a postihuje člověka, který neustále vybočuje z dráhy a neposlouchá dobré rady, vidí poměrně černobíle, chce mít vše dokonalé a pod kontrolou a bývá netrpělivý. Bariery, problémy si v životě často vytváří sám. Pravidelný spánek, to je jasné. Jinde doporučují pohyb, např. dlouhodobě provozované běhu prý podstatně snižuje počet záchvatů. Nějaký záchvat migrény prý zažila každá pátá žena a každý patnáctý muž

liska5
hodnocení

0x

Zkuste jinou nemocnici. To, co popisujete, nelze nechat bez vysvětlení. Bez pomoci. Já osobně, bych hledala nějaké alternativní postupy.. Homeopatii, akupresuru,.. Příčina může být vzdálená, třeba v játrech, ledvinách, v prodělané borelioze,...

annette
hodnocení

Změnila jsem doktorku po dvou letech, doufam, ze se objeví nejaka nova východiska.. jinak homeopatii jsem zkousela, o akupresure jsem tedy neslysela, mrknu na to, děkuji.. jinak jsem ještě přemýšlela o regresní terapii, jelikož žádné z mnohých krevních testů neprokázaly nic ohledně orgánů, ani boreliozy, jediné o čem jsem nevěděla, bylo nevědomé prodělání mononukleózy.

hodnocení

0x

Dobrý den. Podle toho co píšete, bych řekla, že se o migrénu jedná. Ne každému zabírají stejné léky. Ale lékař může zvážit jiné léčivo, pokud Vám léky, které užíváte, nepomáhají. Anebo mě ještě napadá zajít na ORL a nechat si vyšetřit nos, zda je vše v pořádku i v této oblasti. Ale nejsem lékař, toto musíte řešit pouze s ním. A třeba i opakovaně pokud potíže přetrvávají.

doplněno 01.11.18 22:06:

Na očním jste také byla? Máte v pořádku oční tlak a zrak?

annette
hodnocení

Dobrý den, změnila jsem teď doktorku, zkoušíme různé varianty, zatím žádné pokroky.. jinak jsem postoupila různé ultrazvuky krku, tak na ORL ultrazvuky dutin a i RTG, ale nic se nikdy nenašlo. Tyto problémy s lékaři řeším už téměř dva roky, ale problémy jsou větší a větší a nikdo ještě na nic nepřišel, přemýšlela jsem už i o regresní terapii. Jinak byla jsem na měření zraku v optice, mám půl dioptrid na jedno a čtvrt na druhé na dálku + čtvrt cilindru na obou a na oční stále čekám, objednací lhůta je na půl roku dopředu..

liska5
hodnocení

0x

Jaké prášky Vám dali na migrénu? A žlučník máte v pořádku? Alergie zjišťovali? Myslím potravinové. Máte dietu? Píšete studené na čelo. Obecně se doporučuje u migrén horká voda na obličej.

annette
hodnocení

Na migrénu jsem dostala sumatriptan, zatím mi nepomáhá.. jinak na mnohočetných krevních testech jsem měla zaškrtaný skoro celý papír, tudíž si myslím, že by se problémy s orgány ukázaly.. jinak potravinové alergie nezjišťovali, taky už jsem nad tím přemýšlela, ale nikdy jsem neměla alergie na nic a neměla žádný problém.. jen jsem jako malinká trpěla migrénami, ale nebylo to zdaleka takové a zmizelo to.

kaja77
hodnocení

0x
Vyzkoušejte kofeinove tablety.
annette
hodnocení

Stav žaludku se mi zhorší po pití kafe nebo černého čaje, takže se kofeinu trochu obávám.. nebo si myslíte, že to nemusí být kofeinem?

olinl
hodnocení

0x
Pokud už nevíte co dál, můžete vyzkoušet alternativní, neinvazivní léčbu-resp. léčitele leciteldavidek.cz/... Mě osobně pomohl s nehojící se ránou na noze po kousnutí nějakým hmyzem (od doktora čtyři měsíce různé masti a na začátek silná antibiotika na týden, pořád jsem jen spal). Cena za návštěvu u p. Davídka před cca patnácti lety 250 Kč a vyřešeno. Druhý den byla rána zatažena silnější vrstvou vlastní kůže.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]