Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potvrzení o přídavcích z ÚP

Od: michaela* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, chci po našem Úřadu práce potvrzení, že nepobírám přídavky na děti. Oni mi ho ale nevydají. Nejdříve si musím zažádat (což prý jde jen 3měs zpětně), musím si počkat na zamítnutí a pak mi teprve to potvrzení vydají. Prosím o radu někoho, kdo se v tomto opravdu vyzná, je jejich postup správný? Chci jen potvrdit, že je nepobírám, nic víc, jeden papír napsaný v počítači...a kvůli tomu je běhání horší než žádost o stavební povolení. Hlavně že se před volbami všude hlásá, jak se usnadní život maminkám na mateřské. Ach jo...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Paní Michaelo, podle mne je nesmyslný už ten požadavek ohledně potvrzení. Kdo po Vás vyžaduje (možná se pak dobereme jiného řešení) potvrzení, že nepobíráte přídavky na děti a k jakému účelu?

Podle mne by mělo stačit Vaše čestné prohlášení.

Potvrzení, že někdo nepobírá nějakou dávku by platilo jen v okamžiku jeho vystavení. Už by nezohledňovalo to, že třeba hned následující den byla některá dávka přiznána.

michaela*
hodnocení

Přítel pracuje v Rakousku a měli bychom nárok na přídavky tam, ale chtějí po mně potvrzení, že je nepobírám v ČR. Tomu rozumím, abychom nedostali něco dvakrát... SPíš mě zaráží, že u nás je problém tak jednoduché potvrzení dostat.

hodnocení

0x

Ještě mě napadlo zeptat se, zda nemá rakouský zaměstnavatel nějaký formulář, který by vám tady potvrdili - ale je to jen nápad.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]