Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak naznačit kolegovi, že smrdí

Od: lally* odpovědí: 23 změna:

Dobrý den. Mám problém, jak naznačit kolegovi v práci s nímž sdílím kancelář, že by měl zvýšit osobní hygienu. Drahá kazeta s deodorantem a další kosmetikou, darovaná mu k narozeninám, se minula účinkem. Díky za radu.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Asi to všechno, co píšou všichni, ale nejraději ho samotného odchytit na chodbě a říci mu, že hrozně nerada, ale že musíte mu to říci. Vysypat to na něho, že tu kazetu nedostal jen tak, a že vůně mýdla je nejhezčí, ale že z něho není cítit ani mýdlo, ani dezodorant, ale něco velice nevábného. Že mu to říkáte tiše a o samotě, tajně, ale že je to pro všechny velice nepříjemné. Omluvit se za otevřenost, usmát se a rychle odejít. Nediskutovat a neuvádět ho do rozpaků vysvětlováním a omíláním.*hi*Je to velice nepříjemné. Spousta můžů si neuvědomuje, že ta doba, kdy mužský měl být cítit koňma, doutníkem, wiski a potem, je dávno pryč. A vůně že je důkazem hygieny.

d4necek

tohle je dobrý postup ale to může udělat žena a ne jeden z kolegů :)

dejavu*
hodnocení

2x
Nemyslím, že se jedná o nějakou poruchu vnímání vlastních vůní. Nos je orgán velice adaptabilní, to si zaručeně vyzkoušel každý sám na sobě, že vlastní voňavku vnímáte časem mnohem méně nebo vůbec, zato pro okolí už je to třeba moc. Nos se přizpůsobuje, proto po 20-30 minutách se cítíte méně a později třeba vůbec, to se dočtete v každé fyziologii, kde se probírá vnímání pachů. To vysvětluje i to, jak někdy neuvěřitelně páchnoucí jedinci spolu vydrží a nezblázní se z vlastního pachu. :) Pokud mají nosní polypy, jsou kuřáci nebo mají otupené vnímání vůní, je to pro ně ještě jednodušší.
Já bych okolo toho nedělala žádné ciráty a řekla bych přesně to, co vám vadí, přímo, poprosila o ho o ohledy vůči ostatním, dodržování osobní hygieny. Pokud páchne potem, je třeba se umýt mýdlem, vysušit a teprve pak nanést deodorant, jinak bude smrdět deodorantem a potem. :-D Též nenosit uměliny a dávat přednost bavlně. Pokud mu jsou cítit nohy, je to horší, pak je potřeba navštívit kožního lékaře, většinou se tam jedná o přidružené plísňové onemocnění a nepomohou ani ponožky se stříbrným vláknem a musí si plíseň odléčit.
Rozhodně mu to řekněte co nejstručněji a o samotě. Není to nic příjemného, ale pokud člověk pracuje v kolektivu, musí na něj brát nějaké ohledy. Dejte pozor na tón hlasu, člověk se ze 70% řídí tónem hlasu, mimikou a pantomimikou a pouze ze 30% tím, co je obsahem sdělení.
arimas*

jezis s tema nohama to mi pripomnelo jednu slecnu v restauraci hahahaha

sedime si tak cela rodinka spokojene a ocekavajic nase objednane jidlo a tu se nahle kolem nas vynoril nezkutecny SMRAD shnilich brambor! chvilku jsme si rikali ze to se asi neco tahne z kuchyne ale preci jen to bylo tak strasne ze jsme tomu nemohli verit. tak jsme se tak porozhlizeli kolem sebe az jsem si vsimla ze slecna u stolu primo pred nama ma vyzute tenisky a sedi tam jen tak na boso v nejakych velmi tlustych ponozkach a vychutnava si svoje jidlo! no hned nam bylo jasne ze ta selendra si holt potrebovala udelat pohodli na ukor nas ostatnich . uprostred leta v zimnich ponozkach a pravdepodobne po celodenim chozeni prahou v zaparenich teniskach ... no co dodat.. TO BYL takovy smrad ze i muj pritel ktery ma velice spatny cuch malem omdlel hahahahahha .. mam ty jeji vyzuty nohy vyfoceny , pokud najdu fotku tak ji sem dam hahaha

dejavu*

chacha, tak to byla uričtě tahle princezna, co o ní zpívaj tady Wohnouti

arimas*

hahah tak tak

michala*
hodnocení

1x

Já bych mu už nic nenaznačovala, drahý dárek v podobě kosmetiky je náznakem dost velkým. Teď bych se ho na rovinu zeptala, proč nepoužívá ten deodorant, co dostal k narozeninám. Uvidíte, jaká bude jeho reakce. Každopádně bych se nebála mu říct, že by bylo fajn, kdyby ten deodorant začal co nejdříve používat, nebo že Vy budete chodit do práce s kolíčkem na nose.Ještě jedna rada, zažádejte u zaměstnavatele o přestěhování do jiné kanceláře. Držím palce a dejte vědět, jaké bylo pořízení :)

lidka*
hodnocení

1x

Lally, možná, že nějakou dobrou radu najdete i zde.

poradte.cz/...

Měla jsem kolegyni a té občas šíleně zapáchalo z úst. Jinak výborná ženská, hygiena na úrovni, ale toto ji občas "postihlo"a samozřejmě i lidi okolo. Já se přiznám, že jsem jí to neřekla. Nebylo by možná od věci, poradit se s jeho dobrým *placni*kamarádem a požádat ho o pomoc. Možná, že od něho by to příjmul lépe.

arimas*

joooo takhle zapachalo nasi ucitelce na zakladce z ust a zaslo to tak daleko ze nikdo si netroufal pokladat nejake otazky ohledne uciva a hlavne ne na konci hodiny protoze by k nemu ucitelka prisla naklonila se nad zakem a zacala vysvetlovat velice zdlouhave polozenou otazku .. to casem vsichni zazili a pak uz nikdo nikdy nemel zadny dotaz hahahaha radeji jsme si veci vysvetlovali mezi sebou hahahahahahah

kytka*
hodnocení

0x

Hm ,to je prekérka ,to znám, ale jen do toho ,říct mu hele uzavřeme dohodu . Buď bude okno dokořán ,nebo skočíš do sprchy . Tak si vyber. Umím si představit ,když dostal kazetu,že Vám řekl ,co s tím ,*ua*to já nepoužívám. Ale je třeba ho poučit,že pak bude mnohem přitažlivější. Jděte do toho ,držím palečky ,ještě Vám možná poděkuje.*smich*

arimas*
hodnocení

0x

ja mam zase kolegyni s touto vadou .. ach jo.. taky jsem ji darovala vonavku ale asi jsem spise mela investovat do mydla nebo praciho prasku ... ty blaaaaho to maj lidi fakt tak spatnej cuch?

doplněno 26.01.10 20:15:

u nas dokonce poslali hromadny email vsem zamestnancum ohledne hygieny a ze by do prace meli chodit vsichni cisty aby nikoho neobtezovali hahahahahah asi si lidi chodili stezovat k vedeni hahahahahha to je sila kdyz dospelemu cloveku musis rikat neco o hygiene ty blaaaho

luciferkaa*
hodnocení

0x

bohuzial musim vam, ale povedat, ze ludia s tymto problemom maju naozaj poruchu vnimania vlastnych voni, je to aj lekarsky nejako dokazane, nedavno som o tom citala clanok, takze oni naozaj nemusia citit, ze smrdia. Najtaktnejsie by bolo nejako jemne mu to povedat, pretoze ak o tom doticny naozaj nevie, tak by ho to mohlo ranit, vzhladom na to, ze to fakticky ani nie je jeho vina. Skuste sa s nim-nou porozpravat o tom ake pripravky pouzivate a tak..a potom prejdite na to, ze by mal asi pouzivat silnejsi, ze tie jeho prostriedky velmi nezaberaju.

hodnocení

0x

V určité fázy pomůže jen tvrdá pravda. On odpoví, ale já nic necítím! :)

kytka*

To je pravda oni už si v tom svém smrádku spokojení vegetí. Ale co my vedle něj ,kdo to má tolerovat. NE . Já jsem pro jít rovnou na věc, a říct mu to.*fn*

moxa*
hodnocení

0x

Souhlasím s Dejavu, chvíli mě rozčilovalo, že moje voňavka není vůbec cítit a vůně mojí mamky vždycky, než jsem pochopila, že už jsem na ni tak zvyklá, že ji cítit nemohu. Od té doby trpím strachem, že jsem nějak cítit a nevím o tom :-D

Totéž platí tam, kde lidé žijí nepřetržitě v nějakém smradu :) - ze skládky nebo z vlastní špíny, to je jedno. Vzpomeňte si na bezdomovce, někteří musejí mít nosíky pěkně otrlé.

Přiznám se, že by mi bylo trapné to říct kolegovi přímo, ale někdo tady měl dobrý nápad s kamarádem kolegy, jen jestli nějakého znáte :(

dejavu*

Kdysi se tu prodával jeden zvláště otravný parfém Poisson, byla to těžká vůně, připomínající tlející broskve, mimořádně vlezlá a omamující a mně dost protivná. Bohužel, se stala módní a prestižní voňavkou.

Seděla jsem takhle v divadle a libovala si, že tu nikdo s tou vůní neobtěžuje, když tu už po zahájení představení přišla dáma, která v té voňavce snad macerovala celou noc ve vaně a sedla si přímo přede mne. Tak těch půl hodiny jsem tedy měla co rozdýchávat, a přestože Hlučnou samotu jsem milovala, můj smích zněl poněkud křečovitě. :)

moxa*
27.01.10 12:36

*vtip* *palec*

arimas*

ja zase nemuzu vystat vonavku od Issey Miyake TO JE NECO TAK strasnyho a tezkyho ze do 5 vterin co tu vuni ucitim dostavam silene bolesti hlavy a mam co delat abych doslova nezkolabovala. kdyz jsem byla na zakladce tak ta vune byla prave hit ... a vim ze ji mamka dostala od pritele a ja jsem z toho nemohla. pak ucitelka chemie povidala jak objevila super hustou mazec vuni a ze si nepamatuje na jmeno hahahah tak ja vykrikla ze srandy : neni to ISSEYYYYYY? a ona : anoooooooo dekujuuuuuuuuuuu BYLA CELA BEZ SEBE. a ja se jen modlila aby s tou vuni nechodila na vyucovani hahah . co si pamatuju tak ji par krat mela ale asi hodne setrila protoze to bylo velice jemne a i presto se to ke me do posledni lavice dostalo hihihi

pb®
hodnocení

0x

Chlapi nejsou staveni na nejake naznacovani, nechapou to, ale pokud se jim neco rekne primo, pochopi. Takze nejlepsi by bylo rict, hele kolego, jemi lito, ale proste smrdis, delej s tim neco. Spousta lidi nechape, ze ranni rychla sprcha, antiperspirant a ciste pradlo je zaklad. Kdyz se nekdo umyje jen vecer, pak se celou noc poti do perin a rano natahne vcerejsi kosili, tak holt bude smrdet.

pb...ale dříve jsme se koupali jen v sobotu

lally*
hodnocení

Nejhorší je, že ten kolega se nekoupe asi vůbec. Maximálně když spadne napitý do rybníka. KOšili nosí celý týden jednu, kalhoty nepere rok a pak si koupí nové. Boty má jedny celoroční. A na domluvy také nereaguje. Je svobodný, necelýc třicet let. Jeho jediná záliba je jídlo. Neuvěřitelné. Asi není východiska.

Jednou jsme měli takovou kolegyni, ještě nebyla vidět a už jsme věděli, že se blíží...Tak jsme jí to jednou ráno kolektivně napsali na stůl, a světe div se, ono to pomohlo...Sice se k nám potom chovala zvláštně, ale ona ani předtím neměla nikoho oblíbeného...Napsali jsme - nevadí Tvému příteli, že jsi cítit? a přiložili zabalené mýdlo...bylo nás tam 12, nikdo jsme se nepodepsal...ona se asi po půl roce odstěhovala, ale myslím, že to pomohlo...

vesnach*
hodnocení

0x

Ja nevim, jestli vonavka je dobry darek pro lidi o kterych si myslite, ze smrdi. Pretlouct nemyty telo parfemem je katastrofa! Navic ho nenapadne nic, protoze parfemy ci deodoranty se bezne davaji treba svym milackum k narozeninam.

Nic mu nerikejte pokud na to nemate tu spravnou odvahu, napiste mu mail a podepiste ho. Nekdy i pisemne zdeleni ledaccos vyresi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]