Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se pocita sleva na dite u zamestnance?

Od: luko89 odpovědí: 6 změna:
Dobry den,mohl by mi nekdo napsat jak je to se slevou na dite a jak se to pocita do vyplaty?
Jako zamestnanec mam priznano 14500kc ikdyz si vydelam mnohem vic a kolega v praci mi rekl ze si mam nechat napsat vetsi zaklad abych dostaval vic za dite.Tak jsem patral po netu jak se to pocita treba kolik procent ze zakladu atd a jestli je to treba jako u otcovsky dovci- procentama.. Misto toho jsem nasel ze je urcita castka na rok ktera se asi tedy rozdeli do dvanacti mesicu a tedy do vyplaty bez ohledu na priznane penize..
Jak to tedy je?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

B je správně. Je roční odpočitatelná částka, ze které se každý měsíc odečítá 1/12. Případně se to pak vyrovná při ročním zůčtování daní. Nehledejte v tom žádnou složitost.

hodnocení

2x
Jediná rada pro tebe výměn hned zaměstnavatele a nepodporuj zloděje čím dřív tím líp tedka je práce hodně příští rok už to může být jiné

iz*
hodnocení

1x

Luko, zásadně byste měl "mít přiznánu" celou výplatu, nikoliv jen část. Přistoupením na "přiznání části mzdy", pomáháte zaměstnavateli podvádět.

Pokuta za porušování zákoníku práce (za práci na černo) hrozí Vám (od 10.000 Kč) i zaměstnavateli.

Další možná pokuta by mohla být od FÚ, protože se mzdou 14.500 Kč nelze uplatnit celou slevu na dítě, takže dostáváte daňový bonus (vychází mi na 272 Kč měsíčně).

Daňová sleva na dítě je dána pevnou částkou odstupňovaně podle toho, jestli jde o první (1.117 Kč), druhé 1.317 Kč, třetí a další (1.417 Kč) měsíčně.

Doporučuji mzdu srovnat alespoň tak, abyste nepobíral daňový bonus > pravděpodobnost, že se na podvod přijde, se tak zvyšuje. Správně byste měl zdravotní i sociální pojištění + daň z příjmu odvádět z celého výdělku.

doplněno 01.11.18 16:33:

Na podvodu zaměstnavatele se podílíte i Vy, čímž v důsledku okrádáte svou rodinu. Nikdo Vás přece nenutí pracovat pro nekorektního zaměstnavatele. Najděte si jiného > seriózního.

luko89
hodnocení

Ja bych rad mel priznanou celou vyplatu jenze sef to proste nepovoli,kazdy u nas ma jinou castku priznanou a ja s tim nic nenadelam ikdybych rad..uz jen proto kdybych byl na neschopence tak abych mel penize takovy ze aspon trochu uzivim rodinu,bral jsem ted nedavno otcovskou a za tech par dni jsem dostal 16stovek..smesny..ale nenadelam noc

A víte nebo tušíte, jak se vám to pak projeví na důchodovém výměru?

Jak "nenadělám"? Vy nemůžete změnit zaměstnání?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]