Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká značka kytary je nejlepší

Od: mendy odpovědí: 8 změna:
Potřebovala bych poradit. Chci si koupit akustickou kytaru (Dreadnought) ale mám problém vybrat si značku. Rozhoduju se mezi Cort (Cort AD810-BKS) a Stagg(Stagg SW201BK) ,jenže nevím jaká by byla nejlepší. Mohli byste mi prosím poradit,po případě jaké máte s těmito značkami slušnosti. Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

4x

Dobrý den, podívejte se k odborníkům (případně se tam i poptejte na podrobnosti a zkušenosti). Zdravím!

kytary.cz/...

hodnocení

2x

Nejsem muzikant..ani kytarista.

Ale Vy si nepůjdete obě kytary vyzkoušet a poslechnout? Vždyť Vám může "sedět" jen jedna...nebo dokonce ani jedna (a to jak zvukově, tak "anatomicky"..).

figurek*
hodnocení

2x

To teda nevím co jiného bych ti poradil.

Kytara se vybírá hlavně hmatem a ušima a ne zrakem.

hoststary*
hodnocení

0x

Vámi uváděná Cort i Stagg jsou docela dobré kytary pro začátečníky. U kytar Cort prodejce uvádí, cituji "A to je to, co firmu Cort proslavilo: i za nízkou cenu od nich lze koupit nadprůměrně kvalitní nástroj...". Což je docela zajímavý podnět pro koupi této kytary.

Na černém laku je vidět každý otisk prstu, působí smutečně, nebyla by lepší kytara světlá, bez černého laku? Ale u kytary pro začínající kytaristku je docela důležité, jestli má takovu sílu v prstech, aby umačkala struny i na poměrně širokém krku. Což také záleží na síle (tloušťce strun), dá se říci, že čím silnější struny, tím silnější zvuk, ale hůř se mačká. Dvanáctky krásně zní, ale hůř se mačkají, desítky jsou mnohem měkčí, ale záleží na vás, jaký chcete zvuk.

hoststary*

Vemte si s sebou nějakého kytaristu nebo kamarádku, která umí aspoň trochu hrát, zkoušejte, poslouchejte, hodnoťe, ale nekupujte hned! Obchodníci na to jsou zvyklí. Rozmyslete si co jste zjistily, hlavně si vyzkoušejte jak se dají mačkat struny, abyste umačkala akordy. Kdybych vybíral, vzal bych asi Cort se světlým dřevem, nechal bych si od prodavače říct, jaké (jak silné) struny má natažené koupil bych si ještě jednu sadu. Ze začátku bych asi hrál na tenčích strunách, které se lépe mačkají a než vám ztvrdnou bříška prstů budete hrát a pak si můžete natáhnout silnější. Kupte si měkčí trsátko, nebo raději dvě, tři, různě tvrdá, abyste si zkusila, které vám nejlépe vyhovuje.

kepler*
hodnocení

0x

I když jsem bývalý aktivní kytarista (klasika), ve značkách se moc nevyznám. Od začátku ale znám proslulou japonskou značku Ibanez.

mil®
hodnocení

0x

Měl jsem dobrou zkušenost s kytarami Cort. Chce to ale vyzkoušet, vybíral jsem z několika kytar a nakonec mi ladila a zněla nejlíp ta levnější, je to kus od kusu. Nakonec třeba vybereš ouplně jinou značku. Přeju krásný muzicírování. :)

hodnocení

0x

žádná není nejlepší! Pak by se ostatní přestasli vyrábět!pro někoho může být nejlepší ta která pro jiného může být ta nejhorší!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]