Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Boule pod prsem

Od: boulicka odpovědí: 11 změna:
Ahoj,dnes při sprse jsem si nahmatala celkem velkou a tvrdou bouli. Většinou nějakou prevenci ohledne techto věcí neresim,ale tentokrát sem na ni narazila celkem náhodou. Je tvrda a bolestiva. Může to byt nejaka uzlina,tukova boule,cokoli. Moc zkušeností s timto nemam. Hodne zen ale v me rodině trpelo rakovinou prsu. Ja ale nikdy moc nezkoumala jak se projevuje,...je mi 19let. Vim,ze takto po siti mi asi nikdo diagnózu nerekne,ale přesto nekdo může mit zkušenost. Případně Vas prosim,kam s timto problémem zajit. Slyšela jsem,ze tyhle věci řeší gynekolog,ze pise zadanku na další vyšetření. Nebo snad obvodak? Dekuji a hezký večer

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

6x

Dobrý den, nechci Vás strašit, ale tvrdá a bolestivá boulička nebude zřejmě tuková. Takže, navštivte co nedříve např. toho gynekologa a on Vás pošle zřejmě na další vyšetření (asi i na mamograf). Zdravím!

doplněno 31.10.18 21:21:

boulicka - nechte se určitě vyšetřit a budete mít buď klid nebo starosti. Přál bych Vám ten klid, ale zase vím, jak bouličku v prsu podcenila moje kamarádka (už je po smrti).

boulicka
hodnocení

Dekuji za odpověď:)
Ja doufám,ze to nic nebude. Jeste me napadá,že by to mohlo byt spojeno s pretrenovanim,nejaka uzlina,nebo tak. Hodne sportuji,snazim se to svádět na všechno, jen aby to nebylo nic vážného
boulicka
hodnocení

Dekuju Vam,a je mi to moc lito.
Určitě to nepodcenim

hodnocení

4x

Zdravím. Gynekolog Vám prsa vyšetří pohmatem atd. a pokud to uzná za vhodné pošle Vás na další vyšetření (mamograf..) Žádanku ale může vystavit i praktický lékař.

boulicka
hodnocení

Dobře,dekuji Vam:)

lidus*
hodnocení

3x

Nejsem lékař ale sama jsem podobnou a bolestivou bouli, téměř v podpaží, měla. O bvodní lékař mě odesl na onkologii na Žlutém kopci kde mi udělali biopsii, lékařka která ji dělala tehdy řekla, neděste se, rakovina v tomto stádiu nebolí. Její slova mě uklidnila natolik, že jsem si zapomněla zavolat o výsledky a na příští kontrole vypadala jak blb co je mu to jedno. Vše bylo v pořádku i dnes si v tom místě nahmatám jakousi zatuhlinu co při pohmatu bolí.

Řešte to ať je to cokoliv, stačí obvodní lékař a nebo gynekolog , vždycky je to za jednu návštěvu lékaře.

boulicka
hodnocení

Děkuju Vám a jsem ráda,že jste v pořádku:)

liska5
hodnocení

2x

Navštivte gynekologa, on Vás pošle možná na ultrazvuk, možná na mammograf. Ve větších městech bývá mammologická poradna, pak se objednejte rovnou tam. A zeptejte se, zda musíte mít doporučení. Může to být uzlina, ale i něco na žebru. Nebo zánět v podkoží. Klidně i citlivý tlakový bod dráhy žaludku. Pro jistotu si zatím masírujte tlakový bod prsou na noze. Je na nártu asi 2 až 3 cm od mezery mezi 3. a 4. prstem.

boulicka
hodnocení

Dekuju moc za radu :)) brala bych cokoli,hlavne aby to nebylo nic vážnějšího
liska5

Kontakt najdete na internetu, ráno zavoláte. Já jsem kdysi zažila něco podobného, byla jsem pěkně vyděšená. Ani jsem nemohla dospat. Píchli mi do toho. Odebrali vzorek. Tomu se říká biopsie...A nakonec nic. Nějaká hormonální nerovnováha se projevila zatvrdlinou /zboku/ a pak to samo zmizelo asi do dvou týdnů. Od té doby jsem byla na mamografu asi desetkrát, a pořád O.K.

hodnocení

2x

Ostatní vám už napsali všechno, co bych napsala i já. Já vám jem musím říci a to velice důrazně, hlídejte si prsa, protože už je to snad 15 let, kdy byl izolován a pojmenován gen, který nese rakovinu prsu. Tedy je to dědičné. Jestliže to trošku půjde, požádejte o genetické vyšetření, abyste měla klid, jinak se s vámi celý život povleče hrozba. Byla jsem na něm a tedy vím, že odběr krve vám i vašim dcerám, může přinést klid. *srdce* Přeji hodně štěstí!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]