Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevíte z čeho by to mohlo být?

Od: kajamaja* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den prosím o radu zada někdo nepoznáte z čeho by to mohlo být, pokousání? alergická reakce?děkuji za radu

Nevíte z čeho by to mohlo být?
Nevíte z čeho by to mohlo být? #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

Vypadá to jako nějaký ekzém. Příčin bude víc. Od impregnace nových ponožek nebo bot po plísňovou infekci z bazénu či půjčených bačkor. Teď jen, aby se to nerozšířilo. Neškrabat. Mít svůj ručník na nohy. Koupejte v roztoku hypermanganu. Mažte propolisem. Nohy větrejte. Vyvarujte se neprodyšné obuvi /ne gumáky" a ponožky bavlněné střídejte denně. Vynechte cukr a sladkosti i v nápojích. Jak se to bude šířit, tak ke kožnímu.

kajamaja*
hodnocení

Dobrý den děkuji a nemůže to byt alergie na pokousání hmyzu?

liska5

Štípance vypadají trochu jinak, ale i to nelze vyloučit.

hodnocení

0x

Kajamaja, klidně může. Mně se přesně takto projevuje alergie na štípnutí. Nakonec mi oteče celá noha a celé to místo pak strašidelně svědí. Ale vždycky vím, že mne něco kouslo, protože to cítím. Mám na to takové prášky, které musím okamžitě spolkonout, aby se alergie zastavila a nepropukla. Ale pak mi doktorka poradila, abych to místo kousnutí pořádně vytřela octem. Tak to tak dělám a opravdu to pomáhá. Tak jestli jste si jistá, že Vás něco kouslo, namočte tampon do octa a pořádně si to tím umyjte. Jestli si ale jistá nejste a nenajdete tam nikde vpich po štípanci, tak raději běžte ke kožnímu. Ačkoliv ten vpich už také nemusí být vidět, ale pak ho uvidíte zřetelně, až se to začne hojit.

Ještě dodám, že že se alergie na štípnutí projevuje právě spoustou drobných puchýřků a celé místo dost oteče. Jednou jsem šlápla na sršeň a do rána jsem měla nohu oteklou až ke kolenu a chodidlo tak nateklé a bolavé, že mne k doktorovi museli odvézt autem. Tenkrát mi píchli kalciovou injekci a předepsali černou mast a trvalo to 14 dní, než to začalo trochu opadat a hojit se. Celá noha mne pak strašidelně svědila a bylo to obrovské přemáhání, abych si ji nerozškrábala do krve.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]